سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهو سکنجبین سنتی و خانگی یک عصرانه بهاری + طرز تهیه

سکنجبین یا سرکه انگبین مخلوط سرکه و عسل است که علاوه بر طعم خوبش خواص درمانی هم دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوراکی‌های سنتی و قدیمی هنوز هم مورد علاقه بسیاری از افراد است. یکی از این خوراکی‌ها سکنجبین است که در قدیم بسیار مورد توجه بوده است. اگر از مادربزرگ‌هایتان بپرسید حتما طرز تهیه آن را به خوبی می‌دانند. مرسوم است که سکنجبین با کاهو میل شود که اصطلاحا به آن کاهو سکنجبین می‌گویند و یا در تابستان و روز‌های گرم سال از شربت سکنجبین با خیار استفاده شود. معمولا از این خوراکی به عنوان عصرانه و مخصوصا در روز سیزده بدر استفاده می‌شود. اگر دوست دارید سنت‌های روز طبیعت را تمام و کمال اجرا کنید بهتر است با طرز تهیه این خوراکی شیرین که علاوه بر خوشمزه بودن بسیار مقوی هم هست آشنا شوید.

سکنجبین یا در واقع سرکه و انگبین، مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین با هم مخلوط می‌کنند و شربتی خوش‌گوار و معطر و فرح‌بخش به وجود می‌آورند. تجربه‌های طب سنتی نشان داده است که مصرف کاهو سکنجبین در فصل بهار خواص درمانی دارد و از بروز برخی بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. قبل از اینکه به سراغ نحوه پخت سکنجبین برویم مختصری از خواص آن را ذکر می‌کنیم:

خواص سکنجبین:

باعث دفع رطوبت زاید از معده و روده‌ها می‌شود.

نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش دارد.

عطش و تشنگی را در روز‌های گرم رفع می‌کند.

گرفتگی عروق را رفع می‌کند.

معده را تقویت کرده و از صفرای رقیق پاک می‌کند.

اگر با کاهو مصرف شود اشتها را افزایش می‌دهد.


مواد لازم برای تهیه کاهو سکنجبین سنتی:
سرکه
۱ لیوان
عسل ۲.۵ لیوان
آب ۲ لیوان
گلاب و نعناع
به میزان لازم
کاهو
به میزان لازم

طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی:

ابتدا سرکه و عسل و آب را مخلوط کرده و بگذارید بخوشد.
در حین اینکه مخلوط سرکه و عسل و آب می‌جوشد مرتب کف آن را بگیرید.
جوشاندن این مخلوط تا زمانی باید ادامه یابد که به یک‌چهارم مقدار اولیه برسد و یا اصطلاحا قوام بیاید. (البته عده‌ای معتقدند آنقدر باید بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.)
هر زمان مایع شما به غلظت مورد نظر رسید سکنجبین شما آماده است.
در آخر حدود یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید تا عطر خوبی به خود بگیرد.
می‌توانید پس از خنک شدن، آن را به صورت شربت و یا با کاهو میل کنید.
در تهیه سکنجبین می‌توان از عرق نعناع یا از خود نعناع (تازه یا خشک) هم استفاده کرد. این کار باعث می‌شود سکنجبین شما عطر و بوی فوق‌العاده خوبی داشته باشد.


توجه: مصرف سکنجبین برای افرادی که سرفه می‌کنند مناسب نیست و سرفه آن‌ها را تشدید می‌کند.

امیدواریم این خوراکی اصیل و خوشمزه ایرانی را در منزل تهیه کرده و از خواص فوق‌العاده آن بهره‌مند شوید.

 

منبع: ستاره

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.