به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیرینی «قطایف» یک شیرینی خوشمزه است که معمولاً در ماه رمضان در کشورهای عربی تهیه میشود و طرفداران زیادی هم دارد. امروز برای شما روش تهیهٔ این شیرینی خوشمزه عربی را آموزش میدهیم.
مواد لازم:
آرد: دو و نیم پیمانه
شکر: سه قاشق غذاخوری
مایه خمیر: یک قاشق چایخوری
به کینگ پودر: یک قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
آب گرم: سه چهارم پیمانه
گلاب: یک قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم شیرینی:
شیر: یک و نیم پیمانه
خامه: یک پیمانه
نشاسته: یک چهارم پیمانه
آرد: یک قاشق
شکر: سه قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
مواد خشک داخل شیرینی:
پسته یا فندق یا گردو و یا بادام خرد شده: نصف پیمانه
پودر نارگیل: نصف پیمانه
کشمش: نصف پیمانه
دارچین: یک قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت شیرینی:
شکر: دو پیمانه
آرد: یک پیمانه
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه قطایف عربی:
- ابتدا آرد، شکر، مایهخمیر، به کینگ پودر، نمک، آب و گلاب را در ظرفی ریخته و با همزن، خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شود. خمیر به دست آمده را در مکانی گرم به مدت ۳ ساعت قرار میدهیم تا عمل آید. در همین فاصله چند بار خمیر را زیرورو کنید.
- برای تهیهٔ کرم داخل شیرینی، ابتدا شیر، خامه، نشاسته و شکر را با یکدیگر خوب مخلوط میکنیم تا نشاسته و شکر در کاملاً حل شوند.
- مخلوط به دست آمده را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و آرام هم میزنیم تا نشاسته کاملاً حل شود و کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم.
- فر را از قبل روشن میکنیم. داخل سینی فر، کاغذ روغنی پهن میکنیم یا آن را چرب میکنیم و از خمیر آمادهشده به شکل دایره روی کاغذ روغنی میریزیم. دمای فر باید متوسط باشد. حدود ۱۸۰ درجهٔ سانتیگراد، کافی است.
سینی را داخل فر قرار میدهیم. وقتی پایین نان قطایف، طلاییرنگ شد، فر را خاموش میکنیم و نانها را داخل ظرفی قرار داده روی آنها را با پارچه میپوشانیم تا خشک نشوند.
- آجیل خرد شده، پودر نارگیل و دارچین را با یکدیگر مخلوط کرده و به کرم آماده شده اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. از مواد به دست آمده، داخل نانها قرار میدهیم و آن را میپیچیم. شیرینیهای آماده شده را یکی یکی داخل روغن سرخ میکنیم. میتوانید سینی فر را چرب کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنها را در فری با دمای متوسط قرار دهید. توجه داشته باشید برای اینکه شیرینی قطایف خشک نشود، در صورتی که از فر استفاده میکنید، روی هر کدام از شیرینیها، تکهای کره قرار دهید.
- در این فاصله به سراغ تهیهٔ شربت شیرینی میرویم. شکر و آب را در ظرفی ریخته روی حرارت قرار میدهیم تا شکر خوب ذوب شود. سپس آن را به مدت ده دقیقه روی حرارت قرار میدهیم تا قوام آید و در آخر آبلیمو و گلاب را به آن اضافه میکنیم.
- شیرینیهای آماده شده را به صورت داغ، داخل این شربت فرو میبریم. در صورت دلخواه روی شیرینی را با پودر پسته یا بادام تزیین کنید.
منبع: الکوثر
انتهای پیام/