به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت دنیا سال ۲۰۵۰ از ۹ میلیارد نفر خواهد گذشت. توده عظیمی از انسانها که تامین مایحتاج آنها به دغدغه امنیتی تبدیل خواهد شد. اگر غذای تولید شده در دنیا ۷۰ درصد بیشتر نشود با سیل گرسنگان جهانی روبرو خواهیم شد. اما تامین نیازهای آینده بشر قطعا به تخریب محیط زیست و انسان منجر میشود. چه باید کرد تا هم به نیاز مردم پاسخ داده شود و هم کره زمین را حفظ کرد؟.
دنیا برای پاسخ دادن به این دغدغه جهانی یک راه را انتخاب کرده است. توسعه پایدار به کمک زیستفناوری. علمی برآمده از دل طبیعت برای حفظ آن. این علم با قدمت زیاد میتواند در کنار تامین نیازهای بشر به غذا، آب، هوای پاک و غیره، محیط زیست را هم حفظ کند.
زیستفناوری از ابزارهای کارای دانشی است که با کمک گرفتن از توانمندیهای سلولی و مولکولی توانسته تولید محصولات کشاورزی، غذایی، دارویی، پزشکی و ... را افزایش دهد آن هم بدون تخریب محیط زیست. این افزایش تولید میتواند پاسخگوی نیاز آینده بشر به غذا و آب باشد.
ایران هم در این محاسبات جهانی به عنوان یک پهنه وسیع و غنی از توانمندیهای ژنتیکی و انسانی حق حیات دارد و برای ادامه حیات خود چارهای جز پیوستن به جریان جهانی توسعه زیستفناوری ندارد. دانشی که با قدمتی بالا در اختیار دانشمندان ایرانی بود و این روزها هم دوباره همان تواناییها با شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری شکوفا شده و در اختیار جامعه علمی و مردم قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: ارائه روش صنعتی برای خالصسازی اکسیدگرافن
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که از با سابقهترین ستادهای معاونت علمی است با استفاده از خلاقیت و نوآوری نخبگان زیستی کشور که جزو سرآمدان علمی دنیان محسوب میشوند در تلاش است تا این علم نافع را در کشور توسعه دهد.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با بیان اینکه ایران از نظر نیروی انسانی زیستی در کشور ثروتمند است، گفت: باید از این خیل عظیم انسانی ارزشمند به خوبی استفاده کنیم.
به گفته او، اگر از دانشآموختگان و سرآمدان علمی زیستی کشورمان برای تعیین اولویتهای این حوزه بهره بگیریم قطعا توسعه پایدار زیستفناوری در کشور محقق خواهد شد.
انتهای پیام/