سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ایرانی‌ها ماهرترین تعمیر کنندگان ساعت / امکان اشتغال بیش از ۳۰۰ نفر در هر کارگاه ساخت ساعت

ایران توان ساخت محصولات متعددی از پیچیده‌ترین کالا‌ها را دارد اما ساعت نتوانسته در چرخه تولید ایران جای خود را پیدا کند.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زمان و دانستن وقت برای تمام ما اهمیت دارد و به همین دلیل است که هر روز ساعتمان را به دستمان می بندیم و از خانه خارج می شویم. ساعت های ساخت خارج که تنها در روزهای نیاز به تعمیر، به دست متخصصان ایرانی سپرده می شوند.

استادانی که خود می توانند عقربه‌های زندگی را کوک و خط تولید ساعت هایی با کیفیت را در کشور راه اندازی کنند. ظرفیت عظیمی که می تواند اشتغال بالایی را به همراه داشته باشد. اما نادیده گرفتن توان آنها و بی توجهی به خط تولید منجر شده که این استادان تنها هنگام طراحی ساعت ها مشتری داشته باشند.

تعداد ساعت های وارداتی به کشور کم نیست و به طور معمول حداقل هر فرد ۲ ساعت دارد، اما ساعت هایی که اصالتا غیر ایرانی هستند و از کشورهای اروپایی و آسیایی وارد کشور می شوند. با وجود آنکه ایران خود توان ساخت محصولات متعددی از پیچیده ترین کالاها تا ساده ترین وسایل را در داخل کشور دارد.


بیشتر بخوانید: پاساژ‌ها فعلا بسته؛ مصوبه جدید در راه است / چرا ساعات اداری و اصناف تفکیک نشد؟


توانمندی هنرمندان ایرانی در ساخت ساعت

عبدالرحیم احمدی رئیس اتحادیه ساعت سازان در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در کشور ساعت مچی تولید نمی شود، گفت: در کشور تنها ساعت رومیزی و دیواری تولید می شود که آن هم تنها قاب آن تولید می شود و تجهیزات آن را وارد می کنیم.

او بیان کرد: تمام ساعت های مچی در تمام رده بندی های قیمتی از کشورهای خارجی وارد می شوند و هیچ کدام از ساعت ها ساخت داخل نیستند. 

رئیس اتحادیه ساعت سازان با بیان اینکه  توانایی ساخت ساعت های مچی در ایران وجود دارد،  گفت: معمولا ساعت ها از ۱۲۰ تیکه تشکیل شده اند که برای اتصالشان نیاز به تجهیزات خاص است.

احمدی با تاکید بر اینکه توانمندی تولید ساعت در کشور وجود دارد، تشریح کرد: تعمیرکاران حرفه ای در داخل کشور داریم که توانایی ساخت بهترین ساعت ها را دارند اما نیاز به توجه به این استعداد وجود دارد تا آن ها بتوانند با سرمایه های اندک خود اقدام به فعالیت کنند.

رئیس اتحادیه ساعت سازان گفت: تولید ساعت تنها به ساعت مچی محدود نمی‌شود و ساعت‌های رومیزی و دیواری را هم در برمی‌گیرد. خوشبختانه ساعت‌های دیواری و رومیزی در داخل کشور تولید می‌شود به همین دلیل واردات ساعت‌های رومیزی و دیواری به کشور ممنوع است.

احمدی با بیان اینکه سه کشور در دنیا بیشترین سهم در ساخت ساعت را دارند، گفت: کشورهای سوئیس، چین و ژاپن بزرگترین کشورهای سازنده ساعتی هستند که در حال حاضر عمده واردات ساعت‌های مچی از این کشورهاست.  در گذشته واردات انواع ساعت‌های لوکس و غیرلوکس مچی فقط با تعرفه ۴ درصدانجام می‌شد، اما اکنون با توجه به قیمت دلار تعرفه واردات ساعت‌های مچی دستخوش تغییراتی شده‌ است. ۹درصد هم برای مالیات ارزش افزوده به آن اضافه شده و در مجموع این تعرفه تا ۲۰درصد را شامل می‌شود.

رئیس اتحادیه ساعت سازان در خصوص قیمت انواع ساعت در بازار، گفت: ساعت در بازار از سی هزار تومان تا پنج میلیون تومان وجود دارد. برخی از برندهای معروف ساعت نیز نرخ های صد میلیونی دارند که در آن از نگین برلیانس و طلا استفاده شده است. 

او در خصوص قاچاق ساعت، گفت: به دلیل اینکه به واردات ساعت چهار درصد تعرفه گمرک می‌خورد، از این رو قاچاق در این کالا کم است و در صورتی که قاچاقی شناسایی شود ۳ برابر جریمه خواهند شد.

رئیس اتحادیه ساعت سازان با تاکید بر اینکه در کشور ۱۰۰ درصد توان داخلی سازی ساعت مچی وجود دارد، گفت: با راه اندازی سوله‌ای می‌توان ۳۰۰ نفر را مشغول به کار کرد و این کالا را داخلی سازی کرد.

احمدی با اشاره به مشکلات واردات ساعت‌های لاکچری برای تاجران، گفت: در حال حاضر ثبت سفارش برای ساعت‌های لاکچری بسته است و  گمرک ساعت‌های طلا و برلیان را ترخیص نمی‌کند.

رئیس اتحادیه ساعت سازان با بیان اینکه در بازار ساعت پای چینی‌ها در میان است ،گفت: ساعت‌ های ارزان‌ قیمت چینی در بازار به وفور پیدا می شود و این کالا بازار را قبضه کرده است.

او درباره تفاوت ساعت‌های لاکچری اصل و تقلبی تشریح کرد: ساعت‌های کپی و غیر اصل قیمتی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دارند که با قیمت ساعت اصل بسیار متفاوت است. اگر مشتری ساعتی را به‌عنوان ساعت اصل بخرد و حتی تا ۲سال بعد مشخص شود کپی و غیراصل است می‌تواند به اتحادیه مراجعه کند و بعد از بررسی، فروشنده ساعت به تعزیرات بفرستد.

سعید توکلی، یکی از فعالان عرصه فروش و توزیع ساعت در تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دسته بندی ساعت های تولید و توزیع شده در بازار، گفت: با نگاهی اجمالی به محصولات و اقلامی که در قالب ساعت در سطح بازار عرضه می شوند، به روشنی به این واقعیت پی می‌بریم که تنوع محصولات به گونه‌ای است که هر شخصی به فراخور توان اقتصادی که از آن برخوردار است، قادر به تهیه ساعت مورد علاقه خویش خواهد بود.

توکلی عنوان کرد: برخی از ساعت‌های موجود در زمره محصولات برند و اصلی به شمار رفته که از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند.

او در خصوص ساخت و تعمیر ساعت، گفت: هنرمندان زیادی در سطح شهر هستند که کاملا ماهرانه ساعت های گران قیمت را تعمیر می کنند و حتی توان تولید این کالا را دارند اما به دلیل اینکه امکانات لازم را ندارند نمی توانند در این حوزه فعالیت کنند. اینکه در کشور بتوانیم ساعت را طراحی و تولید باعث می شویم در این کالا نیز از خارجی ها بی نیاز شویم.

این فعال حوزه فروش و توزیع ساعت گفت: برخی دیگر از محصولات عرضه شده نیز در قالب برندهای اصلیِ جهانی و بین المللی قابل تعریف نیستند اما از کیفیت قابل قبولی برخوردارند که به واقع همنام و مشابه برندهای جهانی توزیع و عرضه می شوند.

حبیب حیدری، یکی از تعمیرکاران ساعت در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به توان کشور در ساخت ساعت ،گفت:کم نیستند تعمیرکارانی که در کشور توانایی ساخت ساعت را دارند اما به دلیل نداشتن امکانات لازم در این حوزه فعالیت نمی کنند.

او بیان کرد: ساخت ساعت نیاز به دستگاه های خاصی دارد که باید از خارج کشور وارد شود که در  این صورت می توانیم در این حوزه فعالیت کنیم. ساعت یکی از پرکاربرد ترین وسیله ای است که اغلب افراد به سراغ آن می آیند از این رو تولید ساعت می تواند بازار خوبی داشته باشد.

این تعمیر کار ساعت با تاکید بر اینکه تولید ساعت در کشور باعث اشتغال زایی فراوان می شود، گفت: در کشور توانایی ساخت ساعت وجود دارد و از این جهت می توانیم این کالا را داخلی سازی کنیم. علاوه بر باعث ارزآوری بسیاری برای کشور می شود.

حیدری در خصوص تقلبی بودن ساعت های در بازار، گفت: بر اساس گزارشات منتشر شده، تنها ۲۰ درصد از ساعت‌های موجود در بازار تقلبی هستند که به اعتقاد بنده این رقم و عدد با واقعیت‌های موجود بازار هم‌خوان نیست و برای گواه صدق این ادعا با یک بررسی میدانی به روشنی به انبوه وجود ساعت‌های تقلبی در بازار پی خواهیم برد.

به هر ترتیب، شناسایی ساعت اصل از تقلبی، امری دشوار است که مستلزم اشرافِ به ظرافت‌های خاص به خود است و در واقع عموم مردم قادر به شناسایی و تشخیص ساعت‌های تقلبی از اصل نیستند و همین امر باعث می‌شود برخی از مراکز و فروشگاه‌های غیر معتبر از ناآگاهی اشاره شده سوء استفاده کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، اخبار اقتصادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.