سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه چلو کباب بختیاری خوشمزه و مجلسی

چلو کباب بختیاری یکی از غذا‌های پرطرفدار است که با گوشت گوسفندی و مرغ تهیه می‌شود و به عنوان یک غذای مجلسی در میهمانی سرو می‌گردد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کباب یکی از معروف‌ترین غذا‌های مورد علاقه مردم خاورمیانه است که در تهیه آن از انواع گوشت استفاده می‌شود. کباب بختیاری نوعی کباب پرطرفدار در ایران است که از تکه‌های گوشت گوسفند یا مغز ران گوساله به همراه گوشت مرغ تهیه می‌شود. در این مقاله با طرز تهیه کباب بختیاری مجلسی خوشمزه با گوشت گوسفندی و نکات مهم در تهیه آن با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه چلو کباب بختیاری برای ۴ نفر ارائه شده؛ زمان آماده سازی مواد حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت حدود ۳۰ دقیقه است.



مواد لازم برای تهیه چلو بختیاری مخصوص
فیله گوسفندی ۴۰۰ گرم
فیله مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای سبز کوچک ۱ عدد
آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
کره آب شده ۲۵ گرم
فلفل سیاه ۲ قاشق چاخوری
نمک به مقدار لازم
روش تهیه چلو کباب بختیاری

ابتدا فیله گوسفند را روی یک سطح صاف قرار داده، آن را قبضه کنید و به تکه‌های مساوی تقسیم کنید. تکه‌های گوشت را نازک‌تر از مرغ برش بزنید، چون مرغ زودتر از گوشت می‌پزد.

پیاز‌ها را پوست بگیرید، آن‌ها را رنده کنید و آب آن را بگیرید.

نیمی از آب پیاز را در یک کاسه بریزید، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه و دو قاشق روغن مایع به آن اضافه کنید.

تکه‌های گوشت را در مواد قرار داده و با دست چنگ بزنید تا مواد به خورد آن رود.

روی ظرف سلفون بکشید و برای مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.

فیله‌های مرغ را به سه قسمت تقسیم کنید و در یک کاسه دیگر بریزید، زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

نیم دیگر آب پیاز، دو قاشق روغن مایع، و نمک و فلفل را به مرغ اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید.

روی ظرف سلفون بکشید و ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار شود.

فلفل دلمه‌ای را خلالی برش بزنید و ۵ ساعت قبل از سیخ کردن کباب، آن را به مواد گوشت و مرغ اضافه کنید.

آب لیمو را نیم ساعت قبل از سیخ کردن کباب، به هر کدام ۲ قاشق اضافه کنید. آبلیمو زودتر اضافه نشود، چون باعث سفت شدن گوشت می‌شود. نمک گوشت را هم در همین مرحله اضافه کنید.

برای سیخ کردن، گوشت و مرغ را به صورت یک در میان سیخ کنید.

برای کباب کردن گوشت بهتر است از ذغال استفاده کنید و اجازه دهید بر روی آتش ملایم خوب بپزد. آتش را تند نکنید، چون گوشت کامل، مغز پخت نمی‌شود. حدودا نیم ساعت زمان می‌برد تا کباب کاملا پخته و آماده شود. در صورتی که امکان استفاده از ذغال برای طبخ کباب وجود ندارد، گوشت‌ها را در سیخ چوبی قرار داده و در یک ماهی تابه کمی کره بریزید. سپس سیخ‌ها را در آن قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

بعد از آماده شدن کباب با یک برس مقداری کره آب شده روی آن بمالید تا نرم‌تر شود.

 



طرز تهیه چلو مجلسی برای ۴ نفر
مواد لازم
برنج ایرانی با کیفیت ۴ پیمانه
نمک ۴ قاشق غذاخوری
روغن ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه چلو مجلسی

ابتدا برنج را تمیز پاک کنید و سپس سه بار بشوئید تا رنگ آب آن زلال شود. موقع شستن برنج، آن را چنگ نزنید.

برنج را با مقداری نمک (به ازای هر پیمانه بزرگ برنج یک قاشق غذاخوری نمک) در ظرف نسبتا بزرگ خیس کنید، چون با خیس خوردن حجم برنج زیاد می‌شود.

اجازه دهید تا برنج ۳ الی ۴ ساعت خیس بخورد. مدت زمان خیس خوردن برنج به نوع برنج و تازگی برنج بستگی دارد. اگر برنج کهنه باشد یعنی محصول همان سال نباشد، کیفیت بهتری دارد و هر چه بیشتر خیس بخورد بهتر می‌شود، ولی برنج تازه، اگر زیاد خیس بخورد کیفیتش را از دست می‌دهد، پس باید مدت زمان کمتری خیس بخورد.

قابلمه‌ای که قصد دارید برنج را در آن طبخ کنید تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس کمی نمک به آب جوش اضافه کنید. قابلمه باید جای کافی برای جوشاندن برنج داشته باشد.

آب برنج خیس خورده را دور بریزید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید. نمک آب برنج را بچشید اگر کم نمک بود کمی نمک به آن اضافه کنید و اگر شور بود موقع آبکش کردن، روی برنج داخل آبکش کمی آب بریزید تا شوری آن گرفته شود.

حرارت را زیاد کنید تا برنج در آب بجوشد و ۲ قاشق آبلیمو یا سرکه به آب برنج اضافه کنید تا برنج سفید شود و له نشود. برای اینکه برنج، قد بکشد در حین جوشیدن یک لیوان آب سرد یا چند تکه یخ به آن اضافه کنید.

برای اینکه برنج به هم نچسبد و دانه دانه شود ۱ قاشق روغن مایع به برنج در حال جوش اضافه کنید.

در حین جوشیدن برنج، مرتب آن را تست کنید یعنی چند تا از برنج‌ها را با دست له کنید، وقتی وسط برنج نرم شد آن را آبکش کنید.
یک قابلمه که جای کافی برای دم کشیدن برنج داشته باشد روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. در صورت تمایل می‌توانید بعد از داغ شدن روغن کف قابلمه یک لایه سیب زمینی قرار دهید و برنج را روی آن بریزید.

برنج را به صورت هرمی داخل قابلمه بریزید، طوریکه در وسط قابلمه برنج بیشتری ریخته شود تا حرارت به همه قسمت‌های برنج برسد و بهتر دم بکشد.

برای دم گذاشتن برنج ابتدا حرارت را برای مدت کمی زیاد کنید تا داخل قابلمه بخار بگیرد و بعد حرارت را کم کنید، سپس آب و روغن را روی برنج بریزید و روی در قابلمه دمکن بگذارید.

۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا برنج دم بکشد. وقتی برنج دم کشید روی آن روغن بدهید و آن را در دیس بکشید. کباب را کنار برنج قرار دهید و با گوجه، و فلفل کبابی و لیمو ترش آن را تزئین کرده و نوش جان کنید.


منبع: ستاره

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.