سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی پس از ۱۵ سال به یک میلیارد متر مکعب رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: ذخیره آب در پشت سد‌های استان پس از حدود ۱۵ سال به رقم یک میلیارد متر مکعب رسید.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در جلسه مشترکی که با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام پژمان فر و حجت الاسلام حسین زاده بحرینی در خصوص آخرین وضعیت و بررسی مشکلات و مسائل تامین آب شهرستان کلات برگزار شد، گفت: امسال معادل سال قبل پرباران‌ترین سال آبی به شمار می‌رود.
 
او با بیان اینکه حجم آب سد‌ها در استان نزدیک به یک میلیارد متر مکعب رسیده است، افزود: در مجموعه مدیریت مشارکتی به خصوص کشاورزان سال قبل اقدام مثبتی انجام شد و آن تصویب سند سازگاری با کم آبی در استان بود.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به دستاورد‌های تصویب این سند، ادامه داد: ۴۰۱ میلیون مترمکعب توسط کشاورزان و ۶۲.۵ میلیون مترمکعب آب با مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز، کاهش برداشت داشتیم.
 
علایی با بیان اینکه ارتباط موثر و اعتماد با مردم و کشاورزان در کاهش برداشت آب تاثیر گذار بوده است، بیان کرد: این حجم از صرفه جویی توسط کشاورزان معادل هزینه‌ای حدود ۶ میلیارد یورو بابت انتقال آب از دریای عمان به مشهد بود که خوشبختانه بدون هیچ هزینه‌ای شاهد کاهش برداشت آب بودیم.
 
او تصریح کرد: طی سال‌های قبل مناطق حساس و آسیب پذیر استان شناسایی و لایروبی شد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی رقمی حدود دو میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان از هزینه‌های جاری خود را صرف لایروبی کرد.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه پارسال نسبت به امسال سیلاب بیشتری وجود داشته، اما آسیب جدی وارد نشد، تاکید کرد: با اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام گرفت و بازگشایی نقاط خطرناک در رودخانه‌ها خوشبختانه مخاطرات را به حداقل رساندیم.
 
علایی در خصوص اظهارات فرماندار کلات که پیگیر اجرای مصوبات سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان کلات در تاریخ ۱۱ فروردین ماه سال قبل شد، اظهار کرد: متن حقوقی پیشنهادی ظرف یک هفته از تاریخ سیزدهم اردیبهشت ماه امسال برای گردشگری توسط سرمایه گذار کلات با هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای در قالب تفاهم نامه تهیه شده و به وزارت نیرو پیشنهاد شود همچنین مطالعه بازگشایی و ساماندهی روستا‌های کرناوه، کالو و خرو تا پایان اردیبهشت ماه انجام و به فرمانداری اعلام شود.
 
او با اشاره به اینکه ایجاد بند‌های خاکی و سد در مناطق خروج آب از مرز با محوریت منابع طبیعی و هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای استان باید انجام بگیرد، افزود: با در نظر گرفتن حفظ حریم منابع آبی نسبت به حفر چاه آهکی در مدت زمان یک هفته این اقدام صورت گیرد.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در خصوص پایاب سد چهچه و قره تکان، ادامه داد: طبق آمار ارائه شده در هفته گذشته، شبکه آبیاری سد چهچهه و سد قره تیکان در حال حاضر پیشرفت ۸۰ درصدی داشته است و بخشی از شبکه‌های آبیاری آن‌ها آماده آبگیری است و بخش‌های دیگری که آماده نیست شرکت آب منطقه‌ای موظف به دریافت مبلغ دو برابری حقابه کشاورزان است و در راستای حفاظت از منطقه مربوطه صرف می‌شود.
 
علایی با اشاره به صدور مجوز‌های لازم برای مهار آب‌های سطحی، ساخت بند‌های انحرافی و سد‌های زیرزمینی و نقاط طبیعی قابل ذخیره سازی آب در مناطق نزدیک به خارج از حوضه آبریز توسط شرکت آب منطقه‌ای استان، بیان کرد: برای مهار آب کلات دو مرتبه فراخوان زدیم و مقرر کردیم که هر کس بتواند در آن محدوده بند یا سد احداث کند و کل آب آن سد تا زمان سرپاشی به فرد مذکور تخصیص می‌دهیم.
 
انتهای پیام//ز.ق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.