او عنوان کرد: شیوه پخت چهار غذای بومی مناطق مختلف استان بوشهر از جمله حلوای انگشت پیچ، رنگینگ، آش بوشهری و پخت گرده محلی که پای ثابت سفره افطار مردم بوشهر بوده و در دیگر مراسمات آیینی سال هم به عنوان نذری پخت و تقسیم میشود به ثبت ملی رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی بوشهر به ثبت ملی مراسمات سینه زنی بوشهری، سنج و دمام و پا منبری اشاره کرد و گفت: این مراسمات در کهن بندر جایگاه خاصی دارند و در ایام سوگواری و در شبهای قدر به طور ویژه برگزار میشود.
ارسطو زاده مراسم نون پوشی، گره گشو و دم دم سحری را مختص ماه رمضان دانست و ادامه داد: آیین گره گشو مربوط به نیمه ماه رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی بوده و برای ایجاد نشاط در بین کودکان برگزار میشود و مراسم نون پوشی ریشه در باورهای بومی و مذهبی مردم دارد و با عنوان نذر برگزار میشود.
انتهای پیام/م