او افزود: تهران شهر بزرگی است، کمتر بوده، ولی متوسط ۸۳ درصد مراعات مردم، دال بر همکاری مردم با مسئولان بهداشتی کشور و توجه مردم به سلامت جامعه است و این برای ما بسیار مهم است.در کنار آن میخواهم از همه آنهایی که به احسان و نیکوکاری در این ماه رمضان مشغول هستند، تشکر کنم؛ در حسینهها، مساجد، در سراسر کشور، علما، روحانیون، طلاب، خیرین، نیروهای بسیج، نیروهای مسلح، همه پای کار آمدند و برای مردم بستههای حمایتی درست میکنند؛ این خیلی زیباست؛ صرفنظر از اینکه این بسته حمایتی چند درصد مشکل آن خانواده را حل میکند، فضای معنویاش، مهمتر از کمک مادی است. فضای معنویاش این است که مردم به فکر همدیگر هستند و همدیگر را فراموش نمیکنند؛ در روزهای سختی انفاق، احسان و نیکوکاری خودشان را انجام میدهند و این برای ما بسیار مهم است.
رئیس جمهور تصریح کرد: در طول این مدت که امروز یک ماه و نیم از آن زمانی که شروع کردیم، گذشته است؛ کادر درمان انصافاً با همه وجود و توان به صحنه آمدند و کار و فداکاری بزرگی انجام داده و میدهند؛ آماری که امروز در جلسه اعلام شد که تعداد مراجعهکنندهها به بیمارستان برای بستری شدن در سطح کشور در طول شبانهروز گذشته بسیار پایین و چند صد عدد حدود ۳۰۰ نفر بوده و این عدد خیلی پایینتر از روزها و هفتههای قبل است؛ این نشان از همکاری مردم و تلاش کادر پزشکی است که ما را به این نقطه مطلوب رسانده است؛ البته مطلوب نسبی تا به امروز؛ و الا مطلوبی که مورد نظر ماست، هنوز فاصله است و باید کار شود تا به آن نقطه برسیم.
او ادامه داد: کارهایی در کشور شد، در کشورهای دیگر هم به شکلی انجام گرفت، اما آن اقدامی که در ایران انجام گرفت و به نظر من بسیار بارزتر بود، بحث غربالگری بود. اینکه در همین جلسه امروز اعلام شد که در طرح غربالگری در نوبت اول، ۷۸ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند.این مسأله مهمی است. در این کشور با این پهناوری و با این عظمت؛ البته این هم بخاطر مراکز بهداشتی است که در سراسر کشور وجود دارد.
روحانی بیان کرد: پرونده الکترونیکی است که از قبل تشکیل داده شده، اینها همه کمک کرده که این غربالگری خوب انجام گیرد. در مرحله دوم هم گفتند ۳۰ میلیون نفر تحت پوشش غربالگری قرار گرفتند که این غربالگری یک مقدار هدفمندتر و دقیقتر از غربالگری دوره اول بود و این خیلی کمک کرده و کار بسیار بزرگی است.
رئیس جمهور گفت: در طول این مدت، شرکتهای دانشبنیان و تولیدگران کشور برای کمک به بخش درمان، همه به صحنه آمدند، یعنی امروز میتوانیم بگوییم در مراکز درمانی، در بیمارستانهای کشور تعداد دستگاههای تنفس مصنوعی و ونتیلاتور با اول اسفند خیلی متفاوت است. هزار ونتیلاتور اضافه شده است. معنای آن این این است که هزار تخت مراقبت ویژه برای این بیماری میتواند ایجاد شود، تختهای مراقبت ویژه اضافه شده است؛ بیش از ۴۰۰ تخت مراقبت ویژه اضافه شده است.یعنی کادر درمانی و تولیدکنندهها در بیرون، کار بزرگی انجام دادند. نیازها را الان دارند تأمین میکنند.
روحانی تاکید کرد: چون روشن نیست که پایان کرونا چه هفته، چه روز و چه ماهی است و هنوز روشن نیست آن دارویی که این بیماری را درمان میکند، دقیقاً کدام است و هنوز همه تلاش میکنند برای واکسن، در یک مقالهای خواندم که بیش از ۸۰ مرکز بزرگ و معروف جهانی برای ساخت واکسن تلاش میکنند، خیلیها تلاش میکنند، دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ. دلمان میخواهد بشر هر چه زودتر به این واکسن برسد که انشاء الله میرسد. اما اینکه چه زمانی است، یک ماه، ۲ ماه دیگر، ۶ ماه دیگر است، برای کسی روشن نیست.
او ادامه داد: برای درمان هم در همان مقاله نوشته بود که ۱۳۰ مرکز بزرگ در تلاش برای تولید داروهایی هستند که این بیماری را درمان کند. تعداد زیادی از مراکز هستند که تلاش میکنند این دارو را کشف کنند. این دارو ممکن است کشف شود، منتها باز زمانش، چون برای کسی روشن نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید خودمان را برای شرایط بد هم آماده کنیم، تصریح کرد: حالا که میخواهیم خودمان را برای شرایط بد آماده کنیم، یعنی با بدبینی نگاه کنیم، یعنی بگوییم این شرایط ممکن است تا تابستان طول بکشد، بیشتر، کمتر، کم بشود و باز دومرتبه در مقطعی اوج بگیرد، با بدبینی نگاه کنیم؛ در دو بخش خیلی باید حواسمان جمع باشد، یکی بخش تجهیزات و نیروی انسانی درمانگر است. یعنی نیروی انسانی باید به اندازه کافی باشد، این نیروی انسانی به مرخصی رفته باشد، روحیه کافی داشته باشد، تجهیزات هم به اندازه کافی تولید شده باشد، کیتهای آزمایشگاهی به اندازه کافی تولید شده باشد. اگر سیتیاسکن نیاز داریم باید به اندازه کافی تولید شده باشد، پس هر چه در بخش درمان نیاز داریم، از ماسک و گان گرفته تا کیتهای مخصوص، تا هر وسیله و تجهیزاتی که نیاز است، از تخت، تا جذب پرستار مورد نیاز، هر چه میخواهد باشد. با بدبینی نگاه کنیم ضرر نمیکنیم.
روحانی اظهار کرد: روز دوم اسفند تصمیم گرفتیم که نیروهای مسلح، بیمارستانهای سیارشان را مجهز کنند و در بسیاری از مراکز نقاهتگاه تشکیل بدهند؛ از روی بدبینی این کار را کردیم و گفتیم ممکن است موج و اوج این بیماری به گونهای شود که آن وقت باید پیشبینی شب عید را میکردیم و در همان جلسه گفتیم که به شب عید و به تعطیلات میرسیم و باید از حالا آماده شویم؛ از حالا که آغاز اسفند است، خودمان را آماده کنیم و این آمادگی درست شد که شما آن همه تختهای بیمارستانی که نیروهای مسلح آماده کردند را دیدید؛ ۴ هزار تخت بیمارستانی که البته از خیلیهای آن استفاده و نیاز نشد، ولی این آمادگی، روحیه و پشتوانه بود. این آمادگی، آرامش است و وقتی مردم میبینند این بیمارستان تخت خالی دارد، در کنارش یک بیمارستان سیار است و آنطرفتر نقاهتگاه است، دلشان قرص میشود.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما با بدبینی طراحی کردیم و سود بردیم و خیر بود، بعضی از کشورها بعداً شما دیدید گرفتار شدند، اما ما به دلیل این پیشبینی گرفتار نشدیم ولو اینکه نقاهتگاهها استفاده نشد، ولی در عین حال کار بزرگی بود که انجام گرفت. خود این تجهیز و آمادگی و پای کار بودن که مردم ما میفهمند اگر روزی مشکلی پیش بیاید، نیروی آماده ما از هلال احمر، اورژانس و نیروهای مسلح گرفته که همه در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میآیند و همه در کنار آن قرار میگیرند که این کار بسیار بزرگی بود که انجام گرفت.
روحانی با بیان اینکه باید خودمان را برای یک روز سخت احتمالی آماده کنیم ضمن اینکه ما الان بازگشاییها را آرام آرام و پلکانی توسعه میدهیم؛ امروز تصمیم گرفتیم برای ۱۳۲ شهرستانی که شرایط سفید داشته و کمخطر هستند، از فردا مساجدشان و روز جمعه، نماز جمعه آنها شروع میشود و پروتکلها را مراعات میکنند.
او بیان کرد: به نظر من در مساجدی که پروتکلها را مراعات میکنند، دو زیبایی است که هم زیبایی معنوی و هم زیبایی نظم و اجرای مقررات است. اینطوری تعبیر کنم، بگویم در مسجد یک عمل مستحب انجام میگیرد و یک عمل واجب یعنی نمازگزار فاصله را مراعات میکند که به عمل واجب عمل میکند و اینکه در مسجد نماز بخواند عمل مستحب میکند یعنی جایگاه آن کار فاصلهگذاری از لحاظ طبقهبندی بالاتر از نماز جماعت است که آن همه ثواب دارد و آن همه تأکید شده است.
رئیس جمهور اظهار کرد: در بعضی از کشورها دیدهام و شماها هم شاید دیده باشید که در بعضی از فیلمها در همین ماه رمضان نماز میخوانند که البته آنها در فاصله یک مقدار دستشان بازتر از ماست، با فاصلههای بسیار زیاد ایستادند و خیلی منظم نماز میخوانند و خیلی از آنها ماسک دارند و به نماز ایستادند؛ این مراعات آن چیزی است که توصیه پزشکان است و در کنار آن مسجد رفتن و خواندن نماز، این دو بسیار زیبایی را برای ما به وجود میآورد.
روحانی گفت: برخی از صنوفی که ممنوع بوده است، حتی در بخشهای قرمز هم برخی صنوف مثل آرایشگاهها و برخی مراکز ورزشی اعلام میشود در یک حدی که تجمع نباشد بازگشایی شود و کارهایی است که وزارت بهداشت و درمان اعلام میکند.
او اضافه کرد: ما در بازگشایی خیلی با آرامش و پلکانی به پیش میرویم، اما در عین حال از یاد هم نمیبریم که یک کرونا هنوز هست و از یاد نمیبریم که ممکن است در یک روزی با یک اوجی روبه رو شویم؛ از امروز باید برای آن اوج، هم از لحاظ تجهیزات و امکانات و هم از لحاظ مواد غذایی و کالای اساسی فکر کنیم. این دو اگر در کشور ما آماده باشد، مردم ما نگرانی ندارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و همه انصافاً کمک کردند گفت: در یک مقاطعی نگران دو قطبی بودن جامعه بودم و الحمدالله دو قطبی صورت نگرفت؛ یک وقتی نگران دو قطبی علم و دین بودیم که یک کسی بگوید علم میگوید اینجا نروید و اجتماع نکنید؛ مثلاً یک کسی مدعی شود که دین میگوید بروید و اجتماع بکنید؛ البته قاعدتاً یک همچون چیزی با آن دینی که ما میشناسیم که عقل و دین، وحی و عقل در کنار هماند آن یکی رسول باطن است و آن یکی رسول ظاهر است اینها را میدانیم؛ ولی در ذهن بعضیها میآمد که ممکن است این دو؛ علما، مراجع و بزرگان و حوزههای ما فوری به صحنه آمدند، نگذاشتند این دو قطبی ایجاد شود؛ دو قطبی بین دین و علم بین دین و تخصص، بین معنویت و اصول علمی و مادی؛ این دو قطبی خیلی کار بدی بود که الحمدالله صورت نگرفت.
او ادامه داد: یک زمانی هم که بازگشاییها را شروع کردیم باز نزدیک بود یک دوقطبی دیگر شکل بگیرد؛ دو قطبی بین جان و نان، که یکی بگوید جان مقدم است، دیگری بگوید نان لازم است؛ الحمدالله این دوقطبی هم صورت نگرفت؛ یعنی همه فهمیدند هم باید جان را حفظ کنیم و هم باید نان را آماده کنیم؛ نمیشود که مردم گرسنه باشند, به قول یکی از رهبران کشورها که چند روز پیش با من راجع به کرونا صحبت میکرد؛ میگفت من اصلا نگران کرونا نیستم؛ عدهای فوت کردند و عدهای هم بعدا فوت میکنند؛ من نگران فقر و بدبختی مردم هستم، بیش از کرونا روزی چند برابر مردم از گرسنگی در کشور من میمیرند؛ برای آن نگران هستم البته هم وزارت بهداشت و درمان و هم وزارت کشور، همه ارگانها، نیروهای مسلح، تمام مردم و تمام جناحهای سیاسی؛ هیچکس نگذاشت این دوقطبی صورت بگیرد؛ این یکی از موفقیتهای بزرگ کشور ماست.
روحانی ادامه داد: در آمریکا میبینید چه دوقطبی صورت گرفته است؛ دوقطبیهای عجیب و غریب، حزبی و جناحی و همین مسائلی که بازگشایی باید بشود، نشود، زودتر، دیرتر، چه دوقطبی بزرگی صورت گرفت؛ الحمدالله در کشور ما این دوقطبیها صورت نگرفت و کارها به خوبی و حساب شده انجام گرفت.
رئیس جمهور اضافه کرد: این کرونا در بعضی از کشورها، تنها مساله بهداشت، جان و سلامت انسان نیست، کرونا ماجرایی است که کل عالم را تغییر داده و این هم واقعا از عجایب این خلقت است که یک موجود ریز پنهان میتواند همه چیز را دگرگون کند؛ سیاست پسا کرونا مثل پیش از کرونا نیست و حتما تغییر میکند، صادرات، واردات دنیا در پساکرونا مثل پیش از کرونا نیست؛ سرمایه گذاری پساکرونا مثل قبل از کرونا نیست؛ اینها همش تغییر میکند؛ الان میببینید که در دنیایی که ادعا میکردند تنها راه زندگی اتحادیههای بزرگ منطقهای و جهانی است به سمت ملیگرایی رفتند و دارند اتحادیهها را رها میکنند و بندهای اتحادیهها دارد شُل میشود.
او اظهار کرد: هر کشوری میگوید من؛ حتی دو کشوری که به ظاهر با هم دوست هستند ماسک را در هوا از هم میقاپند؛ آن میگوید من زودتر ببرم، او میگوید من زودتر ببرم؛ هیچ کشوری وقتی به ماسک نیاز داشت به کشور دیگر نداد. هیچ کشوری تا وقتی نیاز داشت ونتیلاتور به همسایه بغلی خود نداد. هیچ کشوری تخت خود را به همسایه خود نداد؛ حتی دیدیم که اتحادیه اروپا کنار هم بودند و هر کدام به فکر خویش بود. ملی گرایی از نو تقویت شد، اتحادیهها تضعیف شدند؛ سیاستهای جهانی به طور آشکار زیر سوال قرار گرفت.
رئیس جمهور بیان کرد: اگر روزی بود که تحریم آمریکا با زبان نرم محکوم میشد، امروز با زبان قاطع در سراسر دنیا تحریم آمریکا را محکوم میکنند که یک کار غیرانسانی غلطی است که در این شرایط انجام میدهد؛ پس همه چیز تغییر کرده، اقتصاد هم تغییر کرده است؛ اینکه من از دولت و وزارت کشور خواستم که روی سرمایهگذاریهای زودبازده که در این مقطع الان به درد ما میخورد، کارکنند؛ چیزی بود قبل از کروناست صادرات آن مشتری خیلی داشت الان یک چیزهای دیگر مشتری دارد؛ رنگ و بوی صادرات و تولید عوض شده و شرایط نیازهای جامعه تغییر کرده است؛ باید خودمان را برای این شرایط امروز آماده کنیم.
روحانی تاکید کرد: باید تشکر کنم از تمام بنگاههای تولیدی کشور، از تمام کارگران عزیز، از تمام صنعتگران، از تمام کارآفرینان، الان در فضای مجازی چه کار عظیم و بزرگی دارد انجام میگیرد. این کرونا هزار تا گرفتاری برای کشور درست کرد، اما بعضی جاها هم الان آمده برای این دولت الکترونیک یک لوکوموتیو شده و به سرعت آن را جلو میبرد که دولت را سریعا الکترونیک کنیم. آموزشها دارد در دنیا تغییر میکند، فضای مجازی جایگاهش دارد عوض میشود، ارتباطات مردم شکل و بوی دیگری به خودش میگیرد، همه اینها دارد تغییر میکند. پس باید برای شرایط پساکرونا خود را آماده کنیم که آن جهان کاملا با جهان امروز فرق میکند.
او تاکید کرد: در کشورمان امروز میبینیم که نسبت به درمان یک بیمار نگاه نمیکنیم که این ایرانی است یا غیرایرانی، نگاه نمیکنیم مذهبش چیست، نگاه نمیکنیم مال کدام قبیله و شهر است؛ همه را یکسان میبینیم و حتی اتباع خارجی را مجانی معالجه میکنیم و آن وقت در همین جلسه گفته شد که در آمریکا بین سیاه و سفید، بین آنهایی که بومی هستند و بین آنهایی که از کشورهایی دیگر در این مدت آمدهاند به آمریکا ملحق شدند، فرق میگذارند و متفاوت با آنها رفتار میشود، این خیلی مهم است. این عدالت و این شرایطی که در کشور داریم، نشانگر اخلاق و آن جایگاه ایمان و انسانیت است.
رئیس جمهور گفت: امروز در جلسه یکی از مسائلی که مطرح شد گشایش در امر آموزش در مدارس بود که در مناطقی که کم خطر یا به اصطلاح سفید است برای مدتی دیگر مثلا پیشنهاد شد ۲۰ اردیبهشت، در آن مناطق با حفظ پروتکلهای بهداشتی مدارس بازگشایی شود و یک ماه هم آموزش ادامه پیدا کند و بعد امتحانات شود. در جلسه مقداری بحث شد و من یک مقدار کمی نگران بودم که آیا میتوانیم به خوبی اجرا کنیم. اولا زمان آن را تاخیر انداختیم یعنی گفتیم به جای بیستم، زمان را تاخیر بیندازند و ۲۷ میگذاریم و در این زمان باز مطالعه میکنیم.
او تاکید کرد: وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور و آموزش و پرورش با هم در این زمینه مطالعه و دقت کنند و صدا و سیما کمک کند تا دلهرهای برای مردم نباشد، به مردم اعتماد داده شود و پروتکلها کامل مراعات شود البته آموزش ما در یک زمان مناسب شروع به کار کند، کار خوبی است، اما در عین حال باید حتما پروتکلهای بهداشتی به دقت مورد مراعات دقیق قرار گیرد و با مراعات آنها ما باید در این زمینه اگر حرکتی میخواهیم، اقدام کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: البته در جلسه امروز یک سری مصوبات دیگر هم داشتیم که راجع به مساله شماره گذاری بود که مردم به دلیل آن وکالتهایی که داده شده بود و زمان آن تمام بود، معطل شده بودند و راجع به مستاجرین بود به خاطر اینکه بنگاههای معاملاتی فعال نبودند و بسته بودند، زمان آنها تمام شده بود و مشکل داشتند و امروز برای همه اینها تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و این تصمیمات هم به صورت مصوبه شد و این مصوبه برای اینکه این مشکلات برای مردم حل و فصل شود، ابلاغ میشود.
روحانی تصریح کرد: در این شرایط به سه چیز نیاز داریم، که صبر، آموزش و امید است، شرایط ما آسان نیست البته ما همه تلاش خود را برای رستههای شغلی و کارگرانی که تحت فشار شدید قرار گرفتند، میکنیم و برای آنها فکری کنیم تا مشکلات آنها کمتر شود و اقداماتی هم چه به صورت وام و چه به صورت بستههای معیشتی انجام دادیم که باز هم این اقدامات را انجام و ادامه میدهیم؛ روزی است که ما باید کمک کنیم که یک عده در معیشت و یک عده در تولید گرفتار هستند و اصلا تولیدگر است منتها مسیر تولیدش باز نیست. ببینید آن کشورهایی که اقتصاد آنها تک بعدی بود چقدر گرفتار شدند، آنهایی که فقط به نفت متکی بودند چقدر گرفتار شدند و آنهایی که فقط به گردشگری متکی بودند که اصلا کل اقتصاد آنها تعطیل شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خوبی کشور ما این است که تک بعدی نیستیم و ابعاد مختلف داریم بیان کرد: حال یک بعد دچار مشکل شود، آن بعد دیگر را افزایش میدهیم و گشایش بیشتری حاصل میشود که از آن عبور میکنیم. هم تحمل و تاب آوری و هم صبر ما در این شرایط سخت باید بالا برود و اساسا ماه رمضان یعنی صبر و اساسا روزه برای تمرین صبر و برای ایجاد و قدرت صبر در انسان است.
او اضافه کرد: در خانه ماندن، تفریح و سفر نرفتن سخت است، الان مراکز ورزشی و سینمایی نیست، سخت است، در بازار با پروتکل باید برویم و بیاییم، سخت است، در اتوبوس و همه اینها سخت است حالا از این سختیها بیشتر آن است که شغل خود و کسب و کار و مزد خود را از دست داده است پس ما باید اینجا صبر داشته باشیم و در عین حال همه باید به وظایف خود عمل کنند؛ دوم آموزش است و همه مردم باید در این شرایط آموزش ببینند که آموزش چیست؟ کرونا چیست؟ چقدر خطر دارد؟ چه جوری خطر دارد؟ کجا هست که خطرناک است؟
روحانی گفت: ما گاهی میبینم بعضی از متخصصین با یک زبان نرم آرام و سادهای با مردم صحبت میکنند و خدا اینها را برای ما زیاد کند، آدمهایی که نرم، آسان و ساده به مردم آموزش میدهند که میگویند اصل این است که دست خود را با آب و صابون مرتب بشویید، حالا دستکش هم نبود یا بود، مهم نیست، ولی آب و صابون یادت نرود؛ مهم این است که دست به صورت خود نزنید؛ تمرین کنید، تقوا همین است؛ یکی از مصادیق تقوا این است که این دست بالا نرود؛ به هر حال آلودگی وقتی که انتشار پیدا میکند، مشکل پیش میآید حالا دست آلوده باشد، بعد میرود، میشوید و تمام میشود.
انتهای پیام/
از موقعی که مدرسه ها تعطیل شد بلافاصله شبکه آموزش وکانال شاد راه اندازی شد و خیلی هم موثر و آموز ش همه جانبه برای دانش آموزان صورت گرفت بنا بر این طبق سنوات گذشته در پایان اردیبهشت کتاب ها تمام شده ومیشود امتحانات را مجازی بر گزار وکارنامه ها راصادر نمود دیگرنیازی به بازشدن مدارس نیست زیرا وقت مدرسه تمام شده واکثرا روحیه ندارند درثانی ما باید دیگه فکر سال آینده باشیم که آیا کرونا میرود که مدرسه برویم
اگه مدرسه باز بشه کرونا زیاد میشه
وشما میخواید مدرسه ها رو باز کنید
من که مدرسه نمیرم اگه برم مدرسه کرونا میگیرم
مخوایید تابستونمون رو با مدرسه خراب کنید
کرونا داره زیاد میشه من اصلا مدرسه نمیرم
لطفا مدرسه ها رو بازی نکنید فکر جان مردم هم نستید
ببخشید مگه واکسن و داروی ضد ویروس منحوس و تروریستی کرونا رو ساختید یا در اختیار دارید که انقدر محکم می گویید مدارس در منطقه های سفید باز می شود اگر منطقه ایی سفید هست به علت اینکه ملت توی خونه هاشون قرنطینه خانگی بودند کافیه یه فرد آلوده وارد مدارس بشه کل مدرسه آلوده میشن به ویروس کرونا اون وقت شما واکسن داری دارو داری که بچه های مردم رو خوبشون کنید چه ضمانتی می دهید ؟!!! مگر جان فرزندان ملت یازیچه یا شوخی بازیست باید پایان سال تحصیلی رو هر چه سریعتر اعلام کنید و امتحانات آخر سال رو هم در منازل از طریق فضای مجازی بگیرید همانند مناطقی که وضعیتشون قرمز هست زمانی شما می توانی اینچونین محکم دستور بازگشایی بدهید که کاملا خیالتان از هر لحاظ جمع باشد و واکسن و داروی کرونا کشف و به وفور تولید شده باشد و در دسترس باشد مردم فرزندانشان را با چه ضمانتی به مدارس بفرستتند وقتی روزانه این همه کشته و تلفات میگیرد در کشور و کل جهان این ویروس مرموز کشنده و خطرناک که هنوز هیچگونه واکسن و دارویی برای مقابله باهاش کشف نشده مسئله جان فرزندان است و خانواده فرزندان ملت پایان سال تحصیلی را اعلام کنید و امتحاناتت رو هم در منازل از طریق فضای مجازی بگیرید . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
فقط یک سوال؟ چه تعداد قراره بمیرند؟ و از دوش دولت باید به قولی پاکسازی بشن تا دولت یه حالی بکنه؟
برم مدرسه که کرونا بگیرم خدایی نکرده به خانوادم هم بدم. نمیرم
خانوادم هم به شدت مخالف رفتنم هستن
علی برکت اله
کار عاقلانهای نیست و احتمال به خطر افتادن جان شهروندان و همچنین به هدر رفتن زحمات کادر پزشکی(که از همین جا یه خسته نباشید و خدا قوّت خدمت شون عرض میکنم.) وجود دارد و شفای عاجل برای تمامی بیماران.
آقا یه ذره جَنَم داشته باش نرو مسجد!!!
اگ دولت به فکرت نیست، خودت که میتونی به فکر خودت باشی که گل من!!!
اگر هم باز بشه من نمی زارم بچه هام برن
تکلیف سرپرستان خانواده های نیازمندان کسانی که سهام عدالت را ندارند چیست؟!!! و از این طرح ملی بهره ایی نمی برند چیست ؟ ؟!!! . آیا این عدالت است ؟!!! باید یک سامانه یه سایت یه درگاه باز کنید تا سرپریتان مستضعفین نیازمندانی که از این طرح جامانده اند و سهام عدالت ندارند بتوانند ثبت نام کنند اگرنه تا قیامت حق الناس گردنتان است اگر جبران نکنید . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
البته با حفظ فاصله کمتر از نیم متر با بچه ها
دو کلمه درست بگو مراکز ورزشی و بازی باید چیکار کنن؟
نه صنف جواب میده نه اتحادیه نه هیجایی
به جای حرف عمل کنید
پس ستاد از نخبه های جامعه هستند وتقریبا بهترین شیوه را
اجرا میکنند پس عزیزان نظر ندهید قدر دان باشید در کشور
انگِیس یک دکتر ایرانی جوان بخاطر سهل انکاری عملکرد بد فوت کرد اگر در ایران بود براحتی درمان میشد
تمام مراکز تجمع مردم راآزاد کردید تا باز شدن زیارتگاهها ومراسم بزرگداشت سالیانه راتوجیح کنید!!؟؟
تا کی غفلت تا کی سرعت العمل کم تا کی ...
ناسلامتی جوونید
به خودتون بیاید بابا
مدرسه
برنج کیلویی25000
شکر کیلویی 9000
و ....