سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محدودیت‌های کرونایی در سراسر جهان در مسیر رفع شدن

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به کاهش محدودیت‌هایی که ناشی از شیوع کرونا در کشور‌های مختلف جهان اعمال شده بودند، پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت در اسپانیا که ۴۷ میلیون جمعیت آن از نیمه ماه مارس (فروردین) در خانه هایشان محبوس شدند، از شنبه می‌توانند برای ورزش و پیاده روی بیرون بیایند. در مادرید، بارسلون و دیگر شهر‌ها، بسیاری از مردم برای دویدن، گاهی به صورت گروهی، بیرون آمدند.

لغو محدودیت‌های قرنطینه در این کشور که یکی از بالاترین آمار مرگ ناشی از کووید-۱۹ را به ثبت رسانده است، قرار است مرحله به مرحله تا پایان ماه ژوئن (تیر) ادامه پیدا کند. از دوشنبه، برخی کسب و کار‌های کوچک مانند آرایشگاه‌ها می‌توانند به صورت فردی و با نوبت‌دهی قبلی مشتریان را بپذیرند. کافه‌ها و رستوران‌ها نیز حق خواهند داشت به صورت بیرون بر اقدام به فروش کنند.

اما پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، شنبه اعلام کرد از این تاریخ، استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی اجباری خواهد بود.

لغو محدودیت‌ها در آلمان نیز آغاز شده است، جایی که مدارس در آن دوشنبه به تدریج در برخی مناطق بازگشایی می‌شوند، در اتریش، جایی که با باز شدن مغازه‌ها و فروشگاه‌ها از شنبه، جنب و جوش به محله‌های تجاری وین بازگشت. در کشور‌های حوزه اسکاندیناوی نیز همینطور، اما در آنجا تدابیر محدودکننده و فاصله‌گذاری اجتماعی همچنان پابرجاست.

در شرق اروپا، کافه‌ها و رستوران‌ها از دوشنبه در اسلوونی و مجارستان به استثناء بوداپست، پایتخت، بازگشایی می‌شود. در لهستان، در‌های هتل ها، مراکز تجاری، کتابخانه‌ها و برخی موزه‌ها دوباره باز می‌شود.

مرحله دوم
فرانسه و ایتالیا که بسیار تحت تأثیر همه‌گیری قرار گرفتند، خود را برای آغاز روند لغو محدودیت‌های قرنطینه آماده می‌کنند. در رم، جایی که افزایش تعداد موارد مرگ و میر روزانه روز شنبه به ثبت رسید (۴۷۴ مورد مرگ از جمله ۲۸۲ مورد که ماه آوریل در خارج از بیمارستان‌ها اتفاق افتاده بود و تاکنون به حساب نیامده بود)، دومنیکو آرکوری، مسئول هسته پاسخگویی به همه‌گیری، از هم‌وطنان خود خواست که مراقبت را کاهش ندهند.

کاهش محدودیت‌ها مانند بازگشایی پارک‌ها، امکان دیدن اعضای خانواده و گردهم آمدن به تعداد محدود در واقع قرار است از دوشنبه به اجرا در بیاید.

وی گفت: «مرحله دوم آغاز شده است، ما باید آگاه باشیم که این آغاز چالشی بزرگتر است.» وی به ایتالیایی‌ها هشدار داد در صورت آغاز دوباره سرایت، در «این آزادی نسبی» بازنگری خواهد شد.

در فرانسه، جایی که کاهش محدودیت‌های قرنطینه برای ۱۱ مه پیش‌بینی شده است، ۱۶۶ مورد مرگ در ۲۴ ساعت به ثبت رسید که پایین‌ترین آمار از چند هفته پیش است. دولت تصمیم گرفت وضع اضطراری بهداشتی را که از ۲۴ مارس به اجرا گذاشته شد، دو ماه دیگر تمدید کند و لغو آن را زودهنگام دانست.

در انگلیس به گفته بوریس جانسون، نخست وزیر، همه‌گیری به اوج خود رسیده است. وی قول داد طرح کاهش محدودیت‌ها را از هفته آینده به اجرا بگذارد.

به نوشته تایمز، یکی از طرح‌ها احتمالا درخواست از کاربران حمل و نقل عمومی برای گرفتن دمای بدن خود پیش از خروج از خانه و ماندن در خانه در صورت داشتن تب و علائم بالقوه بیماری است. در حال حاضر، مسافران قطار‌های یورواستار که از تونل مانش می‌گذرد، باید از ماسک استفاده کنند.

بر اساس آخرین آماری که خبرگزاری فرانسه بر مبنای آمار اعلام شده از منابع رسمی جمع‌آوری کرده است -که خود این منابع اذعان می‌کنند کمتر از حد واقعی است- این همه‌گیری از زمان ظهور آن در چین در ماه دسامبر (دی)، جان دست‌کم ۲۴۱ هزار و ۶۸۲ نفر را در جهان گرفته است که ۸۵ درصد این موارد در اروپا و آمریکا به ثبت رسیده است.

کشور‌هایی که بیشترین آمار تلفات این بیماری را داشتند، عبارتند از آمریکا با بیش از ۶۶ هزار مورد مرگ، ایتالیا با ۲۸ هزار و ۷۱۰ مورد، انگلیس با ۲۸ هزار و ۱۳۱ مورد، اسپانیا با ۲۵ هزار و ۱۰۰ مورد و فرانسه با ۲۴ هزار و ۷۶۰ مورد.

روسیه با یک هزار و ۲۲۲ مورد مرگ، ۱۰ مورد ابتلا جدید را ظرف ۲۴ ساعت به ثبت رساند که یک رکورد محسوب می‌شود. حدود دو درصد ساکنان مسکو، معادل بیش از ۲۵۰ هزار نفر، به گفته شهردار این شهر، به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.

در آمریکا، با وجود بالا بودن آمار روزانه، برخی ایالت‌ها در زمینه لغو تدابیر محدودکننده پیش می‌روند و سازمان غذا و دارو به صورت فوری مجوز استفاده از داروی ضد ویروس آزمایشی، رمدسیویر را که به گفته این سازمان می‌تواند به درمان بیماران کمک کند، صادر کرد.

در نیویورک، شهری که بیشتر از بقیه شهر‌های آمریکا تحت تأثیر قرار گرفت، بیمارستانی موقت که در سنترال پارک برای مقابله با هجوم بیماران دایر شده بود، بسته می‌شود.

برای احیای اقتصاد، بیش از ۳۵ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا لغو تدابیر محدود کننده قرنطینه را یا آغاز کردند یا درآستانه آن هستند. تظاهرات برای بازگشایی آمریکا در سراسر این کشور افزایش یافته است.

نمایش میک جاگر
درآسیا، تایلند قصد دارد اوایل هفته رستوران ها، سالن‌های آرایش و ورزشگاه‌ها را دوباره باز کند. مدارس در فلسطین اشغالی نیز قرار است از یکشنبه به صورت تدریجی بازگشایی شوند. چینی‌ها که عملا دیگر مورد جدیدی را گزارش نمی‌کنند، جمعه نخستین تعطیلات واقعی خود را از آغاز بحران، شروع کردند. شهر ممنوعه - به ویژه - بازگشایی شد هر چند به صورتی محدودتر از معمول. در هنگ کنگ، پارک‌های شهر در تعطیلات آخر هفته و به لطف هوایی آفتابی مملو از جمعیت شدند.

در برزیل، پاسخ ژاییر بولسونارو، رئیس جمهور، که اعتقاد چندانی به خطرناک بودن ویروس کرونا ندارد، جنجالی بزرگ آفریده است. وی در پاسخ به این پرسش که آمار و مرگ در کشورش از پنج هزار نفر گذشته است، گفت: «خب که چه؟! از آن موقع تا الان به بیش از ۶۳۰۰ نفر رسیده است.»

در هند که یک هزار و ۲۱۸ مورد مرگ را به ثبت رسانده است، ویلیام اسمیت، هنرپیشه آمریکایی، و میک جاگر، خواننده راک، از جمله ستاره‌های بین‌المللی و بالیوود بودند که یکشنبه در نمایشی اینترنتی برای حمایت از مبارزه با کووید-۱۹ شرکت کردند. قرنطینه سفت و سخت که از ۲۵ مارس (فروردین) در مورد یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون هندی به اجرا گذاشته شد و تا ۱۷ مه تمدید شد، میلیون‌ها کارگر بخش مهم غیررسمی را در تنگنا قرار داده است و ضربه بسیاری سختی به سومین اقتصاد آسیا وارد کرد.

انتهای پیام/

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.