به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است تخم مرغهای کاملاً خوبی را بزنید اگر وقتی به تاریخ فروش برسید، چیزی را که از دهها بقیه باقی مانده است بارگیری کنید. در اینجا چگونه میتوانیم بدانیم که آیا آن تخمها هنوز هم برای شکستن بی خطر هستند یا خیر.
مهم است که حتماً با تخم مرغ تازه آشپزی کنید. اما نکته اینجاست: تاریخ جعبههای تخم مرغ کمتر از حد قابل تشخیص است. در برخی ایالت ها، بسته بندیهای تخم مرغی موظفند تاریخ فروش جعبهها را ذکر کنند.
چگونه طراوت تخم مرغ را بررسی کنید
حتی بعد از تاریخ انقضاء آنها، تخم مرغها هنوز هم کاملاً بی خطر برای غذا خوردن هستند، اما قبل از هر چیزی، یک آزمایش سریع وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا بتوانید تخم مرغ تازه را تشخیص بدهید.
یک کاسه بزرگ یا لیوان بلند را با آب سرد پر کنید. تخم مرغ را به آرامی در کاسه یا لیوان قرار دهید. اگر از یک لیوان بلند استفاده میکنید، تخم مرغ را روی یک قاشق بگذارید و آن را به آرامی داخل آب بیاندازید تا سریع به ته ظرف نرود و ترک نخورد.
اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت و ثابت ماند، آن تخم مرغ بسیار تازه است. اگر ته ظرف رفت، اما به صورت قائم در انتهای کاسه یا لیوان قرار بگیرد، آن تخم مرغ هنوز تازه است. این فقط کمی قدیمیتر است.
آخر اینکه، اگر تخم مرغ شناور شود، دیگر آن تخم مرغ تازه نیست.
چرا تخم مرغهای قدیمی شناور میشوند؟
پوستههای تخم مرغ متخلخل هستند. هرچه تخمها میماند و کهنهتر میشوند، با تبخیر آب آن، هوا به درون تخم مرغ حرکت میکند. هرچه تخم مرغ بزرگتر باشد، هوا بیشتر در داخل پوسته حرکت میکند. با بزرگ شدن کیسهی هوا، احتمال شناور شدن تخم افزایش مییابد.
کیفیت تخم مرغ به همان اندازه که ماندهتر میشود کاهش مییابد. سفیده تخم مرغ یا آلبومین نازکتر و آبکیتر میشود. زردهها مقداری از شناوری خود را از دست میدهند.
اگر یک تخم مرغ تازه را در کنار یک تخم مرغ قدیمی روی یک سطح صاف بشکنید، میتوانید این کار را در زمان واقعی مشاهده کنید. زرده و سفیده تخم مرغ تازه بالاتر میماند در حالی که تخم بزرگتر مسطحتر است.
هنگام شک و تردید، از تست بو استفاده کنید
قبل از اینکه تخم مرغ شناور را در سطل زباله بریزید، مهم است که بدانید که یک تخم قدیمی لزوماً بد نیست. در واقع، تخم مرغهای قدیمی اغلب میتوانند در هر کاربرد، از میان وعدههای سخت جوش گرفته تا کیک تولد استفاده شوند.
اما پیشنهاد میکنم آن را در پخت کیک استفاده نکنید، زیرا در کیفیت و پف کیک تاثیر دارد.
در عوض، یک تخم مرغ شناور را یک هشدار در نظر بگیرید قبل از اینکه آن را درون یک قابلمه یا مخلوط کن بریزید، به تخم آن توجه زیادی میکند.
برای تصمیم گیری در مورد اینکه یک تخم مرغ قدیمی واقعاً بد است، از دو حس خوب خود استفاده کنید، ببینید و بو کنید. تخم مرغهایی که دیگر خوب نیستند، بوی قوی و متمایز میدهند. (تخم مرغهای تازه بویی ندارند، بنابراین اگر هنگام استفاده کردن بویی به مشامتان میرسد، احتمالاً علامت آن است که تخم مرغ دیگر خوب نیست.)
به همین ترتیب، تخمهایی که باید در سطل زباله ریخته شوند نیز ممکن است هنگام ترک خوردن آنها علائمی از رشد قارچ یا رشد باکتری را نشان دهند.
چگونه به درستی تخم مرغها را ذخیره کنیم؟
با وجود طراحی هوشمندانه آنها، ظروف تخم مرغ و سرامیک یا سینیهای پلاستیکی در دربهای یخچال و فریزر مکان ایده آل برای نگهداری تخمهای تازه شما نیست. تخمهایی را که در کارتن خریداری کرده اید، برای محافظت آنها در برابر باکتریها و ترک خوردن، با همان کارتون در یک قفسه داخلی قرار دهید. اگر در درب یخچال فریزر نگهداری کنید، با حرکت مداوم درب یخچال احتمالاً تخم مرغها ترک میخورند یا شکسته میشوند. به علاوه، دمای روی یخچال ثابت نیست. اگر اجازه دهید تخمهای شما به طور مکرر گرم و سرد شوند، رشد باکتریها را دعوت میکنید.
قبل از اینکه کارتن را در یخچال بگذارید، تمام تخم مرغ را بچرخانید تا انتهای باریک در فنجان باشد و انتهای پهنتر به سمت بالا باشد.
هر تخم مرغ در وسیعترین انتهای خود یک کیسهی هوای کوچک دارد. هنگامی که انتهای بزرگتر (یا کیسهی هوای آن) را به سمت بالا قرار دهید، به کند شدن رطوبت و رشد کیسهی هوا کمک میکنید.
منبع:بیتوته
انتهای پیام/