سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طراحی سامانه هوشمند تخمین وضعیت بدن از روی چشم

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی سامانه‌ای هوشمند برای تخمین وضعیت بدن از روی تصویر چشم شدند.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیدا میرلو دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اطلاعات پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی سامانه هوشمند جهت تخمین وضعیت بیماری بدن از روی تصویر چشم» گفت: یکی از موضوعاتی که همواره از قدیم مطرح بوده بررسی بیماری از روی چشم است که در خصوص بیماری‌های مختلف به ویژه دیابت نیز مستندات زیادی وجود دارد.

او با بیان اینکه در این پروژه در صدد برآمدیم که ارتباط میان بیماری تصلب شریان و عنبیه چشم را بررسی کنیم، بیان کرد: هدف ما این بود که سامانه هوشمندی را طراحی کنیم که با استفاده از تصویر چشم بتوان بیماری تصلب شریان را در افراد تشخیص داد.

او با بیان اینکه برای این پروژه داده تصویر چشم نزدیک به ۱۰۰ فرد مبتلا به بیماری و ۹۰ فرد سالم را جمع آوری کردیم، عنوان کرد: به نتیجه رسیدیم که با صحت ۹۳ درصد می‌توان به تشخیص بیماری از روی عنبیه چشم پرداخت؛ در این پژوهش ۹۶ داده بیمار و ۸۳ داده سالم مورد بررسی قرار گرفتند.

به گفته میرلو، این سامانه می‌تواند در غربالگری بیماران به پزشک کمک کند؛ اما در حال حاضر نیاز است برای اجرایی شدن تعداد داده‌های بیشتری مورد بررسی قرار بگیرند و افراد سالم جامعه آماری با دقت بالاتری انتخاب شوند تا بتوان به کار جامعیت بخشید.

او ادامه داد: برای ما مهم است که بدانیم بیمار در چه مرحله‌ای از بیماری به سر است که باید تحقیقات خود را گسترده‌تر کنیم.

او افزود: برای تشخیص آلزایمر، بیماری‌های مربوط به روده، معده، کلیه، کبد و غیره چنین بررسی‌هایی وجود دارد که این مطالعه‌ها نیز در مراحل اولیه هستند و به مرحله کلینیکی نرسیده‌اند؛ اما اگر بتوانیم در مسیر پیشگیری بیماری تصلب شریان قدم برداریم دستاورد مهمی خواهد بود. 

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اگر بتوان در مراحل اولیه‌ درگیری افراد با بیماری، موفق به تشخیص بیماری شد، این تشخیص بیشتر اهمیت  خود را نشان خواهد داد. 

او تاکید کرد: در حال حاضر با کاری که انجام داده‌ایم تنها افراد سالم از بیمار در جامعه آماری تهیه شده مشخص می‌شوند.


بیشتر بخوانید: هوشمندسازی موتورخانه‌ها برای مدیریت مصرف انرژی


گفتنی است استاد راهنمای این پروژه فرزاد توحید خواه، استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است؛ همچنین این طرح با همکاری عباس سلیمانی رئیس بخش قلب و عروق مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سینا (بیمارستان سینا) انجام گرفت. گلناز بغدادی، دانشجوی پسا دکترا دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رویا همت پور، عنبیه شناس در موسسه پیشگامان طب سنتی ایرانیان، نماینده دانشگاه پزشکی سنتی ارمنستان نیز در پیشبرد این پژوهش کمک کردند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.