وی افزود: سهم صادرات کشور به این اتحادیه، یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۳۷۷ تن به ارزش ۵۳۹ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۴۵۶ دلار در این مدت بوده است که روسیه با ۵۳ درصد، ارمنستان با ۲۳ درصد و قزاقستان با ۱۶ درصد کل صادرات کشورمان به ترتیب مقاصد اول تا سوم کالاهای صادراتی کشورمان به این اتحادیه بودند.
سخنگوی گمرک ایران در خصوص کالاهای اصلی صادراتی به این اتحادیه گفت: سیب تازه با ۱۴ درصد، پسته با ۱۲ درصد، گازمایع با ۹ درصد، کیوی با ۷.۵ درصد انگور با ۳ درصد و خیار و ترشی خیار با ۲.۵ درصد و فلفل با ۲.۲ درصد عمده محصولات صادراتی کشورمان به این اتحادیه را در ۶ ماه گذشته تشکیل میدهند.
لطیفی در خصوص واردات از این اتحادیه نیز اعلام کرد: بعد از اجرای این موافقتنامه، سه میلیون و ۷۶۰ هزار و ۶۰۷ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۹۶۵ هزار و ۲۶۳ دلار به کشور وارد شده است، که عمده واردات ما از این اتحادیه کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور بوده است.
وی افزود: جو با حدود ۳۰ درصد، ذرت دامی با ۱۸.۵ درصد، گندم با ۱۷.۵ درصد، روغن دانه آفتابگردان با ۱۲ درصد، لاشه و شقه بره با سه درصد، عدس و نخ هرکدام با ۱.۳ درصد و کاغذ و ماشین الات صنعتی به ترتیب کالاهای وارداتی از این اتحادیه به کشور هستند.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص سهم کل کالاهای تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا که در چارچوب موافقتنامه رویه واردات یا صادرات را طی کردند، گفت: از بیش از یک میلیارد و هفتصد و ۸۲ میلیون دلار کارنامه تجاری ۶ ماهه کشور با این اتحادیه، یک میلیارد و ۶ میلیون و ۹۵۰ هزار و ۵۴۱ دلار در چارجوب اجرای موافقت نامه تجارت ترجیحی، عمل شده که میتوان به سهم ۵۶ درصدی آن در کل تجارت اشاره کرد.
انتهای پیام/