سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حکم جالب قاضی برای دفاع از عقاید آزاد دانشجوی معترض

پس از اعتراض یک دانشجو به مقررات آموزشی دانشگاه و باز شدن پای او به دادگاه، قاضی پرونده برای دفاع از عقاید او حکم جالبی صادر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اعتراض یک دانشجو به مقررات آموزشی دانشگاه و باز شدن پای او به دادگاه، حکم جالب قاضی برای دفاع از عقاید آزاد این دانشجو در فضای مجازی دست به دست شد و این حکم خوب قاضی تبدیل به یکی از سوژه‌های داغ این روز‌ها شده است.

این دانشجو چندین بار نسبت به عدم رعایت قوانین و مقررات آموزشی و صلاحیت علمی استاد راهنمای خود به رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز اعتراض خود را اعلام کرد و خواستار بررسی و اعلام کتبی نتایج بررسی رئیس دانشگاه شد.

اما پس از چندین مرتبه شکایت و نرسیدن صدای او به گوش رئیس دانشگاه، او به ناچار به مصاحبه با شبکه‌های خارج نشین متوسل شد تا از این طریق صدای اعتراضش شنیده شود.

حال در این میان شکایت دانشگاه از این دانشجو و بازشدن پایشان به دادگاه تبدیل به سوژه‌ای جدید شد. پس از آن که این پرونده به دادگاه رفت، قاضی وقت به نفع این دانشجو حکم صادر کرد.

این قاضی با استناد به اصل آزادی‌های بیان و عقیده این دانشجو را تبرئه کرد؛ بر اساس این استدلال قاضی پرونده در حکم خود نوشت که «هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد و استناد به آزادی بیان و آزادی پس از بیان دانشجو و عامه‌ی مردم را سلب کرد». پس از این حکم، قاضی این دانشجو را تبرئه کرد.

این قاضی در حکم خود نوشت: «اصل اساسی و مترقی ۲۲ قانون اساسی به زیبایی تفتیش عقاید نمودی از آزادی بیان و آزادی پس از بیان را ممنوع دانسته و مقرر کرده که هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد و با طرح دعوای افترا و از این طریق نمی‌توان آزادی بیان و آزادی پس از بیان دانشجو و عامه‌ی مردم (که هدفی جز احقاق حق و اعتراض و انتقاد به رویه‌های جاری نداشته است را سلب کرد و اینکه دانشجوی نامبرده جهت احقاق حق خویش و رسیدگی به اعتراض خود و شنیده شدن انتقادهایش متوسل به اعلام مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی از جمله BBC و VOA بشود نمی‌توان ممنوعیتی برای ایشان ایجاد کرد؛ چرا که مستنبط از اصل ۲۴ قانون اساسی نشریات و مطبوعات (به عنوان رکن چهارم دموکراسی) در بیان مطالب آزاد هستند.»


بیشتر بخوانید: حکم جالب قاضی قمی در خصوص مجازات‌های جایگزین حبس/ خواندن کتاب توسط محکوم


انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.