سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زولبیا بامیه سالم چه ویژگی هایی دارد؟

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ویژگی‌های زولبیا بامیه سالم توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمد کاظم زاده  اظهار داشت: زولبیا و بامیه از شیرینی‌های سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است، ابراز کرد: برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده می‌کنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه در برخی موارد شاهد فروش زولبیا و بامیه‌های رنگی هستیم، تصریح کرد: اضافه کردن هرگونه رنگ‌های غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.

کاظم زاده با بیان اینکه امسال موردی از تهیه و توزیع زولبیا و بامیه رنگی گزارش نشده است، عنوان کرد: این رنگ‌های غیرخوراکی و غیرمجاز تاثیربسیار بدی بر روی بدن میگذارد و حتی خطرابتلا به سرطان را نیز افزایش میدهد.

وی با تاکید بر اینکه حتما شیرینی‌های مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنید، اظهار داشت: در مجموع میتوان گفت هر نوع شیرینی که دارای رنگ‌های تند و تیز باشد مشکوک به نظر میرسد باید از نظر سلامت مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بازسان و کارشناسان بهداشتی موارد مشکوک مواد غذایی را نمونه برداری و به آزمایشگاه غذا و دارو ارسال می‌کنند. بدون شک تولیدکنندگانی که در امر تولید مواد غذایی ناسالم استفاده کنند مورد پیگیری قضایی قرار میگیرند.

کاظم زاده درباره ویژگی‌های یک زولبیا و بامیه سالم، اظهار داشت: رنگ زولبیا و بامیه طبیعی و سالم باید زرد و طلایی روشن باشد، بافت آن نیز سالم و ترد و وزن آن هم سبک باشد.

وی افزود: زولبیا و بامیه‌های با رنگ تیره و متمایل به قهوه‌ای سوخته و دارای ذرات ریز سیاه رنگ جزء مواد غذایی ناسالمی است که از روغن غیرقابل مصرف تهیه شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ارزش غذایی این نوع شیرینی نیز تصریح کرد: زولبیا و بامیه در دسته نشاسته و قند‌ها قرار دارد، کالری و انرژی آن بالاست و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کنید.

کاظم زاده با تاکید بر اینکه از این نوع شیرینی باید در مقدار بسیار کم و برای تنوع استفاده شود، گفت: مصرف این شیرینی برای افراد دیابتی، سالمندان و میانسالان توصیه نمی‌شود.

داغ ترین و جذاب ترین اخبار امروز در سرویس وبگردی

طرز تهیه بامیه خوشمزه مخصوص ماه رمضان

طرز تهیه زولبیای خانگی مخصوص ماه رمضان

چگونه زولبیا و بامیه را ضدعفونی کنیم؟

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
روناک
۱۸:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
من که از شیرینی متنفرم!!!!!
حسن
۰۱:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا هرچیز خوشمزه برای آدم بده؟
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
چون از زمان نوزادی خانواده کودک را به طعم دهنده هایی چون شکر و نمک عادت می دهند.
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به مردم توصیه می کنم اگر به سلامتی خود پایبند هستند به هیچ وجه زولبیا و بامیه نخورند چون این محصول ترکیبی از سه نوع سم است 1- آرد بدون سبوس که بیماری زاست2- قند سفید(که کارشناسان تغذیه به آن سم سفید می گویند) 3- روغن ناسالم که با سوختن ناسالم تر نیز می شود.
زولبیا و بامیه اگر با آرد سبوس دار تخمیر شده(اسید فیتیک آن تجزیه شود) - یک شیرینی طبیعی مثل عسل یا شیره انگور و روغن سالمی مثل روغن زیتون تهیه شود تبدیل به یک شیرینی سالم می شود. البته شیرینی های سالم را هم باید کم و متعادل مصرف کرد.