سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جان بابایی مطرح کرد؛

بزرگترین پروتکل پلاسما درمانی جهان در ایران/ به زودی تعرفه‌های پزشکی ۹۹ اعلام می‌شود

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بزرگترین پروتکل پلاسما درمانی در جهان، مربوط به ایران بوده و تاکنون نتایج امیدوار کننده بوده است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درباره تمدید دفاتر بیمه بیماران به ویژه بیماران کرونایی اظهار کرد: برای حضور در دفاتر پیشخوان دولت نیست و بیمه سلامت دفاتر بیمه‌ای را تا پایان خرداد تمدید کرده و بیمه سلامت مکلف شده است که کسانی که بیمه ندارند روی تخت بیمه کند و بیمه تامین اجتماعی هم مشکل تمدید دفاتر بیمه را حل کرده است.

علت کاهش مرگ ومیر بیماران کرونایی

جان بابایی درباره کاهش آمار پذیرش بیماران کرونایی و بستری‌های بیماران کرونایی اظهار کرد:مراجعات سرپایی و بستری به یک چهارم تا یک پنجم زمان پیک کاهش پیدا کرده است و بیش از ۶۰ درصد تخت‌های عادی و ۳۰ درصد تخت‌ها در آی سی یو خالی است و ورودی بستری به بخش‌های بستری کاهش پیدا کرده است و کاهش در مرگ و میر داشته ایم، شهر‌هایی مثل گیلان، قم، کاشان که پیک زودتری داشتند نسبت به استان‌هایی خوزستان و اصفهان رون مگ و میر تفاوت دارد، در استای مثل خوزستان میزان ورودی بیشتر است، اما در مجموع روند ابتلا و مرگ و میر نزولی است.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره ساخت واکسن کرونا اظهار کرد: هیچ واکسنی در مرحله ساخت نیست و ساختار آنتی ژنی ویروس شناسایی شده و از زمان شناسایی در چین تاکنون تغییر نکرده، اما میزان بروز و شیوع بیماری متفاوت است و ساخت واکسن بین یکسال تا ۲ سال زمان نیاز دارد.

کرونا همچنان درمان اختصاصی ندارد

جان بابایی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روش‌های درمان بیماران کرونایی و آینکه آیا در میان روش‌های درمانی، آیا روشی هست که اثربخشی آن بیش از همه ثابت شده باشد؟ اظهار کرد: ما هر هفته ۲ روز با اساتید همه رشته‌های درگیر کرونا جلسات مفصلی داریم. کار‌های تحقیقاتی وسیع در کشور انجام شده، اما تا الان نه دنیا و نه ما به جایی نرسیدیم که یک داروی خاص ضد ویروس به‌عنوان درمان موثر بیماری شناخته شده باشد. حتی دارو‌هایی که در روز‌های اول به عنوان پروتکل شناخته شده، الان بعضی از آن‌ها مورد سوال هستند. در طول زمان مشخص شد که اثربخشی خیلی از آن‌ها مورد تایید نیست. اما آنچه ثابت شده، بحث مراقبت درست از بیمار در منزل و بیمارستان بسیار حائز اهمیت است، در منزل به خاطر تامین آب و مایعات مغذی مراقبت از بیمار مهم است، چون یکی از علائم بیماران خستگی و بی اشتهایی است.

او ادامه داد: اگر مراقبت درست در منزل صورت گیرد و آب و مایعات و مواد غذایی پر پروتئین به همراه استراحت کافی تامین شود، خیلی از این بیماران بهبود می‌یابند. موثرترین راه درمان کرونا همین خدمات مراقبتی است. هیچ کدام از دارو‌های ویروسی نتوانسته در کاهش مرگ و میر بیماران موثر باشد و مراقبت از بیماران بسیار موثر است چرا که بیماران دچار کاهش حس چشایی و بویایی می‌شوند و اشتهای خود را از دست می‌دهند و تغذیه مناسب و حمایت‌های تنفسی مناسب می‌تواند بسیار موثر باشد.

جان بابایی درباره اثربخشی درمان بیماران کرونایی با پلاسما در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: دو مطالعه در چین با ۱۰ و ۵ بیمار و مطالعه‌ای در کره جنوبی با ۲ بیمار انجام شده است و ما فاز اول مطالعه را روی ۶۰ بیمار انجام داده ایم و ۱۵۰ بیمار کرونایی هم پلاسما دریافت کرده اند و شاید بزرگترین پروتکل پلاسما درمانی در جهان، مربوط به ایران باشد و تاکنون نتایج امیدوار کننده بوده است و منتظر نتایج درمان در تمام استان‌ها و بیماران با شرایط مختلف هستیم و باتوجه به اینکه ایران همیشه اهداکننده خون زیادی داشته است و جز کشور‌های برتر دنیا هستیم می‌توانیم از روش ارزان درمان بیماران کرونایی با پلاسما در صورت تایید نهایی مطالعه استفاده کنیم.

علت دستور وزیر بهداشت برای رفع نواقص پرونده بیماران کرونایی

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که اعلام شده در ثبت بیماران کرونا در بیمارستان‌ها تاخیرهایی صورت گرفته است و وزیر بهداشت هم دستور دادند پرونده‌های ناقص تکمیل شوند. چه اشکالی در کار بوده است؟گفت: ثبت بیماری ایراد نداشت، بلکه برای تمام کسانی که بستری یا کاندید آزمایش بودند، این کار انجام شد. در ۲ هفته اول چون آزمایش فقط در چند آزمایشگاه در تهران انجام می‌شد،مشکلاتی وجود داشت، ۲۹ بهمن، آزمایشگاه پاستور، آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و آزمایشگاه مسیح دانشوری در کشور راه‌اندازی شدند و بعد از آن تقریبا به آرامی استان‌ها شروع به راه‌اندازی آزمایشگاه کردند و اکنون ۱۳۰ آزمایشگاه کرونا داریم. چون در سه هفته اول، آزمایش‌ها به تهران می‌آمد، جواب سریعا به دانشگاه اعلام می‌شد و لازم بود این اطلاعات به سیستم HIS برود. نه اینکه اشکال در ثبت باشد، بلکه کاغذ محل آلودگی بود و لذا دستور دادیم تمام اطلاعات باید بسته‌بندی شده و تا ۱۰ روز باز نشود، چون خود کاغذ احتمال آلودگی دارد.

جان بابایی گفت: اکنون که یک و نیم ماه گذشته، دانشگاه‌ها مشکلی ندارند و آزمایشگاه دارند. مشکل ما در مورد آن ۳ هفته اول بود که بعضی از دانشگاه‌ها نمونه‌های خون را به تهران می‌فرستادند. مرکز مدیریت بیماری‌ها با دستور وزیر لیست ۳ هفته اول را به دانشگاه فرستادند تا پرونده‌های روز اول و نتایج را به صورت کاغذی اعلام کنند و هم در HIS هم بارگزاری کنند. این یک روند طبیعی است. برای پر کردن این خلل، وزیر محترم دستورالعملی را صادر کردند و بر اساس آن ۲ کد تعیین برای بیمارانی که آزمایش قطعی مثبت داشتند و افرادی که تست منفی داشتند اما مشکوک بودند، تعیین کردیم.

معاون درمان وزارت بهداشت علت کاهش موارد بستری و مراجعه به بیمارستان‌هاچیست و آیا روند طبیعی اپیدمی کرونا علت این مسئله بوده یا اجرای فاصله‌گذاری فیزیکی نقش داشته است، گفت: تقریبا از روزی که تشخیص بیماری در کشور صورت گرفت، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد و باعث شد در تاریخ ۲۵ اسفند پیک به سمت کاهش برود، ۲ هفته قبل از اینکه از پیک عبور کنیم ، مداخلات شروع شد. در کنار آن غربالگری و بیماریابی وزارت بهداشت باعث شد از ۲۵ اسفند روند ابتلا نزولی باشد و اکنون هم روند نزولی داریم.

مردان بیش از زنان به کرونا مبتلا شدند

جان بابایی درباره موارد فوت و ابتلا، بین جنس زن و مرد اظهار کرد : ابتلا به کرونا در مردان بیشتر بود و میانگین مرگ و میر زیر ۷۰ سال ثبت شد که اکثر فوتی ها افراد فعال‌تر در جامعه بودند، این افراد با تردد در جامعه بیشتر مبتلا شدند و مرگ و میر آنها بیشتر شد.

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: بسیاری از بیمارستان‌ها اکنون عاری از کرونا هستند و به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی در این باره اعلام کردیم وخود دانشگاه‌ها در استان‌ها اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

جان بابایی درباره اینکه روند شیوع بیماری کرونا رو به کاهش است اما همچنان برخی مطب‌ها تعطیل هستند و خدمات ارائه نمی‌دهند.گفت: چون دکتر جهانپور آمار را به شکل روزانه اعلام می‌کنند و ما هم توافق کردیم که آمار روزانه را ایشان اعلام کنند، بنده در خصوص آمار چیزی نمی‌گویم اما موارد ما در کل استان‌ها روبه کاهش است.

او ادامه داد: از ۲ هفته قبل اعلام کردیم که مطب‌ها به‌جز مطب های دندانپزشکی با شرایط جدید می‌توانند خدمات خود را ارائه دهند،‌ سایر موارد می‌توانند خدمات سرپایی ارائه کنند، بیمارستان‌ها هم نسبت به قبل فعال هستند و روز به روز مردم بیشتر مراجعه می‌کنند. اما به هر حال مردم نگران هستند و به بیمارستان ها نمی‌آیند، مطب‌ها بسته نیستند، ملاحظات خود مردم باعث شده مراجعه کمتر شود.البته ممکن است مطب پزشکی به خاطر شرایط خاص خودش، بسته باشد.

تعرفه های پزشکی چه زمانی اعلام می شود؟

جان بابایی درباره اینکه سازمان نظام پزشکی درخواست تجدید نظر در تعرفه داشته است و تصمیم وزارت بهداشت در این باره چیست؟گفت:  جلسات متعددی با انجمن بیمارستان‌های خصوصی، نظام پزشکی و بیمارستان‌های خیریه داشتیم و نظرات آنها را گرفتیم. به زودی تعرفه را دولت اعلام می‌کند. سعی کردیم در جزء حرفه‌ای بخش دولتی را پر رنگ تر ببینم تا رغبت ایجاد شود و همکاران در بیمارستان‌های دولتی بیشتر حاضر شوند.

او ادامه داد: در بخش خصوصی جزء فنی و هتلینگ را پررنگ تر دیدیم به خاطر اینکه شرایطی وجود دارد و هزینه‌های بخش خصوصی بالاتر رفته است. به خاطر همین، جزء هتلینگ و فنی را بالاتر دیدیم تا توانایی نگهداشت سیستم را داشته باشند. برای بعضی از رشته‌ها هم مقداری بیشتر افزایش در نظر گرفتیم. مثلا افرادی که در رشته اطفال کار می‌کنند یا روانپزشکان پررنگ دیده شده اند تا این افزایش بتواند جبران زحمات این دوستان باشد، به طور کلی نظرات همه دوستان را گرفتیم و تقدیم دولت کردیم.

جان بابایی درباره آمار ابتلا به کرونا در کادر درمان بیان کرد: آمار اولیه داریم اما اجازه دهید تا آماها قطعی شود. قربانیان کرونا در جامعه پزشکی ۲ دسته هستند، یک سری افرادی بودند که مستقیما با بیماران کرونا در ارتباط بودند و اینها بیشتر مد نظر ما هستند. ما در حال تصحیح اطلاعات کسانی هستیم که در حین خدمت به عنوان خدمت دهنده مستقیم به کرونا مبتلا شدند. درصدی از پزشکان هم مانند سایر مردم مبتلا شده‌اند.

فاویپراویر هیچ تاثیری در درمان کرونا نداشته است

جان بابایی درباره داروی فاویپراویر و اثربخشی در درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: در مورد اثربخشی فاوی‌پیراویر چندین مطالعه انجام شد.آ تا الان هیچ مطالعه‌ای دال بر اینکه این دارو در میزان مرگ و میر تاثیر مثبت داشته است، ثابت نشده است و هیچ اثربخشی در درمان بیماران نداشت، متاسفانه یک رفتار غیرحرفه‌ای اتفاق افتاد که باعث نگرانی مردم شد. هیچ چیزی برای ما بالاترین از مصلحت بیماران نیست و هیچ مشکلی برای ساخت فاویپیراویر نداریم اما این دارو جایگاهی برای درمان کرونا ندارد و می توانیم از این دارو برای درمان سایر عفونت ها استفاده کند و این دارو هیچ تاثیری در درمان بیماران کرونایی نداشته است.

تخلف بهداشتی درمانگاه ها را به 190 اعلام کنید

معاون درمان وزارت بهداشت درباره رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی در مطب ها و درمانگاههای خصوصی اظهار کرد: مردم می توانند شکایت ها را به سامانه 190 اعلام کنند، درمانگاه‌های خصوصی باید مواد ضدعفونی کننده برای استفاده بیمار داشته باشند. پزشک و منشی حتما باید ماسک داشته باشند. استانداردها در فاصله‌گذاری بین بیماران حتما باید رعایت شود.

زمان برگشت به کار بهبودیافتگان کرونا

جان بابایی درباره زمان برگشت به کار بهبودیافتگان کرونا اظهار کرد: برگشت به کار افراد مبتلا به کرونا زمان ابتلاست، اگر فردی علامت نداشته باشد تا 2 هفته احتمال عفونت زایی دارد اما تست او مثبت شده باشد 2 هفته بعد از زمان تشخیص می تواند به محل کار بر گردد و پس از 2 هفته که به محل کار برگشت باید به مدت 2 هفته با ماسک و دستکش در محل کار حضور پیدا کند و فاصله 2 متری با همکاران رعایت شود.

او ادامه داد: اگر کسی علامت دار باشد اما بستری نشود، پس از سه هفته از زمان تشخیص ی تواند به محل کار برگردد و 2 هفته تمهیدات بهداشتی را رعایت کند و اگر در بیمارستان به ویژه بخش ویژه بستری شده بود بعد از 4 هفته از تشخیص می تواند به محل کار بازگردد البته اگر امکانپذیر باشد می توان تست داد اما باید توجه داشت بسیاری از مبتلایان سی تی اسکن مثبت داشتند اما تست آنها منفی بوده  است و تست این افراد اثربخشی ندارد و توصیه نمی کنیم افراد به آزمایشگاه بروند و با هزینه هنگفت تست دهند و در صورت تایید تست سولوژیک می توان از این تست ها کمک بگیریم اما فاصله زمانی باید رعایت شود، اگر فردی بخواهد زودتر به محل کار برود باید 2 بار تست PCR بدهد و نتیجه هر دو منفی باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.