سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایت رسانه‌ها و تحلیلگران غربی از حیله جدید آمریکا در شورای امنیت

یک دیپلمات در شورای امنیت سازمان ملل نیز که به شرط ناشناس ماندن با رویترز صحبت کرده، اظهار کرد: (طرح متوهمانه تازه آمریکا در خصوص برجام) در بدو ورود، خواهد مُرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قطعا روز ۱۷ اردیبهشت سال ۹۷ که کاخ سفید در بیانیه‌ای سرشار از غرور و تکبر رسما اعلام کرد «شراکت آمریکا در برجام متوقف شده» یا برایان هوک مسئول میز اقدام علیه ایران گفت که «آمریکا دیگر عضوی از برجام نیست» فکرش را هم نمی‌کردند که جمهوری اسلامی ایران با گذشت دو سال از شدیدترین تحریم‌های تاریخ و انواع فشار‌های سیاسی، امنیتی و رسانه‌ای علاوه بر تحریم‌های اقتصادی، بتواند همچنان روی پای خود بایستد و حالا پس از گذشت ۷۲۳ روز از آن تاریخ به رغم همه مشکلات و هزینه ها، ایران است که به یک تاریخ راهبردی در قطعنامه ۲۲۳۱ یعنی زمان لغو تحریم‌های تسلیحاتی نزدیک می‌شود و آمریکا نتوانسته است جلوی این موقعیت مهم را برای ایران بگیرد.

دلیل فعالیت‌های شدید دستگاه دیپلماسی آمریکا برای بازگشت دوباره به همان برجامی را که یک روز با افتخار از آن خارج شدند باید در این نکته مهم یعنی مقاومت و ایستادگی ایران دانست. این روز‌ها مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با طرح جدیدش که البته فعلا به جز انگلیس، فرانسه و آلمان کسی درباره جزئیاتش چیزی نمی‌داند، درباره تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران از ۱۸ اکتبر امسال به بعد دنبال توجیه حقوقی و قانونی آن است، اتفاقی که به نظر می‌رسد بسیار سخت‌تر از آن چه آن‌ها فکر می‌کنند باشد.

رویترز تمدید تحریم تسلیحاتی ایران توسط آمریکا را «دشوار» توصیف و به نقل از دیپلمات‌های ارشد شورای امنیت همراهی روسیه و چین با این تلاش را «بعید» ارزیابی کرد.

تاکید ظریف و لاوروف بر مردود بودن طرح جدید آمریکا
در همین زمینه روز گذشته ظریف و لاوروف وزرای امور خارجه ایران و روسیه در گفت وگویی تلفنی درباره طرح متوهمانه تازه آمریکا در خصوص برجام رایزنی و آن را مردود و غیر عملی ارزیابی کردند. همچنین هیئت نمایندگی روسیه در وین نیز با تاکید بر این که آمریکا در «ماه مه ۲۰۱۸ / اردیبهشت ۹۷ اعلام کرده که به عضویت خود در برنامه جامع اقدام مشترک پایان می‌دهد و آن را از بین می‌برد» گفت: ادعا‌های آمریکا مبنی بر این که هنوز خود را یکی از طرف‌های برجام می‌داند، موقعیتی متناقض است.

نبرد سخت آمریکا و طرحی که مرده به دنیا آمده است
از سوی دیگر دو خبرگزاری غربی رویترز و فرانس پرس در تحلیل این اقدام پمپئو به نقل از دیپلمات‌های خارجی در سازمان ملل گزارش دادند که آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نبرد سختی پیش رو دارد و تلاش‌هایش در این زمینه «به چالش کشیده خواهد شد».

یک دیپلمات در شورای امنیت سازمان ملل نیز که به شرط ناشناس ماندن با رویترز صحبت کرده است، اظهار کرد: این طرح در بدو ورود، خواهد مُرد. یک دیپلمات اروپایی نیز که خواست نامش فاش نشود، اظهار کرد: بسیار سخت است که خود را به عنوان یک ناظر پایبند به قطعنامه‌ای معرفی کنید که قبلا از آن خارج شده‌اید. یا در توافق هستید یا نیستید.

یک دیپلمات اروپایی دیگر نیز به شرط فاش نشدن نامش گفت: از دیدگاه شورای امنیت این یک مسئله پر هرج و مرج خواهد بود، زیرا فارغ از آن چه که انگلیس، آلمان و فرانسه فکر می‌کنند، روسیه و چین قصد ندارند از تفسیر حقوقی آمریکا حمایت کنند.

تمسخر طرح پمپئو توسط صاحب نظران آمریکایی
علاوه بر دیپلمات‌های غربی، برخی صاحب نظران بنام آمریکایی نیز چندان روی خوشی به این موضوع نشان ندادند. «ریچاد هاس» که قبلاً مدیر دفتر برنامه‌ریزی‌های سیاسی در وزارت خارجه آمریکا بود درباره طرح پمپئو نوشت: «آمریکا با خروج یک جانبه از برجام عجولانه عمل کرد. اکنون با پیشبرد این طرح خودمان را بیشتر از ایران منزوی می‌کنیم آن هم در زمانی که تمرکزمان باید روی فعالیت‌های هسته‌ای ایران باشد.»

استفن والت استاد امور بین‌الملل دانشگاه هاروارد نیز تلاش اخیر پمپئو را در صفحه توئیترش مورد انتقاد قرار داد و نوشت: تلاش پمپئو برای فعال کردن مکانیسم ماشه پس از آن که آمریکا از برجام خارج شد و آن را دور انداخت، مانند این است که مردی با طلاق همسرش را ترک کند و آن وقت بگوید باید درباره این که زن سابقش با چه کسی قرار می‌گذارد خودش تصمیم بگیرد.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: رویترز ، آمریکا ، برجام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.