سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چهار آیین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

صادرات ۲۰۰ تن مرغ در ماه دردی از مرغداران دوا نمی‌کند

کارشناس صنعت طیور گفت: با توجه به مازاد یک هزار تن مرغ در روز، صادرات ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن مرغ دردی از مرغداران دوا نمی‌کند.

برومند چهارآیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط قیمت هر کیلو‌ مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۸۰۰ تا ۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۲۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: در حال حاضر قیمت مرغ زنده در ۳۰ درصد استان ها کمتر از ۷ هزار تومان و گوشت مرغ ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

چهارآیین ادامه داد: طی پنج ماه اخیر مرغداران گوشتی رقمی حدود ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.

این کارشناس صنعت طیور با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی به شدت نابه سامان است، بیان کرد: قیمت کنونی هر کیلو ذرت از مرز ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان فراتر رفته است و امیدواریم با توزیع مناسب نهاده التهاب بازار فروکش کند.

وی ادامه داد: در سال گذشته با عرضه نهاده در سامانه بازارگاه نهاده های کشاورزی دست دلالان بسته شد، از این رو آنها تلاش کردند تا این بازار از رونق بیفتد.

چهار آیین  گفت: با توجه به روند کنونی عرضه و تقاضا، مرغداران در حاشیه زیان هستند.

وی با بیان اینکه مازاد تولید آواری برای صنعت مرغداری به شمار می رود، بیان کرد: با توجه به مازاد چشمگیر تولید، امکان جمع آوری یک روزه مرغ از سطح بازار وجود ندارد به همین خاطر راه چاره ای جز نابودی مرغ مادر و کشتار با سن پایین وجود ندارد.

عضو هیئت مدیره سابق کانون مرغداران گوشتی با اشاره به راهکارهای کاهش زیان مرغداران بیان کرد: جمع آوری تخم مرغ نطفه دار، توزیع در بازار مصرف خوراکی یا خرید تضمینی مازاد مرغ از جمله راهکارهای کاهش کاهش زیان مرغداران به شمار می‌رود، اما این موضوع حداقل ۲۱ روز بعد جواب می دهد.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۴ هزار تومان اعلام‌کرد و گفت: بنابر ماده ۵ و ۶ اساسنامه پشتیبانی امور دام، خرید مرغ زنده راهکار رفع معضل کنونی است و هیچ نکته مبهمی برای کمک به تولیدکننده نداریم، اما متاسفانه در فاز اجرا به گونه ای قانون اجرا کردیم که به ضرر تولیدکننده و مصرف کننده و به نفع دلالان است.

این کارشناس صنعت طیور درباره تاثیر صادرات مرغ به بازارهای هدف گفت: با توجه به قطع امید تجار بازارهای هدف از ما، روزانه در داخل بیش از یک هزار تن مازاد داریم، در حالیکه با صادرات مستمر تولیدکنندگان داخل می توانند برای مصرف داخل و صادرات برنامه ریزی کنند.

چهار آیین با اشاره به اینکه سالیانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود، بیان کرد: این در حالی است که ظرفیت صنعت برای تولید مرغ بیش از ۳ میلیون تن است که صادرات سالیانه ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ نقش معناداری در بازار ندارد.

این مقام مسئول مازاد تولید را علت اصلی گرفتاری مرغداران دانست و گفت: تعداد بالای فعالان این صنعت بیانگر رقابتی بودن بازار است و معنا و مفهوم این موضوع به معنای عدم دخالت مسئولان دولتی است، هر چند این امر به معنای آن نیست که دخالت‌ها به صفر برسد، بلکه نظارت و سیاست گذاری‌های کلان از جمله ضروریات است.

وی ادامه داد: در سیاست‌ها و راهبرد‌های کلان باید امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا ریل گذاری این صنعت ادامه یابد.

چهارآیین افزود: با وجود مازاد تولید پیش بینی می‌شود که تا نیمه اول امسال زیان ادامه یابد، اما اگر زیان مرغداران به ۱۰۰ میلیون قطعه کاهش یابد تا حدودی از زیان مرغداران کاسته خواهد شد، البته اگر این امر همین امروز اجرا شود، ۲ ماه دیگر آثارش در کاهش زیان مرغداران خود را نشان می‌دهد.

وی در پایان با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی مازاد در واحدهای مرغداری انجام گرفته است، تصریح کرد: مازاد ماهیانه ۲۵ میلیون قطعه رقمی معادل ۵۰ هزار تن گوشت مازاد است که این امر نشان می دهد صادرات ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن مرغ در ماه دردی را دوا نمی کند‌‌‌.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.