سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های حقوقی؛

مجازات روزه خواری عمدی در ملأ عام چیست؟

قانون مجازات آن دسته از افرادی که به صورت عمدی در ماه رمضان اقدام به روزه خواری می‌کنند را تشریح کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان امری واجب است، اما برخی افراد به دلایل پزشکی از گرفتن روزه معذور هستند و نمی‌توانند اعمال ماه رمضان را به جا بیاورند. قانون درباره روزه خواری صحبت نکرده است، اما درباره روزه خواری در ملأعام از آنجایی که عملی حرام است، صحبت کرده است.

قانون مجازات اسلامی به صراحت در رابطه با جرم روزه خواری صحبت نکرده، اما در این قانون درباره جرم تظاهر به هر عمل حرام در انظار عمومی صحبت شده است و دادگاه‌ها هم مطابق با این ماده قانونی، حکم صادر می‌کنند.

روزه خواری در ملأ عام و تظاهر به آن از نظر قانون مجازات اسلامی جرم است و تنها زمانی که فردی در انظار عمومی اقدام به این کار کند مرتکب جرم شده است.

بر این اساس اگر فردی در منزل خود و یا مکان خلوتی که هیچ ترددی در آنجا وجود ندارد اقدام به روزه خواری کند، مجازات نخواهد داشت.

طبق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی هر شخص علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست، اما عفت عمومی را جریحه دار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

البته توجه به این نکته ضروری است که این ماده شامل افراد غیر مسلمان هم می‌شود، به این معنا که با وجود آن که روزه گرفتن برای افراد غیر مسلمان واجب نیست، اما در صورتی که آن‌ها در ملأ عام اقدام به روزه خواری کنند مرتکب جرم شده‌اند و به مجازات مقرر در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.

روزه خواری در ملأ عام هنگامی جرم است که به صورت عمدی انجام شود، بنابراین اگر فردی سهواً در معابر عمومی اقدام به نوشیدن یا خوردن کند مرتکب جرمی نشده است.

انجام هر فعل حرامی در معابر و انظار عمومی جرم است و بر این اساس تظاهر به روزه‌خواری حتی در خودرو هم شامل این حکم می‌شود، بنابراین اگر کسی در خودرو شخصی اقدام به روزه خواری کند، جرم مرتکب شده و پلیس می‌تواند با او برخورد کند و این استدلال که خودرو حریم شخصی است، موجب سلب مجازات فرد نمی‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ارش
۲۳:۱۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما روزه میگیریم که با اونایی که ندارن بخورن همدردی کنیم.
حمید
۰۸:۴۹ ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
با این تفاوت که شما میدونین چند ساعت دیگه میتونین بخورین
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
پول ندارم و الا از ایران میرفتم
ناشناس
۱۹:۱۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
هر جهنمی بری باید مثل آدم زندگی کنی....
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
مگه روزه واسه درک حال فقرا نیست اون بیچاره ها که جلوشون کباب هم میخورند از جلو رستوران و هزار جای دیگه رد میشن نمیتونن چیزی بخورم
علی
۱۹:۱۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس کو پلیس برای مقابله با این جرم.الان روز پنجم ماه رمضان هست،به صراحت میبینم که طرف آب وغذا که هیچی سیگارمیکشه توانظار عمومی.راست راست هم راه میره انگارنه انگار که نگاش میکنی رو خودش هم نمیزاره .تازه سوپرمارکتی هم فندک میزاره در اختیارش سیگارش رو تو مغازه روشن کنه.
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
برادر شما چرا حرص میخوری؟
روزه برای من و شما ک نمیرن. شاید اون بنده مشکل داره که روزه نمیگیره.
بعد یعنی الان کار پلیس این شده بیوفته تو خیابون ببینه کی روزه خوری میکنه؟ مسخرس
ناشناس
۱۹:۴۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
هرکس هم که بیماره وعذرشرعی داره حق نداره درانظارعمومی روزه خواری کنه.
چراحرمت ماه رمضان رانگهنمیدارید؟؟
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر هر کدام از ما مسلمان ها امر به معروف و نهی از منکر کنیم هیچ وقت به پلیس نیاز پیدا نمیکنیم
ناشناس
۰۶:۰۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
امربه معروف ونهی منکر که بامنطق وبازبان مهرو محبت باشه باعث میشه کاربه مرحله پلیس نرسه
ارش
۲۳:۲۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به شما چه ربطی داره؟سرتون تو کار خودتون باشه.اگر قرار باشه اون گناهکار باشه شما چرا نارحتین؟ مگه مال شمارو خورده؟
ناشناس
۰۷:۲۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بعضی ها هم به محض ورود ماه رمضان بهانه بیماری میارن و روزه نمیگیرن حالا کرونا بهانه ای برای یه عده شده که از روزه فرار کنن، کفاره روزه خواری رو هم برای یه عده بگید تا براشون روشن شه