به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،بهزاد حیدری رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه عشایر و روستاییان دامدار از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ مرداد میتوانند دامهای خود را در مناطق ییلاقی استان به چرا ببرند، گفت : ورود دام قبل و بعد از این زمان ممنوع بوده و با متخلفین برخورد میشود.
او گفت : دامداران دارای پروانه چرا موظف به پرداخت عوارض علفچری به ازای هر واحد دامی به مبلغ دو هزار تومان بوده و باید این مبلغ را با مراجعه به ادارات منابع طبیعی پرداخت کنند.
رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، افزود: دامداران باید رعایت تعداد دام مجاز موجود در پروانه چرا را داشته باشد، چون در غیر اینصورت علاوه بر تنظیم پرونده، به مراجع قضایی نیز معرفی خواهند شد و به ازای هر واحد دامی مازاد مبلغ ۴۰۰ هزار تومان جریمه میشوند و در صورت پرداخت نکردن جریمه پروانه چرای دام آنها باطل خواهد شد.
رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به صدور پروانه چرا برای سه میلیون واحد دامی در استان کرمانشاه، گفت: مراتع استان جوابگوی این میزان دام نیست و از بیش از ظرفیت مراتع استان استفاده میشود.
حیدری با بیان اینکه حدود یک میلیون واحد دامی مازاد در مراتع استان داریم، گفت: مراتع استان کرمانشاه ظرفیت چرای دو میلیون واحد دامی را دارند، در حالیکه سه میلیون واحد دامی در مراتع استان داریم.
او با اشاره به وضعیت کلی مراتع استان کرمانشاه، افزود: استان کرمانشاه حدود ۱.۲ میلیون هکتار مرتع دارد که بیش از ۱۶۰ هزار هکتار از مراتع این استان متراکم بوده و وضعیت خوبی دارند.
حیدری ادامه داد: بیش از ۴۶۰ هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه از نظر پوشش گیاهی نیمه متراکم و بیش از ۵۵۰ هزار هکتار دیگر هم فقیر هستند که عمده آنها در مناطق گرمسیر استان قرار دارند.
حیدری سپس میزان تولید علوفه مراتع استان را بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تن علوفه خشک عنوان کرد و گفت: ۶۱ هزار خانوار دامدار که زندگی آنها مستقیما با مراتع در ارتباط است، در استان کرمانشاه زندگی میکنند .
انتهای پیام/د