سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

توسعه صنعت مرغداری در کردستان در گرو حمایت مسئولین

توجه به صادرات گوشت سفید در کردستان ، این استان را قطب این صنعت در کشور خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، صنعت مرغداری یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور محسوب می‌شود که تأمین‌کننده سهم مهمی از نیاز‌های غذایی جامعه است.

این صنعت یکی از صنعت‌های اشتغالزا و پررونق است که نقش بسیار مهمى در تبدیل دانه‌ها و سایر محصولات به گوشت و تخم‌مرغ که مواد غذائى مفیدى براى انسان هستند، دارد. صنعت مرغدارى به‌عنوان یک منبع درآمد، منبع غذا و استفاده در صنعت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

درحال حاضر در صنعت مرغداری استان کردستان در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام‌شده کما اینکه ازنظر ظرفیت مرغ گوشتی در میان ۸ استان غرب و شمال غرب رتبه اول را دارد.

صنعت مرغداری در کردستان، صنعتی پویاست که درحال حاضر باوجود ۷۵۲ واحد مرغداری فعال، سالانه قادر به تولید بیش از ۹۵ هزار تن گوشت سفید است که علاوه بر تأمین نیاز مصرف استان، مازاد آن به ۱۲ استان دیگر نیز صادر می‌شود.

محمد فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،گفت: صنعت مرغ کردستان در حوزه تولید و ظرفیت رتبه ۹ کشوری و رتبه نخست را در غرب و شمال غرب کشور را به خود اختصاص داده است و تنها صنعتی است که در شرایط سخت تحریم‌های امروز دشمنان توانسته سرپا بایستد.

او افزود: هم‌اکنون ۱۴ هزار نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن ازجمله واحد‌های مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور و کشتارگاه‌ها در استان کردستان مشغول بکار هستند.

سپری بابیان اینکه ۷۵۲ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت ۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره در سطح استان فعالیت می‌کنند، بیان کرد: مصرف سرانه گوشت مرغ در کردستان برای هر نفر به‌صورت میانگین ۲۷ کیلوگرم بوده که این آمار با میانگین کشوری برابر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: تأمین امنیت غذایی به‌عنوان مهم‌ترین وظیفه جهاد کشاورزی در کنار سرمایه‌گذاران می‌تواند نقطه بسیار ارزشمندی از تولید و پایداری درآمد برای اقتصاد کشور باشد.

سپری با اشاره به سرمایه‌گذاری بالغ‌بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در صنعت مرغداری استان بیان کرد: این صنعت منجر به اشتغال‌زایی سه هزار و ۵۰۰ نفری به‌صورت مستقیم و ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفری به‌صورت غیرمستقیم شده است.

او اظهار داشت: سال گذشته بیش از ۴۴ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های کردستان انجام شد که منجر به تولید بیش از ۹۵ هزار تن گوشت سفید در استان شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تنها ۴۰ درصد از مرغ سفید تولیدشده در کردستان در داخل خود استان مصرف می‌شود و ۶۰ درصد مازاد آن نیز به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: ۴.۸ درصد تولید گوشت سفید در کشور مربوط به کردستان است و در این زمینه کردستان در منطقه غرب و شمال غرب کشور رتبه اول و در کل کشور رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.

همه‌ساله از این استان در قالب محموله‌های مختلف انواع دام و طیور زنده، فرآورده‌های خام دامی، ماهی خوراکی و خوراک دام و آبزیان با نظارت دامپزشکی به کشور‌های مختلف جهان صادر می‌شود.

مجتبی ورقانی مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،گفت: مرغ در استان کردستان باکیفیت بسیار بالایی تولید می‌شود بر این اساس باید زیرساخت‌های مرتبط توسعه و در جهت تقویت وضعیت موجود اقدام شود.

او افزود: سه محموله مرغ منجمد در سال ۹۹ پس از سیر مراحل قانونی و بهداشتی از طریق مرز باشماق مریوان به کشور عراق صادر شد.

ورمقانی بیان کرد: محموله اول به وزن ۲۴ هزار کیلوگرم (۲۴ تُن) بود که از تولیدات مرغداری‌های استان کردستان تأمین‌شده و با نظارت شبکه دامپزشکی به کشور مقصد بارگیری و حمل گردید.

مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: در سال گذشته نیز برای اولین بار ۱۸ تُن تخم‌مرغ از واحد‌های مجاز بسته‌بندی و تحت نظارت اداره کل دامپزشکی کردستان پس از انجام آزمایش‌های لازم و نظارت‌های بهداشتی به مقصد کشور عراق صادرشده بود.

او اظهار داشت: ۷۴۲ واحد از این تعداد مرغداری گوشتی، هشت واحد تولید مرغ تخم‌گذار و ۱۶ واحد نیز تولید مرغ مادر گوشتی هستند.

ورمقانی بیان کرد: محموله دیگر به وزن ۲۰ هزار کیلوگرم با نظارت شبکه دامپزشکی به کشور مقصد بارگیری و حمل گردید.

او بابیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۸۰ تن تخم‌مرغ و ۷۵ هزار تن مرغ منجمد از استان صادرشده است افزود: قرار است در هفته‌های آتی بیش از ۱۰۰ هزار کیلوگرم دیگر به کشور عراق صادر شود.

ورمقانی یادآور شد: سال گذشته نیز ۲۵۰ تن تخم‌مرغ و ۱۳۰ هزار کیلوگرم ماهی از استان به عراق و کشور‌های اروپایی و همچنین کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس صادرشده است.

او بابیان اینکه هم‌اکنون به علت کاهش تقاضای مصرف شاهد کاهش قیمت مرغ در کشور هستیم، افزود: صادرات این محصول به کشور‌های هم‌جوار ازجمله عراق و منطقه اقلیم کردستان می‌تواند نقش قابل‌توجهی در جلوگیری از کاهش تولید داخلی و پیشگیری از متضرر تولیدکنندگان داشته باشد.

فرشاد بهمنی یکی از مرغ فروشان و مرغداران سطح شهر نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،در مورد وضعیت عرضه و فروش مرغ در استان گفت: در بحث خرید‌های تضمینی دولت جهت حمایت از صنعت مرغداری و مرغداران ضوابطی وجود دارد بدین گونه که مرغ تولیدشده باید دارای وزن یک کیلو ۲۰۰ گرم تا یک کیلو ۸۰۰ گرم باشد.

او افزود: در شرایط فعلی که صنعت مرغداری با رکود همراه است تولید مرغ بیشتر در وزن‌های بیشتر از یک کیلو و ۵۰۰ گرم صورت می‌گیرد و این خود باعث می‌شود تا درصد خیلی کمی از این تولیدات خریداری شود.

بهمنی گفت: زمانی که دولت بخواهد از مرغدار و صنعت مرغداری حمایت کند باید مانع اشباع شدن بازار از گوشت سفید شده تا قیمت آن پایین نیامده و تولیدکننده در این میان متضرر نشود.

او به یکی دیگر از مشکلات مرغداران اشاره کرد و افزود: توقف چند ماه نهاده‌های دامی در بنادر باعث می‌شود مدت‌زمانی بیشتری طول بکشد تا این نهاده‌ها به دست مرغدار برسد و یا به دلیل توقف زیاد در بنادر دیگر غیرقابل‌مصرف می‌شود.

یکی از شهروندان که جهت خرید مرغ به مرغ فروشی مراجعه کرده بود در زمینهٔ وضعیت مرغ در بازار گفت: ما به‌صورت هفتگی جهت تهیه مرغ به مرغ فروشی مراجعه می‌کنیم.

او تأکید کرد: باوجود شیوع کرونا در استان هرزمانی که جهت تهیه گوشت سفید ما به بازار مراجعه می‌کردیم هیچ کمبودی در بازار نبوده و تنها مشکل موجود درحال حاضر نوسان قیمت مرغ و گوشت سفید در استان است.

گزارشی از شیدا علیمرادی

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.