به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، اولین کارگروه تخصصی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سال جدید با موضوع بررسی پیشنهادهای مالیاتی به دولت به منظور مقابله با تبعات اقتصادی شیوع کرونا به صورت برخط و با حضور معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
در این ارتباط برخط نمایندگان دبیرخانه شورا، اتاق ایران، اتاق تعاون، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان امور مالیاتی، اتاق تهران، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی و خوزستان نیز حضور داشتند.
علی اکبر لبافی رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در تشریح توافقات حاصله در این نشست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد،گفت: در این جلسه برخط، پیشنهادهای بخش خصوصی در خصوص شرایط حاکم بر کسب وکارها و لزوم ارائه تسهیلات مالیاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ابعاد خسارات وارده به محیط کسب و کار و بخش تولید کشور تشریح شد.
او افزود: این نشست کاملا کارشناسی و با محوریت دبیرخانه شورای گفت و گوی مرکز برگزار شد و شورای گفت و گوی استانها به عنوان پیشنهاد دهنده و سازمان امور مالیاتی به عنوان متولی موضوع به یک گفتمان مشترک دست یافتند و آن گفتمان مشترک، توافق اولیهای بود که فرصتی را برای فعالان اقتصادی فراهم میکند تا کسب و کارشان را که از بحران شیوع کرونا آسیب دیده محفوظ نگاه دارند. در واقع این فرصت در چارچوب تعویق در بخش مالیات ستانی تعریف میشود.
رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با اشاره به اینکه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در دو نوبت پیشنهادات خود را در حوزههای بیمه ای، مالیاتی و بانکی به شورای گفتگوی مرکز ارسال کرده است، ادامه داد: در مرحله نخست تعدادی از این پیشنهادات از سوی اتاق بازرگانی ایران به دولت ارائه شد که بعضی از آنها پذیرفته و تصویب شد. علاوه بر این دیروز در جلسه کارگروه مالیاتی نیز ۲۰ پیشنهاد در حوزه امور مالیاتی مطرح شد که تعدادی از آن ها، از سوی خراسان طرح و ارائه شده بود.
لبافی بیان کرد: امهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه از اسفند ماه ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۹ و تقسیط بازپرداخت ماهانه از مهر ماه ۱۳۹۹ به بعد " بدون اخذ جریمه دیرکرد "، معافیت از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به منظور واردات تجهیزات مقابله با شیوع کرونا، استرداد مالیات بر ارزش افزوده به کل صادرکنندگان و یا صادرکنندگان کوچک و متوسط به صورت علی الحساب بدون رفع تعهد ارزی، کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاههای اقتصادی " اشخاص حقوقی " از ۲۵ درصدبه ۲۰ تا ۱۵ درصد، امهال حداقل شش ماهه تقسیط پرداخت بدهیهای مالیاتی دورههای گذشته تمامی مودیان، تمدید مهلت پرداخت مالیات مستقیم برای تمامی مودیان و تمدید مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۹ بخشی از «پیشنهادات ۲۰ گانه» اتاق ایران و شوراهای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استانها بود.
او تصریح کرد: اگر چه سازمان امور مالیاتی در دفاع از خود عنوان کرد که منابع مالی لازم را در اختیار ندارد و ناچار است که مالیات را تا خردادماه از فعالان اقتصادی اخذ کند با این حال قول مساعد داد تا با رویکردی مثبت، این پیشنهادات را بررسی کرده و در جلسات شورای گفت و گوی مرکز، نهایی سازد.
رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی تاکید کرد: با شیوع کرونا، خراسان رضوی در حوزه خدمات بیشترین آسیب را متحمل شد، چرا که بیش از ۵۰ درصد از هتلهای کشور در این استان فعال هستند و مشهد و این خطه، در ایام نوروز یپک حضور گردشگران و زائران را دارند، اما مجال و ظرفیت اقتصادی این ایام از دست رفت و مراکز اقامتی و حوزههای خدمات گردشگری، دشوارترین روزهای خود را تجربه میکنند.
لبافی اظهار کرد: در شرایط فعلی که بسیاری از واحدهای مرتبط با صنعت گردشگری تعطیل هستند، باید فرصتی به فعالان این بخش در حوزه مالیاتی داده شود و اگر پیشنهادات ما در خصوص به تعویق افتادن پرداختهای مالیاتی محقق نگردد، لااقل باید زمان ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات بر عملکرد و مالیات ارزش افزوده تا پایان شهریورماه به تعویق بیافتد. خوشبختانه در این جلسه و در جمع بندی مباحث، این موضوع مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد تا در مراجع مربوطه پیگیری شود.
او افزود: خراسان رضوی در بسیاری از زمینهها دستاوردهای مطلوبی داشته و همگرایی که یک سال گذشته و بیش از آن در ایام شیوع این بیماری در این استان حاصل شده، بی سابقه است. امروز باید به مدد ظرفیتهای بخش خصوصی، توجه و تمرکز بر مزیتها و پتانسیلهای اقتصادی استان، ارتقای اعتماد عمومی و احیای مسئولیتهای اجتماعی در عرصههای مختلف، به اقتصاد و توسعه این خطه کمک کنیم.
انتهای پیام//ف.ح