سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

جزئیات سهمیه‌های پذیرش دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی مهر ۹۹

در پذیرش دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی، سهمیه باز هم نقش موثری دارد که در این گزارش به بیان جزئیات آن می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سهمیه قدمتی به اندازه تاریخ برگزاری کنکور در کشور ما دارد، اما پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی سابقه کمتری دارد. از آنجا که این پذیرش در دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی است بسیاری بر این تصور هستند که سهمیه‌ها در پذیرش آن بی تاثیر هستند در صورتی که در این نوع پذیرش نیز سهمیه نقش موثر و پر رنگی دارد که در ادامه به بیان آن می‌پردازیم.

سهمیه‌های موجود در پذیرش دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی

سهمیه مناطق

شرکت کنندگان متقاضی سهمیه مناطق با توجه به ملاک‌های زیر جزء یکی از مناطق ۱، ۲ و ۳ محسوب می‌شوند.

الف) برای داوطلبان نظام جدید ۳-۳-۶، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان (پایه دهم تا دوازدهم).

ب) برای داوطلبان نظام ترمی- واحدی و سالی- واحدی آموزش متوسطه، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان.

ج) برای داوطلبان نظام قدیم آموزش متوسطه، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان.

د) در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی منطقه مرفه‌تر حتی یک سال از سه سال تعیین می‌شود.

ه) فارغ التحصیلان دوره‌های کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) آموزشکده‌های فنی و حرفه ای، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم، سوم دبیرستان و یا هنرستان)، جزء یکی از سهمیه‌های مناطق ۱، ۲ و یا ۳ محسوب می‌شوند.

و ) داوطلبانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزء سهمیه منطقه ۳ محسوب می‌شوند.


بیشتر بخوانید: دانشجویان مبتلا به کرونا مجاز به حذف ترم شدند


ز) تمام داوطلبان معلول (نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولین جسمی-حرکتی) جزء سهمیه منطقه ۳ محسوب می‌شوند.

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

هر یک از داوطلبان متقاضی سهمیه رزمندگان و ایثار گران می‌توانند بر اساس شرایط خود متقاضی این سهمیه شوند.

سهمیه رزمندگان

رزمندگانی که بر اساس ماده ۱ و تبصره‌های چهار گانه ماده مذکور در آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی» از تاریخ ۱۳۵۹/۰۶/۳۱ لغایت ۱۳۶۷/۶/۳۱ حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب به صورت داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذی ربط (سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تکمیل فرم سهمیه رزمندگان اقدام کنند. پس از ثبت نام آمار و اطلاعات این افراد توسط سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تائید نهایی توسط ارگان‌های مذکور در سهمیه رزمندگان گزینش می شوند.

تذکر مهم: داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان «سازمان بسیج مستضعفین» و» نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران»، لازم است پس از تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان نسبت به دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی از واحد مربوطه اقدام و در زمان ثبت نام آن را در محلی که در تقاضانامه اینترنتی در نظر گرفته شده درج کنند.

تبصره ۱: داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان (سازمان بسیج مستضعفین، نیرو‌های مسلح و وزارت جهاد کشاورزی) در صورت عدم تأیید سهمیه، به واحد‌های تابعه شهرستان‌های محل تشکیل پرونده مراجعه کنند.

تبصره ۲: کد پیگیری ۱۲ رقمی سازمان بسیج مستضعفین و یا نیرو‌های مسلح برای هر مرحله از پذیرش در هر سال متفاوت است؛ لذا داوطلبان باید برای ثبت نام در این مرحله از پذیرش با مراجعه به واحد مربوطه نسبت به دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی اقدام کنند.

تبصره ۳: مناطق عملیاتی بر اساس مصوبات شورای عالی دفاع تعیین می‌شود.

تبصره ۴: مدت حضور در جبهه برای افراد دارای تعهدات و مأموریت‌های خدمتی کارکنان وزارتخانه ها، سازمان‌ها و ارگان‌های نظامی در جبهه و نیز طرح ۶ ماهه دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، حضور داوطلبانه تلقی نمی‌شود.

تبصره ۵: نیرو‌های فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاه‌های مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمی‌شوند.

سهمیه ایثارگران

«جانبازان ۲۵درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان شهدا و رزمندگان مفقودالاثر» برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام نمایند. «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» نیز ضمن علامتگذاری بند مربوطه، در صورت تأیید ارگان در سهمیه گزینش می‌شوند.

با توجه به مندرجات «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰-۱۳۹۶)» ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» در این مرحله از پذیرش، اجرا می‌شود و گزینش داوطلبان براساس قوانین مذکور صورت می‌گیرد.

بر اساس قوانین فوق: ۲۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و رزمندگان مفقودالاثر»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصدو بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثار گران ۲۵ درصد ظرفیت) ۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصدظرفیت)

تذکر: طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران»، در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقی مانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد.

تذکرات مهم:

۱- بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵ درصدی و یا ۵ درصدی) ۷۰درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۷۵درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل است.

۲- ظرفیت در کد رشته محل‌هایی به سهمیه‌های فوق تخصیص می‌یابد، که امکان گرد کردن ریاضی برای آن‌ها وجود داشته باشد.

٣- سهمیه‌های فوق براساس قوانین و مقررات موجود بوده و در صورت هر گونه تغییر در این سهمیه‌ها توسط مراجع ذی‌صلاح، ضوابط و مقررات جدید اطلاع رسانی خواهد شد.

۴- بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی» مصوب ۳۰/۱۱/۱۳۶۷ هیئت محترم وزیران، آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه شاهد و ایثارگر، یک بار در رشته‌های تحصیلی دوره روزانه آزمون سراسری (برای پذیرفته شدگان رزمنده و ایثارگر از سال ۱۳۶۸ به بعد و برای پذیرفته شدگان سهمیه شاهد از سال ۱۳۷۶ به بعد) پذیرفته شده اند، اعم از اینکه از رشته قبولی انصراف داده و یا در رشته قبولی ثبت نام کرده و یا نکرده باشند، حق استفاده مجدد از سهمیه مذکور را نخواهند داشت.

۵- بر اساس مصوبه پنجاه و چهارمین جلسه «کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور»، آن دسته از داوطلبان سنوات قبل که با استفاده از سهمیه‌های شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفته شدگان رشته‌های تحصیلی غیر روزانه (دوره‌های شبانه و نیمه حضوری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی و یا دوره‌های پردیس خودگردان (بین الملل) و مجازی و دانشگاه آزاد قرار گرفته اند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک بار، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه‌های مربوط خواهند بود.

۶-داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان (شخص رزمنده داوطلب بسیجی و ایثارگران (همسر و فرزند رزمنده داوطلب بسیجی) سازمان بسیج مستضعفین مرکز، لازم است به محل نگهداری پرونده جبهه (نواحی مقاومت بسیج سراسر کشور) مراجعه، کد پیگیری ۱۲ رقمی خود را دریافت و آن را در فرم تقاضانامه اینترنتی درج کنند. بدیهی است آمار و اطلاعات پس از اتمام ثبت نام از طریق سپاه‌های استانی به سازمان بسیج مستضعفین ارسال و پس از تجمیع اطلاعات، برای اعمال در اطلاعات ثبت نامی متقاضیان به سازمان سنجش آموزش کشور ارائه خواهد شد.

سهمیه خانواده شهدا

خانواده معظم شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر شهید) برای استفاده از سهمیه مذکور باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کرده و نیازی به مراجعه به سایت اینترنتی ایثار ندارند. این داوطلبان در صورت تأیید نهایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، در سهمیه خانواده شهدا گزینش می شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا بی عدالتی بیداد میکنه طرف بار رتبه 35 هزار پزشکی همدان قبول شد بعد 3 ترم مشروطیهایی که هیچ کجا ثبت نشدن و از پروندشون پاک شد مجبور شد تغییر رشته بده بره فیزیوتراپی رو به لجن بکشه اگه سهمیه ها در آزمونهای علمی و استخدامی کشور برداشته نشه قطعا درآینده بسیار نزدیک شاهد وضعیتی خواهیم بود که در کتابهای ابتدایی تاریخ درمورد حکومت ساسانیان و علت سقوطشون نوشته بود این باعث شکافهای عمیقی در جامعه شده طبقه پولدارها و مرفهین بی درد که از قضا صاحبان قدرت هستند طبقه سهمیه داران که از هر مانعی بدون تلاش عبور میکنند طبقه کارمندان دولت که می تونن فرزندانشون و فک وفامیلشون رو هم ببرن داخل مشاغل دولتی طبقه مشاغل لابی دار مثل پزشکان و پرستاران که هر وقت اراده میکنن حقوقشون میره بالا طبقه متوسط مشاغل آزاد که که کم کم دارن به دسته فقرا تبدیل میشن دسته کارفرماهای کارخانه ها که تا جا داره دارن کارگرهاشون رو تیغ میزنن طبقه فقرا و کارگرها که هیچ امیدی به آینده ندارن و هیچ کجا دوست ندارن صداشون رو بشنون
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
نذارید ۲۰ درصد کنکور حذف شه اگرم میخواد حذف شه برای قدیم سرجاش باشه توروقران شما خبر بدین، بخدا بسمونه اینهمه استرس واالله درست نیست دوماه مونده تا کنکور بیان بگن حذف شده یکی مثل ما پشت کنکوریا برای اون مباحث که خیلی راحت و نمره بیاره وقت گذاشته و الان باید چیکار کنه؟ اگه اون برا جدید حذف بشه چون سوالات قدیم و جدید مشترک برای ما قدیمام حذف میشه اینجوری راحت خیلیامون نابود میشیم چون الان وقت رسیدن به تسلط رو فصلای سخت اول که هر کدوم یکماه زمان میبره نیست، تورو جون خونوادت اینو یا ثبت کن یا جون عزیزات پیگرش باش بخدا مام جز اینجا جایی نداریم، حداقل بگن این هیچ مشکلی در سوالات نظام قدیم نداره و اونا بودجه بندیشون سر جاشه، خواهش میکنم ازت پیگیر باش این خواسته همه نظام قدیماس
علی
۰۶:۴۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
این کاملا درسته که شهدا و جانبازان عزیز برای ما زحمت کشیده اند و از جان مایه گذاشتند تا ما زندگی کنیم اما فرض کنید دانش آموزی ضعیف پزشک شود آیا جان مردم به خطر نخواهد افتاد؟فرض کنید رشته معماری بهترین دانشگاه قبول شود آیا خانه ای که او می سازد بر سر مردم خراب نخواهد شد؟آیا شهدا و جانبازان راضی به این کار شما هستند؟
علی
۰۶:۴۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
این کاملا درسته که شهدا و جانبازان عزیز برای ما زحمت کشیده اند و از جان مایه گذاشتند تا ما زندگی کنیم اما فرض کنید دانش آموزی ضعیف پزشک شود آیا جان مردم به خطر نخواهد افتاد؟؟؟؟فرض کنید رشته معماری بهترین دانشگاه قبول شود آیا خانه ای که او می سازد بر سر مردم خراب نخواهد شد؟؟؟آیا شهدا و جانبازان راضی به این کار شما هستند؟؟؟؟؟خیلی از دانش آموزان تراز اول کشور به خاطر سهمیه ها قبول نمی شوند.چون برای قبولی باید فشار زیادی به خود وارد کنند و می کنند اما بعضی در میانه یا انتهای راه توان تحمل فشار بشتر را ندارند و به افسردگی کشیده می شوند.
ناشناس
۲۲:۴۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنظرم اینجوری حق خیلیها ضایع میشه چون شاید یکی دوران دبیرستان مشکل داشته باشه نتونه درس بخونه ولی باهوش باشه اینجوری ازدادن امتحان کنکور محروم میشه وحقش ضایع میشه!!!
ناشناس
۱۹:۵۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
خوب
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
باید هر کس بر اساس لیاقت علمی به مد نظر بدسد نه سهمیه
امیر
۱۷:۱۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ازما که گذشت ولی به نظرم احترام خانواده شهدا و جانبازان و غیره بجا و شایسته بیشترین تقدیر مادی و معنوی هستند ولی در حوزه سهمیه اوج بی عدالتی و ظلم نسبت به جوانان مملکته.چرا باید یک چند نفر رو در یک سطح یا حق یکی رو که باهوش تره بدین به کی دیگه؟!!این فکر کنم فقط در ایران اتفاق میفته؟!!هرکاری برای خانواده این عزیزان کنیم حقشونه ولی این سهمیه رو تورو خدا بردارید..ذهن خیلی از جوانان رو خراب میکنه و بی عدالتی محض در نظام آموزشی هست.
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
توی ایران باید دویست هزار تا دانشجو باشند و نه دو میلیون !
باقی هم باید کار های فنی و کشاورزی و صنعت باد بگیرند!
کشور چند تا مهندس و دکتر می خواد؟
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
صندلی سهمیه‌ها جداست و ربطی به مناطق نداره چون ظرفیتشون جداست از مناطق هرکس تو سهمیه خودش سنجید میشه و مناطق هم باهم/:
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
عزیزم هرکس تو سهمیه خودش سنجیده میشه،مناطقم ۶۰ درصد طرفیت داره سهمیه‌ها پرنشه مناطق اونجارو هم میگیرن،
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
به نظر من در علم نباید هیچ سهمیه ای باشد. هر کس بر اساس لیاقت و کار و زحمتش باید به جایگاه مد نظر بدسد.
همه امکانات کشور باید برای همه باشد.
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
باید هر کس بر اساس لیاقت علمی به مد نظر بدسد.
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
به خدا سهمیه بی عدالتی هستش
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
باید هر کس بر اساس لیاقت علمی به مد نظر بدسد نه سهمیه
ناشناس
۱۹:۱۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ببخشید ولی کسی که باباش چند ماه تا چند سال جنگ رفته و صدمات حاصل از جنگ هم زندگی خودشو هم خانوادشو سخت کرده باید بچه هاشون ی فرقی با اونایی که باباهاشون جنگ نرفته داشته باشن.اگه اونایی که رفتن جنگ نمیرفتن الآن خیابان هامون اینقد امن نبود!!!!
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
من خیلی ها رو میشناسم بدون ذره ای درس خودن فقط با احتساب سهمیه رشته های خیلی خوبی که یه فرد عادی باید خودشو بکشهتا قبول بشه قبول شدن
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
نگرانش نباشین خیلی هارو میشناسم که فقط با سهمیه رفتن دانشگاه ولی خیلی هم زود مشروط شدن.همیشه حق به حق دارش میرسه شما درستونو بخونین نگران بقیش نباشین
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر من هم چند سال پیش سهمیه داشتم .رشته ی بهتری قبول شده بودم.در استخدام هم امتیاز بیشتری داشتم .و امروز صاحب خانواده و شغل و درآمد بودم.مگر خون کسانی که سهمیه دارن از بقیه رنگینتره؟چرا چندین سال حق و ناحق کردن و عدالت رو رعایت نکردن؟
مرد باش تایید کن
ناشناس
۱۷:۱۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
تواگه سهمیه هم داشتی هیچی نمیشدی
ناشناس
۱۷:۲۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
بله خونشون رنگین تره چون یه لحظه جای بدبختی که ما تو زندگیمون میکشیم نیستید
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینو برین از پدر گرامیتون بپرسین که وقتی وطنتون به کمک نیاز داشت چرا حداقل 6ماه جنگ شرکت نکردن!!!!!!!
علی
۱۲:۲۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
هیچ صندلی خالی برای ما داوطلبین عادی نمیمونه
والا.
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
علی باید هر کس بر اساس لیاقت علمی به مد نظر بدسد نه سهمیه
محسن
۱۰:۵۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
هر جا میری سهمیه، سهمیه، سهمیه. تو رقابت های علمی هم سهمیه! واقعا مسخره ست. چه تحلیل علمی پشت این قضیه هست؟؟؟؟؟؟؟
س
۱۴:۰۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
تحلیل نخو پلو همه چی مسخره اینم مسخره بازی این همه زحمت برای خوندن کنکور آخرشم پایان آن سهمیه است
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
این مدیران کارگر و کارمند میخوان که بعهده شماست.نخبه باید کارمند بشه
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
محسن باید هر کس بر اساس لیاقت علمی به مد نظر بدسد نه سهمیه
ناشناس
۲۲:۴۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
واسه همین کشورمون هیچ وقت پیشرفت نمیکنه وهمه نخبه هامون سرهمین چیزها میرن خارج بامزایای بهتروبیشتر