سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمکی در نشست سازمان جهانی بهداشت مطرح کرد؛

برای مقابله با پیک دوم کرونا هوشیار هستیم/ صادرات اقلام ضد کرونایی در چند هفته آینده

وزیر بهداشت گفت: ایران آماده کمک به کشورهای کم درآمد است و اقلام ضد کرونایی در چند هفته آینده قابل ارائه خواهد بود.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست ویدیو کنفرانسی کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به منظور تبادل تجربیات پیرامون کووید ۱۹  به نمایندگی از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی (امرو) در این جلسه سخنرانی‌ کرد و گفت: در ابتدا مایملم از آقای دکتر تدروس و سازمان جهانی بهداشت برای برگزاری این نشست مهم به منظور تبادل تجارب در خصوص مقابله بهتر با همه گیری کووید ۱۹ سپاسگزاری کنم.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با تشریح اقدامات ایران با شیوع کرونا در چین و ایران اشاره کرد و افزود : به محض آغاز شیوع ویروس در ووهان، چندین کمیته را مامور اتخاذ اقدامات بهداشت عمومی، فرآیند‌های تشخیص آزمایشگاهی و مدیریت بیمارستانی کردم. نخستین مورد مثبت آزمایشگاهی کووید ۱۹ در ایران در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۹۸ تایید شد؛ و سامانه‌های مشاوره‌ای و پایش بلافاصله فعالیت بیماریابی خود را در سرتاسر کشور افزایش دادند.

نمکی گفت: در حال حاضر ما بیش از ۸۶ هزار مورد مبتلا، در حدود ۵ هزار و ۴۰۰ مورد فوت شده داریم و بیش از ۶۵ هزار مورد تا کنون بهبود یافته اند، انتقال فرد به فرد بیماری، اکنون از طریق پویش ملی در طرح فاصله گذاری هوشمند مهار شده است. میزان مرگ و میر موارد مبتلا در حال نزول است که احتمالا حاکی از مراقبت‌های بهتر در این بازه زمانی است.

برای احتمال بروز پیک دوم بیماری بسیار هوشیار هستیم

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تجربه موفق ایران در بسیج ملی مقابله با کرونا گفت: در برنامه بسیج ملی، بیش از ۷۱ میلیون نفر را از طریق تلفن یا به صورت آنلاین و با بهره گیری از سیستم توانمند مراقبت‌های اولیه بهداشتی غربالگری کردیم. در این طرح ملی، کادر بهداشتی و درمانی ما در خط مقدم موارد را غربالگری می کنند و سپس آنان را به مراکز درمانی شبانه روزی تعیین شده ارجاع می‌دهند تا به صورت سرپایی مورد آزمایش قرار گیرند. در این طرح  بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مورد پیگیری و ۷۹۰ هزار نفر از طریق این طرح مورد ویزیت قرار گرفتند و در این میان این افراد تنها ۴.۳ درصد به بیمارستان ارجاع داده شدند. این پروتکل گام به گام به طرز چشمگیری حجم مراجعات به ICU و موارد بستری را کاهش داده تا جایی که اکنون شاهد تخت‌های خالی ICU در سراسر کشور هستیم. با وجود این ما برای احتمال بروز پیک دوم بیماری بسیار هوشیار هستیم.

نمکی گفت: حمایت همه جانبه  رهبر معظم انقلاب، رییس محترم جمهوری و شورای امنیت ملی در چارچوب رویکردی فراگیر در تمام دستگاه‌های دولتی، همه آحاد جامعه به کمک وزارت بهداشت آمد تا بتوانیم از امکانات بسیج و همکاری نیرو‌های مسلح برای احداث مراکز قرنطینه موقت بهره‌مند شویم تا بیماران را پس از ترخیص مراقبت کنیم. موارد مشکوک را تفکیک کردیم تا زنجیره عفونت ویروس را بشکنیم و همچنین بتوانیم موارد را زود تشخیص داده و درمان کنیم. با این حال به خاطر تاثیر پویش ملی ما از تمام ظرفیت این واحد‌ها استفاده نکرده ایم.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در عین حال دولت جهموری اسلامی ایران از بسته‌های ویژه‌ای برای اقشار ضعیف فراهم کرده است و اقدامات حمایتی اقتصادی به ویژه برای کسب و کار‌های کوچک اختصاص داده شده است. طبق توصیه مقررات بین المللی بهداشتی تجارت عادی میان کشور‌ها باید ادامه یابد. به همین منظور ما اقدامات محیطی فوق العاده‌ای را در مرز‌ها اتخاذ کرده ایم که برای اجرای بهتر نیازمند حمایت سازمان جهانی بهداشت است.

ثبت نام ۲.۳ میلیون کسب وکار  در سامانه سلامت وزارت بهداشت

نمکی گفت: در مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اختیارات کامل برای اجرای هرگونه طرح و دستور ملی به من تفویض شده است. در زمان همه گیری این ویروس اقدامات متعددی اتخاذ شده است که از جمله می‌توان به تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، اماکن عمومی اشاره کرد. این درحالی است که در فاز دوم، فاصله گذاری هوشمند  ۲.۳ میلیون کسب وکار کوچک و فروشگاه در پایگاه داده ویژه این منظور ثبت نامه شدند تا نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی و تقویت آن میسر گردد.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندین آزمایش بالینی و بیش از یک هزار طرح پژوهشی در حال اجرا است و از استارتاپ‌ها برای تولید نیاز‌های داخلی حمایت می‌شود. مبارزه با همه گیری کووید ۱۹ نیازمند همبستگی جهانی و همکاری بین المللی در عمل است. اکنون زمان همبستگی است نه انزوا. همانطور که دبیرکل سازمان ملل به درستی به آن اشاره کرده و بار‌ها آقای دکتر تدروس آن را تکرار کرده است.

نمکی گفت:  از کشور‌های عضو که با صدای بلند خواستار رفع تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و کشور‌های آسیب دیده شدند، کمال امتنان را داریم. ما به شدت از راهبری و کمک‌های فنی سازمان جهانی بهداشت در این شرایط همه گیری حمایت می‌کنیم. از جامعه بین المللی می خواهم که حمایت بیشتری از کشور‌های فقیر را بیشتر مد نظر قرار دهند.

ایران آماده کمک کرونایی به کشورهای کم درآمد است

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ما در مرحله حساس از مسئولیت مشترک خود در قبال این همه گیری قرار داریم تا با همکاری و تلاش جمعی پاسخ مناسبی به آن بدهیم. در این راستا، جهوری اسلامی ایران آماده ارائه هرگونه کمک فنی به کشور‌های کم درآمد است و علاوه بر آن وسایل حافظت شخصی، ضدعفونی کننده، ونتیلاتور و سایر محصولات با کیفیت داخلی ظرف چند هفته قابل ارائه خواهد بود.

نمکی بیان کرد: بانک جهانی و سازمان‌های بین المللی اقتصادی باید برای جهان پسا کووید تدابیری را بیندیشند. این همه گیری اقتصاد کلان کشور‌های ثروتمند را متاثر می‌سازد، حال آنکه اقتصاد خرد و خانوار‌ها اولین قربانیان این شرایط اقتصادی خواهد بود. مایلم از کادر درمانی و بهداشتی در خط مقدم مبارزه با کووید که برای نجات دیگران از جان خود مایه گذاشتند قدردانی کنم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما باید ماسک هفت هزار تومنی را پنجاه هزار تومن بخریم تا شما به کشورهای کم درامد کمک کنیدمردم خودتون خیلی بدبختترن حتی هند قرنطینه کرد شما نتونستین اگه پول دارین ما را دریابین
ناشناس
۱۷:۳۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اقتصاد ما بعد از ویروس کرونا مثل قبل از ویروس میشود چون اقتصاد ما با این همه فساد و تورم چند دهه است که ویروسی شده
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا که تاسف داره.خودمون تو فقر و بدبختی دسته و پا بزنیم و بفکر کمک به کشورهای دیگه باشیم.
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
بفکر تولید و تولید و تولید و تولید و تولید و تولید انبوه و پر کردن گسترده بازار ایران و صادرات گسترده باشید.
زیرا هر کشوری که ضعیف باشد نابود شدنی است پس هم در مصرف داخلی و هم در صادرات باید قوی و پرتوان بود.
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
این کشور باید بدون نفت اداره شود استفاده از این موقعیت خوب در صادرات الکل و شوینده بسیار هوشمندانه است البته در صورت رفع نیازهای داخلی.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
پول نفت و گاز و غیره به جیب مبارک کی قراره بره انشاله
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
صادرات نیست مجانیه
ایرانی
۱۲:۲۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
هر ایرانی که بفکر کشورش نیست باید آنرا بیگانه خواند نه ایرانی!!!!؟؟؟
در موقعی که کشورمان تحریم و نفت ارزان است چرا صادرات الکل و شوینده که در این شرایط روز به روز کشورها گرانتر هم میخرند بسیار ارز آوری و در آمد زایی و اشتغال خوبی را بدنبال دارد پس در تولید چندین برابری و صادرات با دیگر کشورها رقابت کنیم
ناشناس
۱۷:۱۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس بلندبگومررررررگ برامریکا
Bakhtiyari
۱۲:۱۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنظرم تولید الکل و شوینده و ژل دست و کیت و ماسک باید چند برابر شوند و سرمایه گذاریهایی جدید صورت بگیرد تا هم نیاز داخلی و هم صادرات را نشان گرفت،با اینکار با یک تیر میتوان چند نشان زد و در سال رونق تولید کشور را بی نیاز از صادرات نفت کرد.
وقتی هر بشکه الکل چندین برابر بشکه نفت ارزش دارد و بسیار گرانتر از نفت خام است چرا تولید و صادر نشود؟؟؟؟؟!!!!!
احمد
۱۲:۱۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی مردم ایران در تهیه اقلام کرونایی مشکل مالی و نبود اقلام در بازار را دارند حق صادرات ندارید
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
حق را تو تعیین نمیکنی آمریکایی . تولید انبوه و رفع نیازهای داخلی و صادرات گسترده حق هر ایرانی است که کشورش بی نیاز باشد.
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
صادرات بعد از رفع نیاز داخلی خیلی هم خوبه
ehsan
۰۹:۵۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
توی کشور اینقدر ماسک احتکار کردین تا قیمتش رفت بالا و مردم بیخیال خرید ماسک شدن.دوباره و باز هم بخاطر پول میخواین صادرشون کنی.تو اول مشکل کشور خودت رو حل کن در امد حاصل از صادرات هم واسه بعدش
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
صادرات واسه چی وقتی تو شهر تهران که پایتخت ماسک پیدا نمیکنی بردار عزیز جناب آقای نمکی شما که میخوای صادرات کنی پس حرف قبلیت که گفته بودی تحریم ها مانع ارسال اقلام و داروهای پزشکی به ایران شد چی میشه ؟بدبخت مردم روستاها
ناشناس
۰۶:۲۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
منظورشان. « موج دوم کرونا » است. نه « پیک دوم » !!!!
ناشناس
۱۵:۰۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اشکال نداره. اینا بی سوادن دیگه. بذار خوش باشن
ناشناس
۰۶:۲۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
چراشهرهاشلوغ شدروستا ها خلوت
ناشناس
۱۴:۵۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
چون با سیاستهای غلط روستاها نابود شد
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
روستا ها خلوتن چون باهوشن
جوان
۰۳:۰۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
هرچه مردم بشتر بگن که اول به مردم خودت کمک کن مسولین بیشتر لج میکنن ومیگن آماده کمک رسانی به دیگر کشورها هستیم بس کنید دیگه!!
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
کمک نه صادرات
مریم
۰۲:۳۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
پرستاران ، ماماها و بهیاران شاغل بصورت شرکتی در مراکز درمان شبکه بهداشت منتظر استخدام هستند
ساناز
۰۲:۰۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
جناب آقای نمکی بزرگوار که این همه برای مردم خدمت کردید ولی وزیر آموزش و پرورش با کشاندن فرزندان همه به مدارس و آزمونها زحمت همه را به باد خواهد داد
ناشناس
۰۲:۰۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ان شاءالله که در پاییز و زمستان سختی که پیش رو هستش و هم آنفولانزا و هم کرونا ( البته ان شاءالله تابستان نابود بشه ) هست واکسن کرونا که هیچ ولی واکسن آنفولانزا به تعداد ۸۳ میلیون جمعیت ایران باشه که کسی لنگ حداقل واکسن آنفولانزا نباشه که بگن نیست تولید نشده یا وارد نشده به خاطر اینکه تحریم هستیم یا احتکار شده و ... الان تا شهریور و مهر ۴ ماه فرصت هستش وزارت بهداشت و مسئولین از خواب بلند شید این یعنی هوشیاری
ناشناس
۰۲:۰۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
لطفااگه میتونه به ماکمک کنه قیمت ماسکهابیاره پایین که من مجبورنشم این یه ماسکوکه خریدم ازسه هفته پیش مجددازش استفاده کنم وطوری که بتونم باخیال راحت ماسکموبعدازاستفاده بندازم ویه ماسک جدیدبخرم بزنم
علی
۰۱:۴۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. مردم ما یا ماسک ندارند یا ماسک رو با قیمت چندبرابر میخرند یا ماسک دست دوز غیر استاندارد استفاده میکنند بعدش مسئولان ما در فکر صادرات هستند،
ناشناس
۰۱:۳۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
برنج خیلی گرون شده بوجه مون نمیرسه بخریم اول به مردم خودمون کمک کنید
ناشناس
۰۰:۰۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینا ک همش فرکانس منفی میدن اگه دلتون میخاد همه بمیرن خو بگید اما ایقد استرس ندین یعنی چ .اگه کرونا نکشتمون تا زمستون هی میگن زمستون کروتا وآنفولانزا با هم میاد .زمستون میشه یسال ونیم لااقل امید بدین شاید تا اوموقع واکسنش چین بسازه .یکم امید بدین ...پیییییع
علی
۲۳:۵۹ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام و وقت بخیر
الان یعنی کسی نیست به این وزیر بگه تو که توی کشورت ماسک ۵۰۰ تومنی رو ۴۰۰۰ تومن میدن و یا اتانول ۳۲۰۰ تومنی شده ۸۰۰۰۰ تومن لیتری، ایا خجالت نمیکشی اقلام ضد کرونایی صادر میکنی؟؟؟؟
واقعا چه باید گفت در مقابل این همه بی تدبیری؟؟؟؟؟؟

شما خبرنگاران جوان کلاهتونو قاضی کنید، والسلام
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اتفاقا صادرات مواد شوینده در صورتیکه نیاز داخلی رفع شده باشد خیلی هم خوب است ،جایگزین خوبی برای صادرات نفت است وقتی الکل گرانتر از نفت است چرا مازادش صادر نشود .
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اصلا خجالت هم ندارد کشورهای صنعتی هم در تامیین نیازهایشان مانده اند ایران ما هم باید مازاد نیازهایش را صادر کند و رونق را به خطوط تولیدش باز گرداند فقط قیمت مصرف داخلی باید ارزانتر از صادرات باشد.
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
دستکش که گیر نمیاد اگه هم باشه جفتی ۳ هزارتومن اخه من چند تا در روز بخرم تو یه شیفت ۱۲ ساعته هر وقت تو هرچی خودکفا شدیم فاتحه رو بخونین!
ناشناس
۱۸:۲۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
علی تو مو میبینی یو وزیر پیچش مو
وزیر با ۵۰۰ تومن تو نصف نان میخره ولی با ۲ دلار ۰ ۳ نان میخره
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما نمیخاد صادر کنید ماسک بدید داروخانه ها که دونه ای 35 پول ندیم
Bakhtiyari
۲۳:۲۸ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
تولید کیت تشخیص را به چند برابر ظرفیت برسانید تا غربالگری دقیقتر و سریعتر به سرانجام برسد.
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
صادرات چی آقای نمکی عزیز، دولت یه ماسک تو روستاها نداد حالا میخواید صادرات کنید
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
خداوکیلی تناقض از همه جا میباره. پیک تو راهه صادرات تو راهه
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اول ذخيره يك ماهه رو تو انبارا بذارين بعد اگه بازم زيادي اومد خيرات كنين اونم اول به لبنان
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما که زیاد دارید چرا ما باید دستکش یگ بار مصرف 2500تومانی 24000تومان بخرم من خونه دارم ولی بیمه نیستم ا6سال سن دارم شوهرم تو مغازه ای کار میکنه 4تا وارث داره 15روز به خاطر کرونا تعطیل بود 2تا پسر دانشجو دارم از کجا بیاریم اضافه دارید قیمت اجناس پایین بیارد بقیه پیش کش شما