سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد:

شهرک صنایع پائین‌دستی آلومینیوم در لامرد ایجاد می‌شود

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد گفت: با راه‌اندازی مجتمع آلومنیوم جنوب، بزرگترین شهرک صنایع پائین دستی آلومنیوم در سایت انرژی بر لامرد احداث می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  فریدون فدایی دولت در حاشیه آیین افتتاح مجتمع آلومینیوم جنوب که به شکل ویدئوکنفرانسی با حضور وزیر صمت و توسط رئیس جمهوری انجام شد، گفت: طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن و با زنجیره کامل تولید شامل کارگاه‌های ذوب آلومینیوم، آندسازی، سالن‌های ریخته گری و سایر تجهیزات بستر بسیار مناسبی برای احداث شهرک صنایع پائین دست فراهم کرده است.

او اضافه کرد: بخش خصوصی فعال در عرصه صنایع معدنی با افتتاح رسمی مجتمع آلومینیوم جنوب با فرصت استثنایی روبرو شده اند، زیرا باکمترین هزینه می‌توانند به تولید صنایع پائین دست آلومینیوم بپردازند و از سویی هیچ محدودیتی در تامین خوراک و مواد اولیه در این عرصه وجود ندارد، زیرا همه زیر ساخت‌ها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم شده است.

فدایی دولت با ابراز خرسندی از حضور تشکل‌های فعال آلومینیوم در منطقه متبوعش، گفت: در خصوص نحوه همکاری با سندیکای آلومینیوم نیز منطقه در حال تجهیز دفتر برای هماهنگی جلسات مشاوره به متقاضیان سرمایه گذاری به صورت مستمر است و با برآورد‌های کارشناسی ۹۶ هکتار از اراضی موجود نیز برای اختصاص به صنایع بالادست آلومینیوم در نظر گرفته شده که درخواست سه مجموعه بزرگ صنعتی برای فعالیت در این بخش در حال بررسی و تمهید مقدمات است که با عملیاتی شدن این طرح جهش بزرگی در تولید صنایع بالادست آلومینیوم رخ می‌دهد.

فدایی دولت، پربازده بودن سرمایه گذاری در صنایع پائین دست را از دیگر مزیت‌های این شهرک برشمرد و افزود: تنوع کاربرد و مصرف زیاد محصولات صنایع پایین دست آلومینیوم باعث می‌شود که تولیدگران دغدعه‌ای برای تامین سرمایه در گردش نداشته باشند و از طرفی ذات و ماهیت بخش زیادی از این صنایع، حجم محدود سرمایه برای آغاز به تولید است که در منطقه ویژه لامرد مهیا بودن زیر ساخت‌ها و معافیت‌های مالیاتی و گمرکی است که باعث می‌شود شرایط برای سرمایه گذاران خرد نیز مساعد باشد.

توصیه این مدیر صنعتی به صاحبان سرمایه‌های خرد این است که در قالب تعاونی و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در راه اندازی صنایع پایین دست، اهدافی نظیر کسب منافع سرشار و مشارکت در ایجاد اشتغال پایدار و خلق ارزش افزوده و افزایش تولید ملی را محقق کنند.

مجری طرح صنایع انرژی بر لامرد و پارسیان با تاکید بر استفاده از همه‌ی ظرفیت‌ها برای تحقق «جهش تولید» گفت: برپایه سیاست‌های ملی آمایش سرزمین و پدافند غیرعامل و دیگر قابلیت‌ها، استقرار صنایع مهم و مادر در طراحی و جانمایی این منطقه لحاظ شده است.

فدایی دولت از انعقاد دو تفاهم نامه همکاری بین منطقه ویژه لامرد و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و تامین سرمایه امین با هدف تامین مالی و سرمایه طرح‌ها و پروژه‌های سرمایه گذاری با هدف تحقق جهش تولید خبر داد.

وی با قدردانی از مدیران و مسئولانی که برای تکمیل زیر ساخت‌ها و رفع موانع در مسیر توسعه این منطقه کوشیده اند ابراز امیدواری کرد، روند تعامل سازنده برای محقق شدن منویات مقام معظم رهبری بصورت مضاعف پیگیری شود.

منطقه ویژه اقتصادی لامرد در جنوب استان فارس در وسعتی بالغ بر ۸۵۰۰ هکتار از زیرمجموعه‌های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و با اهدافی نظیر انتقال دانش، افزایش توان صادراتی و تامین نیاز‌های داخلی از طریق توسعه صنایع مادر، اشتغال زایی و رفع محرومیت مناطق پیرامونی، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و اجرای سیاست‌های توسعه‌ای منطقه‌ای در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت و گاز (فارس، بوشهر و هرمزگان) واقع شده است.

مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ظرفیت تولید یک میلیون تن شمش در چشم انداز نهایی طرح، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی، کارخانه‌های تولید سنگ مصنوعی و آسفالت از دیگر صنایع مستقر در این منطقه هستند.

در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز تولید شمش منیزیم، فولاد، آلومینیوم و صنایع مرتبط با پایین دست، نیروگاه‌های برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر پیش بینی شده است.

با پیگیری‌های مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با توجه به شرایط مساعد برای فراوری شمش مذاب تولید شده این کارخانه از مدت‌ها قبل رایزنی‌هایی برای جذب سرمایه گذار و توسعه صنایع پایین دست آلومینیوم به عمل آمده است تا افزون بر ۱۳۰ هکتار از اراضی میزبان انواع صنایع پایین دست آلومینیوم باشد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.