بیشتر بخوانید: ترامپ نمیتواند درباره تحریم تسلیحاتی ایران نظر دهد
او افزود: با توجه به اینکه قرار بود پنج سال پس از امضای توافقنامه برجام تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران برداشته شود، این تحریمها در شهریور ماه امسال به پایان خواهد رسید و از هم اکنون مایک پمپئو به نیابت از رئیس جمهور ایالات متحده تلاش میکند سازمان ملل را وادار به تمدید یا باقی گذاشتن تحریمها کند.
هانی زاده ادامه داد: البته این موضوع خلاف توافقنامه برجام هست، زیرا علاوه بر ایالات متحده چهار کشور دیگر از جمله روسیه، چین، فرانسه و انگلیس هم این توافقنامه را امضا کردهاند؛ برجام یک توافقنامه بین المللی بوده و آمریکا نمیتواند از ابزارهای فشار برای وادار کردن شورای امنیت سازمان ملل جهت تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران استفاده کند.
این کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: روسیه و چین هر قطعنامهای را که در آینده علیه ایران صادر شود، مخصوصا در زمینه ادامه تحریمهای تسلیحاتی وتو خواهند کرد؛ بنابراین به نظر میرسد که مایک پمپئو با کمک فرانسه و انگلیس پیش نویس قطعنامهای برای تمدید تحریمها ارائه دهد؛ ضمن اینکه ایالات متحده از برجام خارج شده و حق اظهار نظر درباره برجام و تحریمها علیه ایران را ندارد.
او در پایان تاکید کرد: ممکن است که ایالات متحده به صورت یکجانبه تحریمهایی علیه ایران اعمال کند، اما نمیتواند در ظرفیت سازمان ملل برای تمدید تحریمهای تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران استفاده کند.
انتهای پیام/