سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های حقوقی؛

⁠مدارک و مراحل لازم برای گواهی انحصار وراثت چیست؟

پس از فوت هر شخصی وراث باید در اولین قدم گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند اما دریافت این گواهی مراحل مخصوص به خود را دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،پس از فوت هرشخصی یکی از مهمترین کار‌ها تعین و تکلیف اموال شخص متوفی است و برای صدور گواهی انحصار وراثت باید مراحل قانونی در کنار برخی از مدارک تحویل داده شود.

برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید گواهی فوت، شناسنامه و کارت ملی متوفی، شناسنامه و کارت ملی وراث، استشهادیه تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر، اظهارنامه مالیات بر ارث و وصیت نامه در صورت وجود باید آماده شود.

البته اخذ گواهی انحصار وراثت هم مراحل مخصوص به خود را دارد که در اولین قدم پس از تکمیل مدارک خانواده فرد متوفی باید به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی مراجعه کنند و درخواست صدور گواهی انحصار وراثت توسط یکی از ورثه به طرفیت سایر وراث اعطا شود و پس از آن مراتب این دادخواست باید در روزنامه آگهی شود تا پس از طی تشریفات گواهی لازم صادر شود.

البته توجه به این نکته ضروری است که مرجع صالح برای صدور گواهی انحصار وراثت شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی است.

برخلاف تصور بسیاری مردم اختلاف بین وراث در نحوه تقسیم ماترک هیچ تأثیری در صدور گواهی انحصار وراث ندارد.

برای درخواست گواهی انحصار وراثت نیازی نیست که تمام وراث مراجعه کنند حتی یکی از وراث هم می‌تواند با داشتن مدارک دیگر وراث درخواست گواهی انحصار بدهد و در صورت نداشتن مدارک سایر وراث می‌تواند از مراجع ذیصلاح استعلام کند.

هر نوع دخالت در اموال متوفی تنها با داشتن گواهی انحصار وراثت ممکن است و وراث حتی با توافق هم نمی‌توانند در اموال تصرف کنند البته اگر اموال منقول باشد یا داخل در قاعده تصرف مندرج در ماده ۳۵ قانون مدنی باشد این اقدام شدنی است.

در صورتی که متقاضی یا متقاضیان صدور گواهی انحصار وراثت به عمد نام یک یا چند وارث را اعلام نکنند و مرجع رسیدگی هم متوجه این امر نشود و گواهی بدون ذکر نام وراث غائب صادر شود، مطابق ماده ۹ قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب ۱۴/۷/۱۳۰۹ این اقدام کلاهبرداری محسوب می‌شود و مشمول مجازات است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
پونه
۲۱:۵۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
شمایی ک با حقوق مساوی دخترو پسر مخالفی و ادعا می کنی سهم مرد باید ۲ برابر باشه و بازم ادعا می کنی خانم هم سهم شوهرش ۲ برابر خواهد شد پس فرقی نمی کنه آخه عقل کل می تونی اینو درک کنی ک بیش از نیمی از جامعه مجرد زندگی می کنن یا هرگز ازدواج نمی تونن بکنن و یا بعد مدت کوتاهی بازم به سبب شرایط اقتصادی ضعیف به طلاق می رسن؟؟!!!!!
مسعود
۱۳:۲۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
سهم مرد باید ۲ برابر باشه ،خانم هم سهم
شوهرش ۲ برابر خواهراشه پس فرقی نمیکنه...
پری
۱۳:۰۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام تروخدا سهم دختر وپسر مساوی کنید بخدابرادرم هزارتومن خرج مادرم نکرد با اینکه خیلی پولداره حالا که فوت شده امده برا ارث میگه دوسهم مال منه درصورتی که خواهراش همه تو فقرن این انصاف نیست چرا بین زن ومرد فرق میذارین این قانون ازبین ببرین
جواد
۱۳:۳۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ارث،مالی است که با فوت کسی به ورثه منتقل میشود و ربطی به خدمت کردن یا خدمت نکردن اولاد به والدین ندارد.
والدین میتوانند ثلث اموال خود را به هر کسی که میل دارند و از جمله دختر یا پسری که به آنها خدمت و نیکی میکند وصیت نمایند
ناشناس
۰۰:۴۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
لطفا یه فکری هم به تقسیم مساوی شدن سهم دختروپسر کنید بخدا ظلمه دخترایی هستن که از پسر بیشتر به خانوادشون کمک میکنن اجرتون باخدا