سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌های ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از اقدامات مهم برای مقابله با ویروس کرونا است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن  است؛ بنابراین آگاهی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی در روز‌های اپیدمی ویروس کرونا اهمیت زیادی دارد.

زمانی که یک عامل خارجی خطرآفرین وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی بدن فعال شده و در مقابل آن آنتی بادی تولید می‌کند. این عوامل خارجی می‌توانند ویروس ها، عفونت ها، مواد سمی و حتی مواد غذایی که به صورت ناقص هضم شده اند، باشند.

در این گزارش به معرفی چند راهکار ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخته شده است.

خواب با کیفیت

خواب با کیفیت می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی روی سیستم ایمنی بدن بگذارد. برای داشتن خواب با کیفیت، باید نکات زیر را رعایت کنید:
۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید.
قبل از خواب و هنگام شب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنید.
قبل از خواب منابع حاوی پروتئین مانند شیر یا غذا‌های ساده و کم حجم بخورید.
تا ۲ ساعت قبل از خواب از مصرف مواد غذایی که باعث افزایش ادرار می‌شوند، خودداری کنید.
برای از بین بردن استرس خود، قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید.
دمای اتاق در حالت متعادل ۲۴ درجه سانتی گراد باشد.
ساعت خواب مشخصی داشته باشید تا بدن خود را به یک زمان بندی عادت دهید.
اگر نمی‌توانید خوابتان را کنترل کرده و منظم نگه دارید، از دارو‌ها و نوشیدنی‌های طبیعی خواب آور استفاده کنید.
کمبود روی در بدن کیفیت خواب را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. در صورتی که دچار کمبود روی هستید به مدت ۳ ماه مصرف روزانه روی را ۲۰ میلی گرم افزایش دهید.

مصرف مواد قندی را کاهش دهید

مواد قندی می‌توانند منجر به افزایش ماندگاری عفونت‌ها در بدن شوند. هر چه مواد قندی کمتری جذب بدن شود، پایداری عفونت‌ها در بدن کاهش پیدا می‌کند. غذا‌های فراوری شده، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی، فست فود‌ها و لیموناد‌ها از جمله مواد قندی هستند که باید مصرف آن‌ها را کاهش دهید.

بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف نکنید

برخی افراد گمان می‌کنند مصرف آنتی بیوتیک به درمان بیماری‌ها کمک می‌کند در حالی که بسیاری از این بیماری‌ها نیازی به آنتی بیوتیک نداشته و درمان نمی‌شوند. عادت زیاد خوردن آنتی بیوتیک‌ها یک عادت غلط است که باید اصلاح شود. آنتی بیوتیک‌ها سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و فرد را در برابر بیماری‌ها آسیب پذیر می‌کند.

آنتی بیوتیک در درمان مشکلات سینوسی، بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا در صورتی که منشا باکتریایی نداشته و ویروسی باشند، تاثیری ندارد.

مصرف پروبیوتیک‌ها را افزایش دهید

پروبیوتیک‌ها باعث تنظیم باکتری‌های روده می‌شوند. پروبیوتیک‌ها را هم می‌توان از طریق مصرف مواد لبنی و هم با مصرف مکمل‌های مخصوص به دست آورد. مصرف پروبیوتیک‌ها را به صورت روزانه درآورده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.

با تجویز پزشک، از مکمل‌ها استفاده کنید

کمبود ویتامین در بدن می‌تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن شود؛ بنابراین در صورتی که دچار کمبود ویتامین‌ها هستید، با تجویز پزشک از مکمل‌ها استفاده کنید. مکمل‌ها نباید در طولانی مدت مصرف شوند؛ بنابراین آن‌ها را زیر نظر پزشک خود مصرف کنید.

از کلیه‌های خود مراقبت کنید

غدد فوق کلیوی، یکی از مهم‌ترین غده‌های بدن هستند که عملکرد درست آن‌ها تاثیر زیادی در کل بدن می‌گذارد. احساس بی قراری و کج خلقی هنگام گرسنگی به دلیل ترشحات غدد فوق کلیوی ایجاد می‌شود. حتما از سلامت کلیه‌ها و این غدد اطمینان حاصل کنید.

با آفتاب دوست باشید

منبع اصلی دریافت ویتامین D نور خورشید است که تاثیر زیادی بر سیستم ایمنی بدن دارد. حذف نور خورشید می‌تواند مضرات زیادی برای بدن ایجاد کند.


بیشتر بخوانید:

چگونه سیستم ایمنی بدن خود را مقاوم کنیم؟

کاهش ۲۰ درصدی اهدای خون در بحران کرونا/ زمان مراجعه برای اهدای پلاسما در بهبودیافتگان کرونایی

ساخت مواد پیشرفته جدید برای ایمپلنت‌های پزشکی 

پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا با چند روش ساده


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.