میری تشریح کرد: ممکن است که به علت نوسانات قیمت تمام شده محصولات تولیدی در داخل افزایش پیدا کند. به دلیل اینکه برخی از قطعات تولید لوازمی همچون یخچال وارداتی است نرخ دلار بر قیمت تمام شده آن تاثیر خواهد گذاشت.
او بیان کرد: ۵۰ درصد قطعات یک یخچال وارداتی است و بر همین اساس نرخ دلار بر افزایش قیمت لوازم خانگی موثر است. هم اکنون قطعاتی چون موتور، تایمر و ترموستات از داخل تامین می شود و حتما نیاز به واردات آنها داریم. دولت نیز برای واردات این قطعات مجوزهای لازم را با ارز نیمایی صادر کرد.
بیشتر بخوانید: تولید لوازم خانگی داخلی رونق گرفت/ آیا برندهای کرهای در ایران ورشکست شدند؟
میری ادامه داد: در گذشته بسیاری از اقلام و قطعات لوازم خانگی وارداتی بود که با بومی سازی آن ها به تکنولوژی تولید محصولاتی، چون کولر آبی، ماشین ظرفشویی و اجاق گاز را داخلی سازی کنیم. هم اکنون قطعات محصولاتی مانند کولر آبی ۹۰ درصد و اجاق گاز بیش از ۸۰ درصد ایرانی است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی درخصوص افزایش قیمت این محصولات، بیان کرد: با توجه به مسائلی مانند افزایش حقوق، عوارض شهرداری و ... شاهد افزایش قیمت ۵ تا ۱۰ درصدی لوازم خانگی خواهیم بود.
او تشریح کرد: انتظار داریم سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان قیمت لوازم خانگی را یکنواخت کند تا شاهد نوسان قیمتی در این حوزه نباشیم. جاروبرقی، یخچال و ظرفشویی در کشور تولید نمیشد که هم اکنون شرکتهای تولید کننده این کالا اعلام کرده اند که توانایی تولید ۳۰۰ هزار قطعه را در روز دارند که این کالاها بومی سازی شده است.
انتهای پیام/