سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کتلت با ماهی کیلکا

کتلت با ماهی کیلکا نوعی غذای دریایی با ارزش غذایی بالاست که افزودن طعم دهنده‌ها و ادویه‌های معطر به آن باعث از بین رفتن بوی نامطبوع ماهی شده و حتی برای کودکانی که تمایلی به خوردن ماهی ندارند غذایی محبوب است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کتلت غذایی لذیذ و پرطرفدار است که مایه‌ی آن با نوعی گوشت، سیب زمینی، تخم مرغ و پیاز و سبزیجات معطر درست می‌شود. مایه کتلت پس از آماده شدن، قالب خورده و در روغن داغ سرخ می‌شود. این غذا به عنوان نهار، شام یا پیش غذا سرو می‌شود و به عنوان یک غذا برای بیرون بردن مناسب است. انواع کتلت را با گوشت چرخ کرده گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی درست می‌کنند. در کتلت با ماهی کیلکا از گوشت ماهی استفاده شده و برای از بین بردن بوی ماهی به آن سیر و سبزیجات معطر افزوده می‌شود.


این غذا برای ۶ نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۲۰ دقیقه خواهد بود.
مواد لازم
ماهی کیلکا پاک کرده ۶۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۵ عدد
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
سبزی خشک (شامل ترخون و مرزه) ۱.۵ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم

 

دستور تهیه:

ماهی کیلکا را زیر آب سرد بگیرید و با یک چاقوی تیز از سمت باله‌ها به طرف سر آن بکشید تا فلس‌های آن جدا شوند.
زیر سر ماهی را به طرف شکم برش زده و روده‌ها را بیرون بکشید. سپس دم آن را نیز با چاقو با قیچی جدا کنید.
ماهی را زیر آب سرد تمیز شسته و در آبکش قرار دهید تا خشک شود.
استخوان‌های ماهی کیلکا بسیار نرم است و نیازی به جدا کردن آن نیست، بنابراین ماهی را بدو ن. جدا کردن استخوان‌ها چرخ کنید.
پوست سیب زمینی‌ها را تمیز با برس بشویید و آن‌ها را آبپز کنید. سپس پوست بگیرید و رنده کنید.
سیر و پیاز را رنده کرده و به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای بشکنید، نمک، فلفل، زردچوبه، جوش شیرین و سبزی‌های معطر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مخلوط تخم مرغ را به مخلوط ماهی، سیر، پیاز و سیب زمینی اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مخلوط شوند.
آرد سوخاری را به اندازه‌ای به مایه‌ی کتلت اضافه کنید که مایه نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت شود.
از مایه کتلت به اندازه تخم مرغ‌های کوچک بردارید و با دست شکل دهید. سپس آن‌ها را در سینی قرار دهید.
روغن را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و کتلت‌ها را در روغن قرار دهید تا یک طرف آن‌ها سرخ شده و به رنگ طلایی درآید. سپس کتلت‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
کتلت‌ها را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن‌ها را با برش‌های لیمو ترش، خیار شور و گوجه فرنگی تزیین کنید.
کتلت با ماهی کیلکا را با نان و در صورت تمایل سس کچاپ سرو کنید.


با ماهی کلیکا بیشتر آشنا شوید
کیلکا نوعی شاه ماهی کوچک با طولی بین ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم است که مدت‌ها در دریای خزر زندگی می‌کرد، ولی با ورود نوعی ماهی ژله‌ای به نام "شانه دار دریایی مهاجم" به دریای خزر، جمعیت این ماهی به شدت کاهش یافت و صید صنعتی آن کاملا نابود شد. ماهی کیلکا، بر خلاف جثه کوچک خود از نظر ارزش غذایی هم ردیف ماهی‌های دیگر و حتی نسبت به گوشت قرمز دارای ارجحیت است.


حدود ۷۳ تا ۷۵ درصد ماهی کیلکا را آب تشکیل می‌دهد، عمده‌ترین بخش این ماهی پروتئین است که ضریب جذب بالایی دارد. چربی ماهی کیلکا بسیار سریع الهضم بوده و غنی از اسید‌های چرب غیر اشباع است. این ماهی همچنین سرشار از ویتامین‌های اساسی مورد نیاز بدن نظیر ویتامین‌های A، B، D، K و E است.

با ذکر خواص این ماهی می‌توان به ارزش غذایی بالا و لزوم گنجاندن آن در برنامه غذایی پی‌برد. این ماهی به خصوص برای کودکانی که در حال رشد هستند بسیار مناسب است. ولی از آنجا که بچه‌ها معمولا تمایلی به خوردن ماهی ندارند بهترین راه برای برخورداری از خواص ماهی کیلکا، افزودن سبزیجات معطر و تهیه آن به صورت کتلت است.

شما به راحتی می‌توانید کتلت با ماهی کیلکا را در منزل درست کنید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.