سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر صمت مطرح کرد؛

افتتاح بزرگترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم در ایران

اسماعیلی از افتتاح بزرگترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم با افزایش ۱۰۰ درصدی طرفیت تولید خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داریوش اسماعیلی معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در اولین نشست خبری خود، با اشاره به اهمیت توجه به موضوع جایگزینی معدن به جای نفت اظهار کرد: در سال ۹۸ علی‌رغم تحریم‌های بسیار شدیدی که امریکا بر بخش معدن و صنایع معدنی اعمال کرد استخراج ما از ۳۸۵ میلیون تن در سال ۹۷ به ۴۱۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد.

او گفت: برای مثال در موضوع تولید شمش فولاد از حدود ۲۶ میلیون تن به بیش از ۲۸ میلیون تن افزایش پیدا کردیم، همچنین به رکورد جدیدی در تولید کاتد مس دست پیدا کردیم. بیش از ۲۵ درصد صادرات غیر نفتی به بخش معدنی اختصاص پیدا کرده است که باعث شده است بیش از ۹ میلیارد دلار درآمد ارزی برای ما به همراه داشته باشد.

این مقام مسئول با اشاره به بیش از ۴ هزار معدن غیر فعالی که در کشور وجود دارد، تصریح کرد: پتانسیل ایجاد ۱۱۱ هزار شغل جدید در این بخش وجود دارد که می‌تواند با احیای معادن به کار گرفته شود. از سال ۹۳ به بعد ۲۰۹ فقره پهنه معرفی شده است که ۹۷ فقره آزاد سازی شده و کار اکتشاف آن به پایان رسیده است، ۴۰۰ فقره از سهم دولت به مزایده گذاشته شده و به عملکرد مناسب آن امیدوار هستیم.

اسماعیلی درباره مشکلاتی که در اخذ استعلام‌ها وجود دارد، گفت: بیش از ۷۲ درصد از استعلام‌های گرفته شده در بخش اکتشافات و از سازمان‌هایی مثل محیط زیست پاسخ منفی دریافت کرده و امیدوار هستیم طی جلساتی این مشکلات برطرف شود، تعدادی ماشین آلات معدنی وارد کشور شده و این میزان امسال به طور قطع افزایش پیدا خواهد کرد. در تنطیم بازار فولاد اقدامات مناسبی انجام شده است و جلسات متعددی با مجموعه‌های فولادی برگزار شد که نتیجه آن کنترل مناسب این بازار بود.

معاون معادن و صنایع معدنی کشور تصریح کرد: اشتعال در بخش‌ مسئول و ناظر فنی کنترل و نظارت بیشتری را خواهیم داشت. هدفگداری برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برای سال ۱۴۰۴ برقرار شده است، در بخش کنسانتره ۲۶ واحد فعال داریم که ۲۸.۳ میلیون تن ظرفیت تولید دارند که با طرح‌های قابل تحقق به ۹۰.۵ میلیون تن طرفیت تولید کنسانتره می‌رسد. با این حساب حدود ۱۰ میلیون تن اضافه بر ظرفیت مجوز داده شده و نیازی به ارائه مجوز جدید در این حوزه وجود ندارد.

او بیان کرد: برای سال ۹۹ دو موضوع اصلی را دنبال خواهیم کرد که شامل تولید و ملموس بودن ان خواهد بود؛ نتیجه این تلاش‌ها باید برای مردم ملموس باشد؛ در استخراج و بهره برداری از معادن بین ۲۵ تا ۳۵ درصد و در بخش فراوری محصولات معدنی ۲۰ درصد رشد خواهیم داشت؛ سیاست‌هایی برای این کار در نطر گرفته شده است که شامل اجرای سیاست نقشه راه معادن و صنایع معدنی، تعیین تکلیف پهنه‌های اکتشافی، تخصیص اعتبار لازم برای گسترش اکتشاف، افزایش سرمایه در نظر گرفته شده برای ارایه تسهیلات، تدوین دستورالعمل‌های مشترک با بخش‌های مثل سازمان محیط زیست و سایر سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها است.

اسماعیلی گفت: در بخش‌هایی که تعرفه واردات بسته شده پیشنهاد کاهش عوارص صادرات را پی‌گیری خواهیم کرد که از جمله ان‌ها می‌توان به سنگ‌های تزئینی اشاره کرد؛ ابادانی روستاها و مناطق مورد توجه قرار خواهد گرفت، همچنین تامین ماشین الات و تکمیل فرایند‌های تولید را مد نطر قرار خواهیم داد.

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با تاکید بر اهمیت حمایت از محصولات معادن ار جمله فولاد و برقراری ارتباط مناسب بین ان و صنایع مصرف کننده بیان کرد: صادرات را به حلقه‌های نهایی منتقل خواهیم کرد همچنین پایان هفته بزرگترین واحد تولید کننده المینیوم افتتاح خواهد شد.

او تصریح کرد: سود در بین حلقه‌های فولاد به شکل عادلانه توزیع نمی‌شود و همثن دلیل باعث شد تا این موضوع مورد پی‌گیری قرار بگیرد؛ به همین دلیل جلسه‌ای با نمایندگان این زنجیره برگزار شد و خانا معدن، کمیسیون معدن اتاق ایران، انجمن معدن و صادر کنندگان معدنی و انجمن فولاد برگزار شد و همین تیم درباره قیمت گذاری در حلقه‌های مختلف را تایین خواهند کرد.

اسماعیلی گفت: ۳ بسته آموزشی برای مقابله با ویروس کرونا تامین و توزیع شد، همچنین محلت ۳ ماه‌ای برای تمدید قراداد‌ها و مجوز‌های دولتی صادر شد. تهیه ماسک را به خصوص برای معادن ذغال سنگ پی‌گیری کردیم تا به دست فعالان حوزه برسد. بخشنامه‌ای برای ملزم کردن معادت کنترل بیماری و استفاده از ماسک و دستکش در همان ابتدا ابلاغ شد.

معاون معادن و صنایع معدنی دباره دریافت عوارض از کنسانتره بیان کرد: کنسانتره ماده اولیه خوراک برای گندله محسوب می‌شود و می‌توان ان را ماده خامی برای مرحله بعد تولید در نظر گرفت؛ صادرات این اقلام به معنای کاهش مواد اولیه برای واحد‌های تولیدی است و اضافه تامین داخل می‌تواند اجازه صادرات پیدا کند پس اخذ عوارض حمایت از تولید داخل خواهد بود.

او بیان کرد: از حضور شریک تجاری و سرمایه گذاری در بورس استقبال می‌کنیم؛ از استان‌ها درخاست کردیم با سیستم بهین یاب به روز رسانی شوند و امیدوار هستیم سال خوبی در حوزه معدن و فولاد داشته باشم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.