او کل سطح اراضی اولیه و مستعد کشاورزی برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در استان را معادل ۵۰ هزار هکتار دانست و گفت: با لحاظ اجرای طرحهای کم فشار، سطح قابل اجرای طرحهای آبیاری نوین شامل تحت فشار و کم فشار، حدود ۹۵ هزار هکتار است.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه بارشهای ۲ ماه اخیر وضعیت سال آبی استان را از حالت قرمز به نرمال تغییر داد، گفت: میزان بارشها در این بازه زمانی در مقایسه با بلند مدت ۱۵ درصد بیشتر شده است.
او افزود:، اما بارشهای بهاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۸ درصد کاهش دارد.
او با بیان اینکه به علت بارشهای ناکافی در پاییز کشتها با تاخیر انجام شد اظهار داشت: با وجود این، تعهدات کشت غلات که شامل ۱۴۶ هزار هکتار غلات آبی و دیم است کشت شد.
او گفت: با توجه به بارشها و خدمات ارایه شده انتظار میرود ۲۰ درصد افزایش خرید گندم در مقایسه با سال گذشته داشته باشیم
یوسفی همچنین با اشاره به افزایش سطح گلخانهها در استان نیز گفت: توسعه این بخش در استان از شتاب خوبی برخوردار است، سال گذشته حدود ۲۰ هکتار ایجاد و به بهره برداری رسید و هم اکنون نیز سه مجتمع گلخانهای با مساحت ۱۲۵، ۱۰۰ و ۵۰ هکتار نیز در حال ساخت است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی یکی از مشکلات در حوزه گلخانهها را بالا بودن قیمت سازههای ساخت گلخانه عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمتها در سال گذشته سازههای گلخانه بسیار هزینه بر است امید است سازندهها و شرکتهای دانش بنیان در طراحی سازههای متناسب با اقلیمها تجدید نظر کنند که در صورت تحقق این امر شاهد انقلابی در توسعه گلخانهها خواهیم بود.
او همچنین به جذب ۸۶ درصدی اعتبارات مکانیزاسیون این استان در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود مسائل و مشکلات در این بخش، در هفت سال گذشته که خط اعتباری دایر بود توفیقات خوبی داشته ایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین به فعالیتهای انجام شده در حوزه امور اراضی پرداخت و گفت: در رفع تداخلات نیز از استانهای پیشرو به لحاظ عملکردی بودیم به طوری که سال گذشته این استان موفق به کسب رتبه دوم کشور شد.
او اظهار داشت: تعهد این سازمان در رفع تداخلات سال گذشته ۱۳۲ هزار هکتار بود که بیش از ۱۵۰ هزار هکتار اجرا شد.
یوسفی افزود: در طرح کاداستر که یکی از زیرساختهای اساسی است این استان ۲۱۲ هزار هکتار قرارداد دارد که ۱۴۶ هزار هکتار کاداستر تهیه شده است.
او یکی از مشکلات موجود در اجرای طرح کاداستر را هوشمند سازی کشاورزی عنوان کرد و گفت: هم اکنون در سامانه پهنه بندی، آمار متکی بر خوداظهاری است که اشتباهات زیادی دارد و پیامد آن نیز غیر قابل اعتبار بودن سطوح کشت و قرار داد است که به تبع آن خدماتی که به کشاورزان ارائه میشود با چالش مواجه خواهد شد.
انتهای پیام/ه