اما به گفته یک استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی، این مسئله برعکس است و زمین لرزههای ثبت شده در سال جاری، نسبت به سال گذشته بیشتر هستند.
مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و عضو وابسته فرهنگستان علوم گفت: چندی پیش برخی رسانه مدعی شدند که تعداد زلزلهها با قرنطینه شدن مردم، کاهش یافته است، اما این مسئله حقیقت ندارد.
وی با ذکر مثالی از کشور خودمان افزود:در واقع آلودگی صوتی ناشی از تردد مردم، ترافیک، فعالیت کارخانهها و ... در شهرهای بزرگ کاهش یافته است. به عنوان مثال سیزده بدر سال گذشته همه مردم در بیرون از خانه بودن، اما امسال، مردم در خانه ماندند بنابراین آلودگی صوتی ناشی از این فعالیتهای انسانی کاهش یافته است.
این استاد پژوهشگاه زلزله شناسی ادامه داد: این مسئله باعث میشود دقت دستگاههای لرزه نگاری بیشتر شده و زلزلههای طبیعی کوچکتر با کیفیت بهتری ثبت شوند.
زارع اظهار کرد: براساس گزارشات، میزان زمین لرزههای ثبتی در دنیا یک و نیم برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره میزان افزایش زمین لرزهها در دنیا گفت: در کشور نپال که توسط این رسانهها مورد بررسی قرار گرفته است، زلزلههای در ابتدای سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد بیش از همین بازه زمانی در ابتدای سال ۲۰۱۹ رخ داده اند. همچنین این میزان در ایران و ترکیه حدود ۴۰درصد بیشتر و در محدوده قاره آسیا بین ۲۰ تا ۷۰ افزایش یافته بنابراین در تمام این مناطق افزایش رخداد زمینلرزهها و آمار زلزلههای طبیعی مشهود است.
زارع در پایان گفت: کمتر شدن یا بیشتر شدن فعالیتهای انسانی یا شیوع ویروس کرونا، روی سطح پوسته زمین عملا تاثیری در کاهش یا افزایش لرزه خیزی طبیعی جهان ندارد. کما اینکه میبینیم در بازه زمانی کاهش فعالیت ها، همزمان و بدون ربط با کرونا، با افزایش لرزه خیزی طبیعی پوسته هم مواجهیم.
منبع: میزان
انتهای پیام/