سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

به مرحله صادرات تجهیزات پزشکی درمان کرونا رسیده‌ایم

ستاری گفت: با تلاش روز افزون شرکت‌های دانش بنیان به مرحله صادرات تجهیزات پزشکی در حوزه بیماری کرونا رسیده‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور امشب ۳۱ فروردین ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی نتایج فعالیت شرکت‌های دانش بنیان برای مقابله با کرونا پرداخت.

ستاری با اشاره به اینکه به توان صادرات تجهیزات پزشکی درمان کرونا دست یافته ایم گفت: ایران به مرحله صادرات تجهیزات پزشکی در حوزه بیماری کرونا رسیده است، با تولیدات روزافزون شرکت‌های دانش بنیان در زمینه کیت‌های تشخیص و تجهیزات پزشکی در زمینه بیماری کرونا، اکنون برای صادرات این محصولات آماده می‌شویم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه خوشبختانه با تلاش‌های جمعی، اتفاقات بسیار خوبی در حوزه ساخت تجهیزات جدید در عرصه مبارزه با کرونا در کشور واقع  شده است، تصریح کرد: ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی معتبر نظیر ونتیلاتور و دستگاه‌های مختلف اتاق عمل شاهد تحولات فوق العاده‌ای در کشور هستیم به طوری که این شرکت‌ها اکنون تاییدیه‌های لازم را دارند و می‌توانند محصولات خود را حتی به اروپا صادر کنند.

او بیان کرد: با تولید انبوه شرکت‌های دانش بنیان در زمینه ماسک و مواد ضدعفونی نیز در حال حاضر همه بخش‌های تولید را در داخل کشور در اختیار داریم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آینده ۱۰ درصد از اقتصاد کشور به سمت بیوتیک می‌رود گفت: در حوزه بیوتکنولوژی در منطقه بی‌نظیر هستیم لذا هر چقدر می‌توانیم باید اقدام به توسعه شرکت‌های دانش بنیان کنیم تا بتوانیم تجاری‌سازی علم و فناوری را داشته باشیم. قصد داریم ۱۰ درصد اقتصاد کشور را به حوزه بیوتکنولوژی اختصاص دهیم اکنون این رقم حدود یک و نیم درصد است که عمدتاً در حوزه داروسازی فعالیت‌ها انجام شده است.

استفاده از کیت‌های سرولوژی نیازمند تاییدیه وزارت بهداشت است

ستاری در مورد استفاده از کیت‌های سرولوژی نیز گفت: استفاده از این نوع کیت در ایران نیازمند تاییدیه وزارت بهداشت است و با الحاق پروتکل وزارت بهداشت، امکان استفاده از آن در کشور وجود خواهد داشت، تولید کیت تشخیص کرونا به روزی یک میلیون می‌رسد.

او با بیان اینکه روزانه ۴۰ دستگاه تنفس مصنوعی تولید می‌کنیم ادامه داد: تولیدات دستگاه تنفس ما یک پنجم قیمت جهانی است.

تولید روزانه ۴۰ دستگاه ونتیلاتور در کشور

معاون علمی رئیس جمهور گفت: ونتیلاتور در بازار خارجی حدود یک میلیارد قیمت دارد و قیمت آن خیلی بالا رفته است، کلا تجهیزات مربوط به کرونا خیلی افزایش قیمت داشته و برای ما که تحریم هستیم هم تهیه آن از خارج غیر قابل دسترس بود، ما الان روزی ۴۰ دستگاه ونتیلاتور تولید می‌کنیم. ۲ شرکت دانش بنیان داریم که قبل از بحران کرونا نیز این دستگاه‌ها را به اروپا صادر می‌کردند و تولیداتشان در تراز جهانی است، پیش از این ظرفیت تولیدشان ۵ دستگاه در روز بود، اما الان به ۴۰ دستگاه در روز رسیده اند.

او تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان توانسته اند در حوزه‌های مختلف تجهیزات بیمارستانی، تجهیزات مورد نیاز آی سی یو و ... را در این بحران به مرحله تولید برسانند به طوریکه دیگر نیازی به واردات نداریم.

ستاری با بیان اینکه ما حتی توانایی صادرات محصولات تولیدی شرکت‌های دانش بنیان را داریم اظهار داشت: یکی از پروژه‌های مهمی که همواره محققان در حال تحقیق برای تولید آن هستند واکسن است لذا محققان کشور و شرکت‌های دانش بنیان توانسته اند در حوزه واکسن وارد شوند به طوریکه ۴ قرارداد در زمینه واکسن کرونا منعقد شده است، ما کشوری نبودیم که واکسن ساز باشیم، اما این هفته دو قرارداد دیگر اضافه می‌شود که تعداد به ۶ قرارداد می‌رسد بنابراین پیش بینی می‌کنیم که شرکت‌های دانش بنیان امسال ۵ واکسن انسانی را وارد بازار کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۷۶ پروژه بالینی در حوزه درمان کرونا توسط محققان انجام شده است یا در حال انجام است به طوری که این پروژه‌ها شامل تست‌های دارویی، روش‌های درمانی و سایر موارد است البته تست‌های بالینی باید در کمیته اخلاق وزارت بهداشت مورد تأیید قرار بگیرند تا در نهایت اجرایی شود.

او با اشاره به اینکه هیچ کشوری به اندازه کشور ما در زمینه کرونا کار نکرده است افزود: پروژه‌های بزرگی در زمینه درمان در حال اجرا است و فرصتی برای جامعه علمی ایران فرهم شده است.

تولید ۲۳ داروی بیوتکنولوژی توسط محققان کشور

ستاری با بیان اینکه ما در کشور دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، استارت اپ ها، شتاب دهنده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم اظهار کرد: اگر ما زیست بوم خلاقی در حوزه‌های مختلف داشته باشیم این زیست بوم در فاصله کوتاه می‌تواند اقدامات خود را انجام دهد، کاری که اکنون دستاور‌های آن‌ها را در این شرایط بحرانی می‌بینیم.

او بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی توانسته اند تاکنون ۲۳ داروی بیوتکنولوژی را به تولید برسانند در صورتی که کشور‌های منطقه که هم پای ما در زمینه علمی همچون ترکیه فعالیت می‌کنند یک دارو هم به تولید نرسانده اند.

ستاری با اشاره به اینکه همواره رقابت و تولید محصولات بر پایه دانش وجود دارد گفت: ما از این بحران کرونا درس‌های بزرگی گرفتیم که قابل توسعه در آینده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما برو توی شیراز ده تا داروخانه ماسک بخواه بگو یه دونه
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگه اونقدری تو بازار لوازم پزشکی داریم پس چرا از چین داریم وارد میکنیم؟؟
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مطمئنید؟؟؟!!
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشالله که صحبتهای ایشان جنبه تبلیغاتی نداشته باشه واثراتش را بیشتر در ایران ببینیم و با این توصیف فارغ التحصیلان رشته های مرتبط را بتوانید حمایت و مشغول بکار کنید تا سرمایه های ملی ایران بشوند
بهمن مرشدپور
۱۰:۱۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به اين ميگن فرار رو به جلو
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آقای ستاری در بین علم پژوهان و باشگاه های علمی ، بسیار محبوب و پرکار است .
رو به جلو یعنی چی که در مورد ایشان نوشتید ؟
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
این پراید را چرا تحویل نمیدن پس کلی پول دادیم واسه این ابر خودرو شمارا به خدا قسم این چه وضعه تولیده یک ساله منتظریم تحویل بگیریم
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدایا شکرت
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ماشاالله
تولید کنید بی نیازمون کنید بفروشید به کشورهای دیگه با این کار هم خدمت به خودمون خدمت به بشریت و انشالله خوب هم سود کنید
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
این هم نوعی انتقام سخت گرفتن از غربی هاست در حالیکه در غرب وحشی مردگان کرونائی را در گورهای دسته جمعی دفن میکنند ایران با تمام سختی های حاصل از تحریم ها وسایلی را میسازد که همان تحریم کنندگان دیروزی امروز در این وانفسا احتیاج مبرم به این دستگاه ها دارند که داشته باشند تا آمار مرگ و میر را پائین بیآورند......
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
شکر
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خسته نباشید خدا قوت این کشور با داشتن جوانان دانشمند وخلاق خود. به هیچ کشور خارجی نیاز نخواهد داشت موفق باشید
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مردم خودمون ماسک و دستکش گیر نمیارن یا اگر گیر بیاد با قیمت بالا میخرن.شما به مردم خودت برس نمیخواد صادر کنی
12
۱۰:۱۲ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بعضی از داروخانه ها چون نمیخوان ماسک و دستکشو به قیمتی که وزارت بهداشت میگه بفروشن و گرون تر میخوان بدن ماسک و دستکش نمیارن
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما اول داخل رو درست کنید تا برسه به خارج
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بعضی از داروخانه ها چون نمیخوان ماسک و دستکشو به قیمت که وزارت بهداشت میگه بفروشن و میخوان گرون تر بفروشن ماسک و دستکش نمیارن