سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با کارگروه بهداشت و سلامت دی هشت؛

بررسی سامانه نماگر کووید-۱۹ پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

سامانه نماگرکووید-۱۹ پایگاه استنادی با کارگروه بهداشت و سلامت دی هشت بررسی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در جلسه ویدئو کنفرانس با حضور کارگروه بهداشت و سلامت دی هشت (D ۸-HSP)، ریاست ISC و نمایندگان وزارت بهداشت کشور‌های عضو D ۸ و سایر کشور‌ها سامانه نماگرکووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفت.

داتو کو جعفر کو شعری، دبیرکل گروه D ۸، از پایگاه استنادی به عنوان سازمان طراح و مجری سامانه نماگرکووید-۱۹دعوت کرد تا در جلسه ویدئو کنفرانسی که به صورت پنل علمی بین چندین کشور برگزار می‌شد حضور به هم رساند تا این سامانه به کشور‌های عضو نیز معرفی شود.

بر اساس دعوت نامه دبیرکل دی هشت مبنی بر حضور ISC، جلسه ویدیو کنفرانس با موضوع «برنامه حمایت از سلامت و بهداشت اجتماعی اعضای گروه کشور‌های D ۸» با حضور بیش از ۵۰ کاربر از نمایندگان وزارت بهداشت کشور‌های عضو به میزبانی D ۸-HSP (بخش بهداشت و سلامت سازمان دی هشت) و چاتم هاوس لندن (London Chatham House) در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۲۰ (مصادف با ۲۹ فروردین ۱۳۹۹) برگزار شد.

در این جلسه سه و نیم ساعته که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت کشور‌های عضو (شامل ۸ کشور ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه) و غیر عضو (انگلستان، مراکش و چند کشور دیگر از قاره‌های مختلف) برگزار شد بیش از ۸۰ نفر در آن شرکت کردند.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی دی هشت در سخنان خود از هدف اصلی این جلسه که تقویت همکاری، شناسایی محدودیت‌ها و تنگنا‌های پیش روی کشور‌های عضو در مقابله با بیماری همه‌گیر کوید ۱۹ و ایجاد سیستم‌های بهداشتی مقاوم پس از شیوع آن است صحبت کرد و گفت که این امر باید با بسیج منابع مورد نیاز از درون و منابع دیگر بیرونی تامین شود.

کوشعری در ادامه به زیان‌های عمدتاً امنیتی و اقتصادی به جوامع اشاره کرد و گفت: ضروری است که D ۸ به عنوان یک بلوک اقتصادی از این رخداد برای حمایت از اعضاء استفاده کند تا از مشکلات بزرگی که به وجود خواهد آمد از جمله همه‌گیر بودن آن جلوگیری کند و به تسهیل مشارکت‌ها، به اشتراک گذاری تجربه، پشتیبانی و کمک متقابل روی آورد.

او گفت: در گروه D ۸ کشور‌هایی که دارای موقعیت اقتصادی بهتری هستند و می‌توانند به دیگران در زمینه همکاری‌های اقتصادی و همبستگی در زمینه تأمین کالاها، فناوری، تجهیزات، داروسازی و سایر کالا‌های مورد نیاز کمک کنند باید پیش قدم شوند.

کوشعری در بخش مهمی از بیانیه خود با سپاس از تیم طراح سامانه کووید-۱۹ به این سامانه اشاره کرد و گفت: «پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در تلاش برای تسهیل تلاش‌های گروه دی هشت، نماگر کوید۱۹را به عنوان یک منبع سودمند برای راهنمایی برای سیاست‌گذاری صحیح کشو‌های عضو و مدیریت شرایط حاضر و امکان مداخلات به موقع در جهت پاسخ به تلاش‌های ملی کشور‌های عضو D ۸ طراحی و راه‎اندازی کرده است.

در این جلسه که با محوریت بخش بهداشت و سلامت سازمان دی هشت برگزار شد هریک از اعضاء از چگونگی مبارزه هر کشور با همه گیری این بیماری همه‌گیر صحبت کردند و راه‌کار‌ها و نتایج بررسی­های خود را ارائه کردند. در این جلسه، نمایندگانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند و در خلال آن به تلاش­های انجام شده توسط کشور ایران در مقابله با این بیماری صحبت کردند.

در پایان این جلسه نیز حمایت از اولویت‌های پژوهشی سازمان در خصوص مقابله کوید -۱۹ مشخص شد.

نماگرکووید-۱۹ (با نام انگلیسی ISC COVID-۱۹ Visualizer) سامانه‌ای است که توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) راه‌اندازی شده است و اطلاعات لحظه‌ای در مورد بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ شامل آمار و اطلاعات مربوط به مبتلایان، گزارش‌های آماری و مقالات علمی ارائه می‌دهد.

اطلاعات این پایگاه شامل آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری به تفکیک کشور و جدیدترین مقالات علمی به صورت روزانه به روز رسانی می‌شود. این سامانه مجموعه‌ای منحصر بفرد و گسترده از تازه‌ترین مقاله علمی منتشر شده و پیش چاپ در زمینه بیماری کروناویروس جدید ۲۰۱۹ به همراه متن کامل این مقالات را در دسترس محققان قرار می‎دهد.

آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.gov.ir/covid ۱۹/ بوده که از طریق وبگاه اصلی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به نشانی https://www.isc.gov.ir/ در دسترس خواهد بود.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.