سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وبینار علمی بررسی کرونا از نگاه اسلام در قم برگزار شد

بیش از ۲۵۰ نفر از ایران و کشور‌های مختلف جهان به صورت آنلاین در وبینار علمی بررسی کرونا از نگاه اسلام شرکت کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، وبینار علمی بررسی کرونا از نگاه اسلام روز یکشنبه با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور، دکتر تاج‌الدین الهلالی رئیس مرکز افتا استرالیا و استاد دانشگاه الازهر مصر برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت‌پور،مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به ارتباط کرونا با اسلام اظهار کرد: بیماری کرونا برای انسان‌های غافل، ناآگاه و ستمگر پیام ارزشمندی دارد و باعث می‌شود چشم بشر رو به حقیقت و جهان غیب باز بشود، اما این تنها پیام کرونا نیست و این مسئله پیامی چند وجهی دارد.

او افزود: کرونا می‌تواند بلا و تنبیه برای افراد ستم گر و از سوی دیگر امتحانی برای معنوی‌تر شدن ایمان مسلمانان و معتقدین باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: در حال حاضر بیماری کرونا مسئله‌ای جهانی است که کشور‌های مسلمان و کشور‌های ستمگر را در برگرفته و ظالمین و مظلومین درگیر آن هستند، این امتحان نسبت به مسلمانی که ستم کشیده اند موجب افزایش ظرفیت‌ها و برای ستمگران موجب تنبیه می‌شود.

او با اشاره به بلایایی که در زمان فرعون نازل شد تصریح کرد: در قرآن داستان انواع تنبیه‌ها و بلایایی که بر قوم فرعون نازل شد، آمده است، اما قوم بنی اسرائیل هم در همان شهر و همان محیط حضور داشتند، بنابراین این بلایا برای بنی اسرائیل امتحانی بود که ظرفیت هایشان را رشد داد و تنبیهی برای آل فرعون بود تا از راه اشتباهشان روی برگردانند.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت‌پور با اشاره به ظهور منجی عالم و گسترش دین اسلام در سراسر کره زمین اظهار داشت: با ظهور منجی دین اسلام جهان هستی را تصرف خواهد کرد و مسلمانان، جهان را اداره خواهند کرد، بنابراین ما باید برای آن دوره بسیار سخت آماده بشویم و مسئله کرونا، یکی از فرصت‌هایی است که ما را برای ملاقات آن ایام و تحمل آن دوره سخت آماده می‌کند.

مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به قدرت محض پروردگار اظهار داشت: خداوند متعال برای تذکر و تنبیه بشر نیاز به سلاح‌های بزرگ و گسترده ندارد، مثال آن ویروس کرونا است که بخاطر کوچکی بسیار زیاد قابل دیدن نیست، اما همین ویروس انسان‌های زیادی را زمین گیر و اقتصاد، امنیت و قدرت کشور‌های ابرقدرت را دچار چالش‌های جدی کرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران عنوان کرد: انسان باید بپذیرد که در برابر خداوند که قدرت مطلق و عظمت محض است با روحیه غرور و تکبر برخورد نکند.

استاد برجسته حوزه‌های علمیه با اشاره به نظام و قوانین عالم هستی اظهار داشت: جهان تابع نظم و قوانین بسیار دقیقی است و دانش‌هایی که انسان کسب می‌کند، محصول این نظام قوی است، اگر اتفاقی مانند کرونا، سیل و ... در جهان رخ می‌دهد، به این دلیل است که ما از مسیر طبیعی پدیده‌ها خارج شده‌ایم.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت‌پور در ادامه به شرح وظایف دانشمندان و علمای اسلام پرداخت و گفت: وظیفه علما دین در این شرایط این است که به استقبال حل عینی این پدیده بروند، در طول تاریخ پدیده‌های ناگواری به بشر نازل شده که افرادی را به کام مرگ کشانده است، ولی انسان نباید دست از تلاش بکشد بلکه باید تلاش کند تا مشکلات رو حل کند.

مفسر برجسته قرآن کریم یکی از عرصه‌های عبادت خداوند را تلاش برای حل مشکلات مردم دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از وظایف علمای دین اسلام، این است که دانشمندان و مردم مسلمان را برای حل مسئله کرونا و درمان آن ترغیب کنیم تا گره از مشکلات مردم باز شود.

او دعوت مردم به دعا برای ریشه کن شدن این ویروس را ضروری دانست و گفت: علمای اسلام باید مردم را به سمت دعا هدایت کنند و مردم باید بدانند که خداوند متعال، وجود قدرتمندی است که می‌تواند این بلا‌ها را از دفع کند، لذا به میزانی که ما دعا به درگاه خداوند ببریم و به میزانی که ستم را کنار بگذاریم، سرعت درمان این بیماری بیشتر و امکان دست یابی سریع‌تر به درمان فراهم خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت‌پور یکی دیگر از وظایف علمای اسلام را دعوت به صبوری و شکیبایی دانست و تصریح کرد: همواره باید تربیت اسلامی مورد توجه قرار بگیرد و پاداش صابران و کسانی که شکیبا بوده‌اند باید گوشزد شود، بسیاری افراد از این ویروس آسیب‌های مالی و جانی دیده‌اند که بخشی از آنان در حال تنبیه هستند، اما در این عرصه مسلمانان آزمایش می‌شوند و آزمایش آنان، میزان صبوری و شکیبایی آنان است.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران امیدبخشی به مردم را از بزرگترین وظایف علمای دین اسلام دانست و گفت: در اینگونه حوادث، بعضی از افراد که ظرفیت مناسبی ندارند مایوس می‌شوند، علمای اسلام باید در این مواقع مراقب باشند که مردم مایوس و نا امید نشوند و امیدبخشی به مردم از بزرگترین وظایف علمای اسلام است.

کرونا ناشی از جنایات ظالمان و ستمگران است

در قسمتی دیگر از این وبینار، دکتر تاج الدین الهلالی به بررسی کرونا از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: با وجود این که ویروس کرونا برای انسان‌ها شر و بلا بود، در عین حال خیر هم بود که میلیون‌ها انسان را وارد خانه هایشان کرد و مراکز فسق و فساد را به تعطیلی کشاند.

او افزود: کرونا زمین را به آسمان پیوند داد و انسان‌هایی را که همواره به زمین دل بسته بودند، متوجه آسمان کرد، کرونا کشور‌های اروپایی را که تا دیروز کشور‌های ضعیف‌تر را غارت می‌کردند، به بلا و عذاب و بدختی دچار کرد و ثابت کرد که اگر به عدالت توجه نکنیم، شر و بلا بدون ویزا به کل دنیا سفر خواهد کرد.

رئیس مرکز افتا استرالیا تصریح کرد: علما و دانشمندان باید شجاعت داشته و دلیل پیدایش این ویروس را مورد بررسی قرار بدهند، این ویروس کوچکی که دنیا را فلج کرده است ناشی از جنایات و فسادی است که صیهونیسم در فلسطین، دولت‌های ظالم در یمن و غارتگر‌های ستمگر در سوریه ایجاد کرده اند و این ویروس ناشی از همه این فساد‌ها است.

استاد دانشگاه الازهر مصر اظهار داشت: اگر دنیا شاهد پیروان‌های حقیقی حضرت موسی و حضرت عیسی در کشور‌های ستمگر بود، هرگز این بلا بر مردم نازل نمی‌شد و این ویروس برای آگاهی ما از این همه فساد به وجود آمده است.

او افزود؛ این ویروس آمده است تا زمینی را که به فساد آلوده بود، به آسمان آگاه کند، ویروس کرونا نازل شده تا انسان‌ها را از فساد‌های زمین آگاه کند و اگر ما روح انسانیت و عدالت را بها دهیم و با ظلم و ستم مبارزه کنیم، می‌توانیم کرونا را از بین ببریم و آن را شکست بدهیم.

این وبینار، به صورت آنلاین از وبگاه live.whc.ir پخش شد و بیش از ۲۵۰ نفر از کشور‌های ایران، امریکا، انگلستان، ایرلند، استرالیا، افغانستان، امارات و ... به صورت زنده این گفتگو را مشاهده کردند.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.