سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

حواشی بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج کشور/ وقتی برخی حاضر به تست و قرنطینه نمی‌شوند

بسیاری از دانشجویان ایرانی به دنبال شیوع کرونا خواستار بازگشت به کشور هستند، اما برخی حاضر به تست یا قرنطینه در ایران نمی‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها اخباری درباره بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج کشور به ویژه اروپا به دلیل شیوع کرونا منتشر شده و نخستین پرواز فوق العاده برای بازگشت ایرانیان ۲۷ فروردین از رم پایتخت ایتالیا به ایران انجام شد و بیش از یک صد دانشجوی ایرانی مقیم ایتالیا با نخستین پرواز اضطراری ایران ایر به رم،  به کشور بازگشتند، افزون بر این پروازی فوق العاده از اسپانیا به ایران انجام شد و دانشجویان ایرانی را به کشور بازگرداند اما روز جمعه وزارت بهداشت مانع پرواز دوم از رم به مقصد تهران شد و لغو و ادامه برخی پروازها به ویژه از اروپا به ایران حاشیه ساز شده است.

ماجرای لغو پرواز دانشجویان از ایتالیا و اسپانیا به ایران

بر اساس اعلام منابع خبری دانشجویان ساکن ایتالیا پس از بازگشت به کشور به هتلی منتقل و دو نفر از آنها از محل قرنطینه فرار کردند. وزارت بهداشت اعتقاد دارد با توجه به عدم شناخت مناسب از نوع ویروس کرونا در کشورهای دیگر، این دانشجویان و سایر ایرانیان مقیم خارج از کشور باید طبق پروتکل ستاد ملی مبارزه با کرونا، ۱۴ روز در یک مرکز مجهز قرنطینه بمانند و بعد از تست‌های لازم نزد خانواده برگردند.

در پی این مسائل، سفارت ایران در ایتالیا اعلام کرد پرواز فوق العاده امروز ایران‌ایر برای بازگشت دانشجویان، بدلیل رفتارهای نامناسب عده‌ای از مسافران در پرواز روز چهارشنبه و عدم تمکین آنها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مقررات قرنطینه‌ای، لغو شد. گویا ۹۰۰ ایرانی دیگر که در ایتالیا زندگی می‌کردند می‌خواهند به کشور بازگردند.

جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت درباره لغو پرواز بازگشت دانشجویان مقیم سایر کشورها به ایران اظهار کرد: ما یک پرواز از اسپانیا و یک پرواز از ایتالیا داشتیم که متاسفانه برخی افرادی که با این پرواز به ایران بازگشتند، برخلاف تعهدات خود حاضر به قرنطینه و دادن آزمایش نشدند و مشکلاتی را ایجاد کردند. با توجه به این مشکلات و اینکه برخی به هیچ عنوان حاضر نیستند به تعهدات خود پای‌بند باشند، موضوع بازگشت ایرانیان به تعلیق درآمد و فعلا پرواز دیگری را میزبانی نخواهیم کرد تا روش دیگری اتخاذ کنیم، فاز مدیریت شده بیماری در کشور فاز شکننده‌ای است، اینکه افراد بخواهند رفتار غیر متعهدانه انجام دهند، پذیرفته نیست. لذا فعلا پرواز ورودی نخواهیم داشت.

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه در مورد وضعیت دانشجویان ایرانی مقیم ایتالیا و برخی از مسائلی که در ارتباط با بازگشت آنها پیش آمده است گفت: در ابتدا جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم در ایتالیا درخواست بازگشت داشتند و به مرور تعداد آنها افزایش یافت و به چندصد نفر رسید با توجه به این موضوع سفارت ما در ایتالیا آنها را سازماندهی کرد و از آنها ثبت نام کرد. ما در وزارت خارجه نیز مجوز‌های لازم را از ستاد کرونا و و وزارت بهداشت برای بازگشت آنها به کشور دریافت کردیم.

موسوی در ادامه با بیان اینکه برای بازگشت ایرانیان و دانشجویان از ایتالیا به کشور مجوز‌های لازم گرفته شد و این پروتکل‌ها نیز به آن‌ها ابلاغ شد افزود: یک پرواز در این چارچوب انجام شد، ولی متاسفانه در روند این کار اخلال به وجود آمد و برخی از عزیزان پروتکل‌های بهداشتی را در مبدا و هنگامی که وارد کشور شدند رعایت نکردند.

او اضافه کرد: با توجه به این موضوع وزارت بهداشت به عنوان مرکز اصلی فرماندهی مبارزه با کرونا اعلام کرد که اگر این پروتکل‌ها رعایت نشود ادامه این روند سخت خواهد بود و باید همه پروتکل‌های بهداشتی را در هنگام ورود رعایت کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: شهروندان همه باید در هنگام ورود به کشور پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت را بپذیرند و آن را کاملا اجرا کند.

شرط بازگشت دانشجویان مقیم سایر کشورها به ایران

با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی و سنگین وزارت خارجه حمایت از اتباع ایرانی در سراسر جهان است گفت: همه ایرانیان خارج از کشور برای بازگشت به ایران باید پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت برای ورود به کشور را پذیرفته و آن را اجرا کنند.

او افزود: هرجا شهروندان ایرانی درخواست کمک کنند ما موظف هستیم که به آنها کمک کنیم.

موسوی با بیان اینکه در ایام شیوع ویروس کرونا برخی از ایرانیان مقیم در چندین کشور تقاضا داشتند که با توجه به شرایطی که در محل اقامتشان وجود دارد به ایران بازگردند و این کار در حال انجام است تصریح کرد: بسیاری از اتباع ایرانی در حوزه کشور‌های خلیج فارس همسایگان و جا‌های مختلف در این ایام به کشور بازگشته‌اند و همچنین کمک کرده‌ایم که اتباع سایر کشور‌ها که در ایران بودند و تمایل به بازگشت به کشورشان داشتند به کشور‌های خود بازگردند.

و ادامه داد: نکته مهم این است که وزارت بهداشت یک سری مقررات و پروتکل‌های بهداشتی را در این ایام برای ورود به کشور وضع کرده است که ما این پروتکل‌ها را از طریق سفارت‌خانه‌هایمان در اختیار شهروندان ایرانی قرار دادیم.

موسوی بیان کرد: هر ایرانی و غیرایرانی که البته ما تقریبا در حال حاضر ورود غیر ایرانی به کشور نداریم، باید این پروتکل‌ها را در هنگام ورود به ایران رعایت کنند از جمله انجام تست‌های اولیه و در هنگام ورود نیز به کشور نیز باید به نوعی قرنطینه شوند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به پیگیری‌های صورت گرفته برای ادامه این پروازها اشاره کرد و گفت: شهروندان همه باید در هنگام ورود به کشور پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت را بپذیرند و آن را کاملا اجرا کند.

حالا از روز گذشته تاکنون یک پرواز از پاریس به ایران انجام شده است و امروز پروازی از بارسلون به ایران انجام خواهد شد و مسئولان وزارت بهداشت هنوز اظهار نظر جدید درباره ادامه پروازها نکرده اند و امید است که این سفرها و انتقال دانشجویان با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی صورت گیرد.

وضعیت ابتلا به کووید ۱۹ در ایران و جهان

تاکنون کووید ۱۹  در ۲۱۰ کشور دنیا شیوع پیدا کرده است، ویروسی که به سرعت و با تماس و تجمع افراد به دلیل حضور ناقلان در یک مکان منتشر می شود و شمار بسیاری از افراد را آلوده کرده است، کووید ۱۹ مهمان ناخوانده ای است که برای نخستین بار در چین و شهر ووهان شناسایی شد، این وروجک نانومتری که برای ادامه حیات خود به هیچ کس رحم نمی کندو به همین علت در خانه ماندن موجب قطع زنجیره انتقال و ابتلا به ویروس کرونا می شود.

بر اساس آخرین آمار جهانی ۲ میلیون ۳۳۰ هزار و ۹۸۷ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ویروسی که روزی تنها چند هزار نفر در چین را مبتلا کرده بود، حالا بیش از ۲ میلیون نفر در کره خاکی را مبتلا کرده است و آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس ۵ کشور رکورددار مبتلا به کووید ۱۹ در جهان هستند.


بیشتر بخوانید: احتمال ابتلای ۱۵ درصد جمعیت کشور به کرونا/ کووید ۱۹ و آنفلوانزا پاییز و زمستان مهمان ما هستند


شمار قربانیان ویروس کرونا در کشور‌های جهان روز به روز در حال افزایش است وهمه در تلاش هستند تا بهترین روش درمان یا دارو و واکسن اختصاصی کووید ۱۹ را به دست بیاورند، کادر بهداشت و درمان در سراسر دنیا پرتوان در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند،، اما متاسفانه تاکنون بنابر آمار‌های جهانی کرونا ۱۶۰ هزار و ۷۵۸ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند و کشور‌های آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس بیشترین مرگ را ثبت کرده اند، البته از نظر شمار فوتی‌ها در واحد هر یک میلیون جمعیت کشور‌های سن مارینو، بلژیک، آندورا، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه بیشترین میزان مرگ را به خود اختصاص داده اند.

هر چند تصاویر تلخی از انتقال شمار زیادی از اجساد در کشور‌های مختلف جهان منتشر می‌شود، اما خوشبختانه تاکنون ۵۹۷ هزار و ۱۸۹ نفر بهبود یافته اند و بارقه‌های امید درمان کرونا و ساخت واکسن به چشم می‌خورند، دانشمندان در سراسر دنیا در تلاش هستند تا داروی اثربخش درمان کرونا را تولید کنند چرا که بسیاری از اپیدمیلوژیست‌ها کرونا را مهمان همیشگی پاییز و زمستان در سال‌های آینده دانسسته اند و به همین دلیل تولید دارو و واکسن اهمیت بسیاری دارد.

تا ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی مجموع بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور به ۸۰۸۶۸ نفر رسید.

او گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۳ بیمار مبتلا کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. تا امروز ۵۰۳۱ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند. ۵۵۹۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

۳۵۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۳۳۰ هزار و ۱۳۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
مصطفی
۱۱:۱۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
دانشجوی رانتی همینه دیگه اقازاده بودن حتما
ناشناس
۰۶:۴۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
این هم از تحسیل کرده های خوش نشین
بنده خدا
۱۷:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
با این رفت و امدها حتما" باید منتظر موج دوم بیماری باشیم. معمولا" فرد باید سعی کند همان انجایی که هست بماند تا بیماری فروکش کند خطر این رفت و امدها بیشتر است. البته اگر فرد بتواند در همان جایی که هست بماند شاید واقعا" مقدور نباشد.
ناشناس
۱۲:۱۷ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
اجازه خروج از کشور را دیگر ندهید . اگر امکانات بهداشتی غرب کافی بود چرا آمدید و حالا که آمدید چرا به قانون احترام نمی گذارید .
باید مجازات شوند
ناشناس
۱۱:۴۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یعنی چه که حاضر به دادن تست نیستند مگه دولت در این موارد اختیار تام ندارد
احمد
۱۱:۳۷ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یعنی چه فرارکردن؟! به همین راحتی؟ هیچ قانونی نیست ؟اگر آلوده به ویروس خاصی از کرنا باشند تکلیف چیه ؟چطور به این راحتی جوون مردم در معرض خطر قرار می گیره؟! مگه میشه که دو نفر فرار بکنند و هیچ اقدامی برای دستگیری شان انجام نشه ؟!!! اگر مشکل نمی داشتند که فرار نمیکردن ،شما را به خدا پیگیری کنید شما را به خدا پیداشون بکنید و دستگیرشون کنید
ناشناس
۱۱:۳۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
آره دیگه اونجا جواب نداد بوی کباب شنیدن دارن کوچ میکنن اینجا
منصور
۱۱:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
فکنکنم بخاطر تست کرونا فرار کرده باشن // یه برنامه دیگه ایی داشتن که از ترس افشا شدن فرار کردن
ناشناس
۱۱:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
اینایی که به تعهدشون عمل نکردن باید مجازات بشن و دوباره بفرستنشون ایتالیا تا همونجا آدم بشن همه میدونستیم که کار اشتباهیه این کار . یعنی چه؟ هر چی کروناییه وارد کشور کنید و دستی دستی کشور رو به خطر بندازید
منصور
۱۱:۲۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
حتما یه ریگی به کفششانه
ناشناس
۱۱:۱۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
چرا راحت از قرنطینه بیرون اومدن
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
اشد مجازات برای چنین افرادی باید در نظر گرفته شود
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
می خواهند بیایند این جا چه کار، همانجا باشند بهتر به آنان خوش می گذرد.
ناشناس
۱۰:۲۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یعنی چه فرار کردن؟ پس شما چه میکردین؟ حتما آدرسی ازشان هست، گیرشان بیارین و اگه جواب تست شان مثبت بود، وسط شهر مجازاتشون کنید
ولی
۰۹:۴۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
كسانى كه اؤ قرنطينه فرار كردند بايد تحت پيگرد قضايى قرار بگيرند مگه اينكه جزء از ما بهترون باشند
ناشناس
۰۹:۲۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
واقعا جای تاسف داره واسه ی دانشجو ک ایکارو انجام بده ..واقعا مسوولین وزارت بهداشت عالی عمل کردن عالی بودین . خیلی تلاش کردین خیلی .دیکه بقیه ش دس خود مردم ک بخان رعایت کنن یا نکنن ‌دمتون گرم