به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، روز که شروع میشود، بانوی خانواده قدم در آشپرخانه میگذارد و اولین تصمیم برای شروع یک روز، تهیه غذا و پهن کردن سفرهای است که از نعمتهای خدای مهربان رنگین میشود. یکی از موادی که برای تهیه غذاهای خوشمزه لازم است و جز لاینفک غذاها است، روغنی است که از دانههای روغنی نظیر سویا و کلزا تهیه میشود.
کلزا و سویا از جمله دانههایی هستند که با چربی خود آدمی را به خوردن غذاهایی با طعمی خوش و باب سلیقه و ذائقه آنها دعوت میکنند، حال تصور کنید که این روغن در داخل کشور و از دانههایی که با رنج بازوی کشاورزان زحمتکش کشت میشوند، تولید شده است.
این روغن علاوه بر طعم خوشمزه غذا، طعمی به شیرینی خودکفایی و نتیجه رنج مردمان ایران زمین را بر دل مینشاند که خوشمزهتر و دلنشینتر از هر طعمی است.
مجموعه کشت و صنعت ره آوران، یکی از کارخانههای تولید روغن در استان کهگیلویه و بویر احمد است که ابتدا با شعارهای خودکفایی، رونق تولید و ... پا به عرصه ظهور گذاشت و اکنون فکر تحقق شعار جهش تولید را در سر میپروراند.
ناصر هندیجانی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت ره آوران شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویر احمد در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید، امیدواریم با همراهی مسئولان و دولتمردان و بودن در کنار تولید کنندگان، دغدغه تولید و تامین کالاها در داخل کشور مطابق با هدف شعار سال برطرف شود.
او افزود: لازمه قرار گرفتن در مسیر تولید، همت بلند، اراده قوی با گامهای بلند و موثر است، همچون سالهای قبل که رونق تولید، حمایت از تولیدکنندگان و... مطرح شد تا زمینه توسعه تولید داخلی فراهم شود، اگرچه این توسعه مستلزم همکاری و همراهی مسئولان با تولید کنندگان است تا هرچه زودتر و با سرعتی بیشتر به این هدف نزدیک شده و به جمع بندی آن برسیم.
هندیجانی اظهار داشت: در بخش تولید داخلی، کارخانه تولید روغن در شهرستان گچساران که شامل ۳ شرکت مجزا است و هر کدام فعالیت و برنامه مشخصی دارد، به این صورت که بخش اول کارخانه شرکت کشت و صنعت ره آوران، مربوط به روغن کشی از انواع دانههای روغنی است، البته باید به این موضوع توجه داشت که کارخانه فعلی، تنها کارخانه جنوب غرب کشور محسوب میشود که توانایی و قابلیت روغن کشی از انواع دانههای روغنی شامل سویا، کلزا، کنجد و... دارد.
او تصریح کرد: در حال حاضر در شرکت کشت و صنعت ره آوران، روغن کشی از دانه کلزا که تولید شده در داخل کشور و استان بوده و این حاصل تلاش و رغبت کشاورزان فعال در استان نسبت به کشت این دانه روغنی است، به این معنا که در سال زراعی جاری در مقایسه با پارسال، با جهش مناسب کشت و تولید روبرو هستیم.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت ره آوران شهرستان گچساران بیان داشت: این کارخانه آمادگی دارد همه محصول تولیدی کشاورزان از جمله دانه روغنی کلزا را خریداری کند، ضمن اینکه محصولات کشاورزان استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس را نیز خریداری کرده و پس از انتقال به کارخانه و استحصال روغنهای خوراکی از آن ها، به محصولی با کیفیت تبدیل شده و روانه بازار میشود.
او گفت: دانهها پس از انتقال به کارخانه و ورود به سیستم، در مرحله اول در فرآیند استحصال قرار میگیرد و سپس به ۲ محصول کنجاله روغن و دیگری روغن خام تبدیل میشود.
او بیان کرد: با توجه به اینکه سال جدید، بعنوان سال جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده، همگام با این شعار و در جهت عمل به آن در ۳ بخش درحال توسعه فعالیتها هستیم و کارهایی در این زمینه آغاز شده و آمادگیهای اولیه در ۳ بخش به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام شده است.
این مقام مسئول در تشریح برنامههای شرکت در سال جهش تولید گفت: تصمیم داریم تولید انواع روغنها شامل؛ ویتامین D، ویتامین C، روغنهای شفاف، روغنهای بدون پالم، روغنهای سرخ کردنی ویژه و... در کنار تولید سایر محصولات سرخ کردنی، پخت و پز و مخلوط را آغاز کنیم که در این زمینه بخش از اقدامات لازم صورت گرفته است و پیش بینی میشود تا ۲ ماه آینده به بهره برداری برسد.
هندیجانی، بخش دوم این کارخانه را که در فاز توسعه قرار دارد، تولید روغن مارگارین و روغن قنادی عنوان کرد و افزود: پیگیریهای آغاز تولید این نوع روغنها در انجام است، اعلام آمادگی صورت گرفته و کارهای اولیه و مکاتبات نیز با سازمان صمت استان انجام شده است و پیش میشود تا اواخر اردیبهشت بهره برداری آن انجام شود.
به گفته مدیرعامل شرکت کشت و صنعت ره آوران، یک سردخانه برای نگهداری روغنهای مارگارین و روغن قنادی احداث خواهد شد.
او درخصوص بخش سوم این شرکت بیان کرد: در حال حاضر، دستگاههای جدید با ظرفیت تولید روزانه ۶ هزار بطری روغن خریداری شده که با نصب و راه اندازی آن تا اوایل خردادماه امسال، امیدواریم بتوانیم در این زمینه نیز جهش خوبی داشته باشیم.
ناصر هندیجانی اظهار داشت: همه تلاش ما در استان و مجموعه کشت و صنعت ره آوران این است که بتوانیم مطابق با شعار سال، جهشی بزرگ در تولید داشته باشیم و در زمینه افزایش ظرفیت هم گامی موثر برداریم.
او ادامه داد: جهش تولید و افزایش ظرفیت تولید که نتیجه آن خودکفایی در تولید روغن و جلوگیری از واردات آن و خروج ارز است، با همت مسئولان و دولتمردان محقق میشود، ضمن اینکه در حال حاضر برای حدود ۲ هزار نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم که ۹۰ درصد آنها بومی استان هستند اشتغالزایی شده، اگر چه در بخش سرمایه گذاری، با سرمایه شخصی کار را آغاز کرده ایم.
هندیجانی تصریح کرد: در ابتدا، این مجموعه با ۱۰۰ میلیارد تومان کار خود را آغاز کرد، ضمن اینکه به کمک بانکها توانسته ایم سرمایه در گردش را تامین کرده و به فعالیت خود ادامه دهیم.
او اذعان داشت: تقاضای ما از مسئولان برای تحقق شعار سال، دست به دست هم دادن است، چرا که ما و عوامل کارخانه میتوانیم به توسعه و افزایش تولید کمک کنیم و پای کار باشیم، اگر روند اداری هم کوتاهتر و سادهتر شود، تاثیر بسزایی در تحقق تصمیمات و افزایش تولیدات دارد.
این مقام مسئول در پایان از کشاورزان خواست در زمینه کشت و تولید کلزا کوتاهی نکنند، چرا که به هر میزان تولید کنند، همان میزان از آنها خریداری شده و وارد خط تولید روغن خواهد شد و کشاورزان متضرر نمیشوند.
بنیامین هندیجانی مسئول بازرگانی مجموعه کشت و صنعت ره آوران گچساران هم به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، گفت: بخش بازرگانی این شرکت در ۲ بخش فعالیت میکند که بخش اول مربوط به خرید دانههای روغنی نظیر سویا از کشورهای برزیل و آرژانتین خریداری میشود و پس از ورود به کشور، وارد چرخه تولید میشود.
او افزود: بخش دوم نیز مربوط به خریداری دانه روغنی کلزا از کشاورزان استانهای کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و فارس است و پس از انتقال به انبارهای کارخانه، در صف استحصال قرار میگیرند، پس از روغن گیری به بخش تصفیه و بوگیری منتقل شده تا بعد از طی کردن مراحل لازم، برای بسته بندی و عرضه به بازار آماده شود.
هندیجانی از کنجاله بعنوان محصول نهایی دانه روغنی کلزا نام برد و اظهار کرد: سالانه ۲۰۰ هزار تن کنجاله در این کارخانه تولید میشود و روزانه ۲۰ تا ۳۰ کامیون از این محصول بارگیری و به منظور مصرف دام و طیور، به دامداریهای سطح کشور انتقال مییابد.
به گفته این مقام مسئول، پسابهای کارخانههای روغن کشی و تصفیه روغن، پس از تصفیه به فضای سبز و مزارع کشاورزی باز میگردد.
به سراغ کارگرانی رفتیم که با کار کردن در این مجموعه، نان حلال بر سفره خانواده مینشانند و از این طریق امرار معاش میکنند.
یکی از کارگران که در خط تولید مشغول به فعالیت بود، در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، گفت: پیش از اینکه مجموعه کشت و صنعت ره آوران تاسیس و به بهره برداری برسد، بیکار بودم یا شغلهای فصلی داشتم، اما با تاسیس این مجموعه، از بیکاری رها شدم و برای تامین مخارج زندگی مشکلی ندارم.
او افزود: همه مزایای لازم در این کارخانه به ما تعلق گرفته است و از حقوق دریافتی خود راضی هستیم، ضمن اینکه بیمه هم داریم، از صبح تا عصر مشغول به کار هستیم و برای رسیدن به خودکفایی و افزایش تولید از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم.
روغنهای خوراکی یکی از نیازهای اصلی برای پخت و پز و بازوی اصلی غذاها محسوب میشود که بدلیل مصرف بالای آن، بخشی از نیاز کشور از آنسوی مرزها تامین میشود، اما تولید کنندگان و سرمایه گذاران داخلی کمر همت را بسته و آستینها را بالا برده اند تا بتوانند واردات کالاهایی نظیر روغن را کاهش داده و از خروج ارز جلوگیری کنند.
همت بلند ایرانیان برای گردش چرخ اقتصاد و خودکفایی کشور در زمینههای مختلف شایسته تقدیر است، اما حمایت مسئولان از آنها تشویقی موثر برای ادامه کار و جنگیدن با تحریمهای ناجوانمردانه دشمن است.
بیشتر بخوانید: حرکت قطار اقتصاد روی ریل خودکفایی/ کلزا بکارید و نان در روغن بزنید
گزارش از یاسر سجادپور
انتهای پیام/م