سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای مقابله با اثرات اقتصادی ناشی از پساکرونا چه باید کرد؟ صفر و یک‌هایی که می تواند اقتصاد را متحول کند

کرونا دو ماهی است که کار و کاسبی ها را کساد کرده است اما آیا راهی برای جبران خسارت اصناف با رعایت پروتکل های بهداشتی وجود دارد؟

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مانند هر روز برای رسیدن به سرکار منتظر تاکسی بودم همین که در را باز کردم با برخورد خوب راننده تاکسی مواجه شدم. برعکس خیلی از افراد که در این شرایط سخت کرونایی از نداشتن درآمد و نبودن مسافر کلافه بودند با روی گشاده و بسیار خوب جواب سلامم را داد.

پر انرژی و خوش برخورد بود. کرونا نتوانسته بود او را مغلوب کند. تصمیم داشت تا با رفتار خوبش به همه مسافرانش انرژی مثبتی بدهد. برای چند ثانیه هم فراموش کردم که اکنون روز‌های کرونایی را می‌گذرانیم و بی حوصلگی بر چهره شهر دیده می شود.

آقای محمدی همان راننده تاکسی خوش برخوردی است که ۱۲ سال مشغول به این کار است. تمام موارد بهداشتی را رعایت کرده بود حتی با هزینه خودش ژل ضدعفونی در ماشین قرار داده بود تا مسافران از آن استفاده کنند و قسمت راننده را با کاوری جدا کرده بود.

او می‌گوید به سختی توانستم این ماسک و ژل بهداشتی را تهیه کنم، اما معتقدم باید درشرایط سخت، کمک حال یکدیگر باشیم و حداقل با انرژی خوب افسردگی این روز‌ها را از بین ببریم. هر چند اوضاع کار خوب نیست و اگر مجبور نبودم و پولی پس انداز داشتم در خانه می‌ماندم.

راننده تاکسی‌ها، مغازه داران، اصناف و همه و همه در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفتند و خسارت مالی فراوانی دیدند بسیاری از انان چک‌های برگشتی دارند و مغازه هایشان اجاره‌ای است.

۹۰ درصد اصناف در بحران کرونا لطمه خوردند

حسین بیات عضو هیات رییسه اتاق اصناف کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: در کرمانشاه ۵۷ اتحادیه داریم که برای تعیین دقیق میزان خسارت‌ها لازم است که کار تخصصی انجام شود.

بیات افزود: صنوفی مثل لوازم خانگی‌ها، بلور و کریستال و لوازم یدکی ها در این دو ماهی که فعالیت نداشتند کالا‌های آن‌ها ارزش افزوده خود را از دست نداده است و تنها ضرر درآمدی داشتند، اما صنف پوشاک به لحاظ اقلامی که رنگ و جنس آن مناسب یک فصل است،  ارزش افزوده خود را از دست می‌دهند و حتی در فصل دیگر هم با یک سوم قیمت کسی اجناس را نمی‌خرد و این اصناف، هم دچار ضرر درآمد و هم ضرر اجناس را متحمل شدند.

او با بیان اینکه بیشتر مغازه داران مستاجر هستند گفت: برای اجاره مغازه ۱۰۰ متری در منطقه‌ای پرتردد باید ماهی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان اجاره پرداخت کنند، حال در نظر بگیرید که مغازه‌ای که دو ماه کار نکرده و باید اجاره دو ماه را پرداخت کند چه ضرر بزرگی خواهد دید.

بیات گفت: در زمان‌های گذشته بازاریان بیشتر افراد میانسال بودند که تحصیلات کمتری داشتند، اما اکنون اصناف کرمانشاه را بیشتر جوانان تحصیلکرده تشکیل می‌دهند که اگر از آنان حمایت نشود، بیم افزایش آمار بیکاری می‌رود.

بیات گفت: ۹۰ درصد اصناف در بحران کرونا لطمه خوردند و تنها ده درصد که عرضه مواد خوراکی بودند، فروش داشتند.


او گفت: برای جبران خسارت واحد‌های صنفی چند پیشنهاد به مدیران ارشد پیشنهاد شد که یکی از آن‌ها  معافیت از پرداخت مالیات سال ۹۸ و ۹۹ است. بازاریانی که اکنون سرکار آمدند مشتری ندارند و ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم از منزل خارج نمی‌شوند و عملا بازار راکد است.

به گفته این مقام مسئول وام‌هایی که در ازای کارگران به مشاغل پرداخت می‌شود باید افزایش یابد. وام ۳ میلیون تومانی برای کارگران اصناف حتی کفاف کرایه یک روز را نمی‌دهد و هم چنین  اصناف بنگاه‌های کوچک اشتغال هستند که معمولا کارگر بیمه شده ندارند.

بیات ادامه داد: اگر حداقل تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی به فروشگاه‌های کوچک اعطا نشود این اصناف دیگر به چرخه کار باز نخواهند گشت و با توجه به ورشکسته شدند نیرو‌های آن‌ها با بدهی‌های زیاد بیکار می‌شوند.

او گفت: بر اساس آمار، بطور میانگین در جهان در ازای ۶۲ خانوار یک واحد صنفی نیاز است  و در کشور ایران به ازای هر ۹ خانوار یک واحد صنفی وجود دارد و در شهر کرمانشاه  این رقم به ازای ۵ خانوار است.

به گفته عضو هیات رییسه اتاق اصناف کرمانشاه دستفروش ها هم به اصناف لطمه زیادی وارد می کنند و موجب عرضه بیش از تقاضا می‎شوند.

اما چگونه می‌توان توازن را به گونه‌ای برقرار کرد که هم اصناف به درآمد مناسب برسند و هم جانشان در معرض خطر قرار نگیرد.

فروش اینترنتی سرآغاز تحول در بازار کرمانشاه 

حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه  در گفت‎و‎گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: یکی از راه‌های اصلی برای مقابله با بحران کرونا در خانه ماندن مردم و خلوت شدن فروشگاه‌ها و خیابان‌ها است، از این رو به منظور تامین کالا‌های اساسی مردم فروشگاه‌های استان روند فروش اینترنتی خود را آغاز کردند.

حاتمی ادامه داد: اکنون شاهد روند رو به رشد فروشگاه‌های اینترنتی در کرمانشاه به منظور در خانه نگه داشتن مردم و مقابله با کرونا هستیم.

او گفت: اصناف و بازاریان نیز در این ایام می‌توانند با تعطیل کردن واحد‌هایی که با نیاز ضروری مردم در ارتباط نیستند و عرضه کالا‌ها به صورت اینترنتی، سهم خود را در مقابله با کرونا ایفا کنند.

اتصال ۱۸هزار واحد صنفی به فروشگاه مجازی ظرف ۴۸ ساعت بدون هزینه دولتی! 

علیخانی رییس انجمن صنفی رایانه‌ای استان کرمانشاه در گفت‎وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: این آمادگی را داریم تا ظرف ۴۸ ساعت ۱۸ هزار واحد صنفی کرمانشاه را به فروشگاه مجازی متصل کنیم.

علیخانی با اشاره به آمادگی شهرداری کرمانشاه و صداوسیما برای آگاه سازی اصناف از این اقدام و فرهنگ سازی برای انجام فرآیند اینترنتی گفت: با عضو هیات مدیره پست جمهوری اسلامی ایران صحبت کردیم که لجستیک شهری این اقدام نیز صددرصد انجام شود و از این بابت مشکلی نداریم.

او افزود: پلتفرمی آماده کردیم تا بدون هزینه دولتی این فروشگاه را در کرمانشاه راه اندازی کنیم تا اتحادیه‌های مختلف هر نوع کسب و کاری که دارند بتوانند در لحظه به فروش برسانند.

علیخانی با اشاره به افزایش تقاضا بازار در فروش اینترنتی گفت: فروش به نفع همه استان است و علاوه بر اینکه اشتغال‌های کنونی حفظ می‌شود ۳۰۰ تا ۴۰۰ شغل دیگر نیز در استان برای پاسخگویی به مشتریان اینترنتی و بسته بندی کردن اجناس به وجود می‌آید.

به گفته این مقام مسئول شیوه دسترسی برای این فروش اینترنتی متفاوت است، مشتریان می‌توانند از طریق سیستم تحت وب با لب تاپ یا برنامه کاربردی مناسب اندروید و‌ IOS خرید کنند.

او گفت: در مرحله بعد که فروشگاه توسعه یافت می توان انبار بزرگی برای خرید محصولات ایجاد کرد، که در مرکز آن ها بسته بندی انجام شود.

علیخانی از اهراز هویت فروشگاه ها در این شبکه مجازی خبر داد و گفت: اصنافی که در این فروشگاه ثبت نام می کنند باید اهراز هویت شوند و اتحادیه مربوط دسترسی دارد و می تواند نظارت داشته باشد و بعد از تایید نظارت ها و تعیین قیمت گذاری از سوی اتحادیه  قابل نمایش می‎شود.

علیخانی بیان کرد: ۱۸ هزار واحد صنفی دارای مجوز در کرمانشاه وجود دارد که اگر تنها ۱۰ درصد نیز فروش اینترنتی داشته باشند و با مبلغ اندک روزی دویست هزار تومان بفروشند به رقم ۴ میلیارد تومان می‌رسد که گردش مالی خوبی برای بازار کرمانشاه و بانک‌های استان خواهد داشت.

او ادامه داد: هم چنین برای بحث لجستیک کالا‌های ایترنتی نیز ۱۰۰ نفر اشتغال مولد پیک موتوری ایجاد خواهد شد.

افزایش چشمگیر خرید اینترنتی در استان کرمانشاه 

با حساب سرانگشتی می‌توان گردش مالی بالای فروش کالا‌های اینترنتی در استان کرمانشاه را محاسبه کرد. رقمی که حتی اگر میزان کمی از آن هم محقق شود تحول خوبی در اقتصاد استان کرمانشاه ایجاد خواهد کرد.

حالا نگاهی به میزان خرید‌های اینترنتی در کرمانشاه می‌اندازیم، آیا این حجم از خرید ها مربوط به اصناف کرمانشاه است؟

فتاح مدیر کل پست استان کرمانشاه در گفت‎وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: از ابتدای اسفندماه با شیوع ویروس کرونا و تمایل افراد به ماندن در خانه بیش از ۶۸ درصد خرید اینترنتی افزایش داشته است و پیش بینی می‌شود که این رشد چشمگیر ادامه دار باشد.

او بیان کرد: خرید اینترنتی در کرمانشاه بیشتر مربوط به فروشگاه‌های خارج استان است و اگر بتوانیم فروشگاه‌های استان را متصل کنیم آمادگی لازم برای جابه جایی این کالا‌ها را داریم.

فتاح با اشاره به راه اندازی پویش از خانه بخرید گفت: اتحادیه های اصناف در سراسر کشور کسب و کارهای اینترنتی راه اندازی کردند که مشاغل تشویق شوند به این شبکه متصل شوند.

فتاح بیان کرد: پست ارتباط بین مصرف کننده و فروشنده را برقرار می کند و حتی پرداخت در محل نیز با کمک پست انجام می‎شود.

او گفت: پست جمهوری اسلامی ایران در حال مذاکره با مبادی مربوطه است تا بتواند ۹ درصد ارزش افزوده در بسته‌های پستی حذف شود.

مدیرکل  پست استان کرمانشاه گفت: از ابتدای اسفندماه تا ۲۴ فروردین  سال ۹۹۸۱ هزار و ۱۹۳ بسته پستی  وارد استان شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۸/۸ درصد رشد داشته  است.

فتاح بیان کرد: همچنین در این مدت ۳۵ هزار و ۱۲۲ بسته از استان کرمانشاه صادر شده که ۲۱/۸ افزایش یافته است.

فروش اینترنتی چند سالی است که در استان‌های دیگر کشور انجام می‌شود و در استان کرمانشاه نیز نوپاست، اما پتانسیل بالا و نیروی جوان می‌تواند کرمانشاه را به شبکه ۸۰ میلیونی فروش اینترنتی متصل کند.

اصناف و بازاریان کرمانشاه باید برای جبران خسارت ها و افزایش درآمدشان از این فرصت استفاده کنند روش موثری که در آینده نیز می تواند مشکل اشتغال کرمانشاه را حل کند.

گزارشگر از زهره زندیه 

انتهای  پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.