به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،بهمن خدادادیان کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به آغاز به کار مشاغل کم خطر در طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند گفت : برای شروع به کار اصناف کم خطر، تمامی صنوف باید به سامانه www.salamat.gov.ir مراجعه کرده و اظهارنامه بهداشتی و سایر اطلاعات را تکمیل کنند و پس از تکمیل اطلاعات در صورتی که حرفه آنها بی خطر تشخیص داده شود، کُد رهگیری برای آنها صادر میشود.
او گفت : مجوز فعالیت اصناف داشتن همین کُد رهگیری است که باید آن را بر روی شیشه مغازه نصب کنند و کارشناسان بهداشت محیط داشتن و نصب این کُد را در بازدیدهای خود رصد خواهند کرد.
خدادادیان افزود: در تکمیل اظهارنامه بهداشتی، صاحبان اصناف کم خطر متعهد میشوند که در صورت بازگشایی، اصول بهداشتی در بحث پیشگیری از شیوع کرونا و رعایت فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه در تشریح نکات بهداشتی ضروری در زمینه فعالیت اصناف کم خطر، گفت: اولین و مهمترین نکته بهداشتی بحث رعایت نظافت مکان کسب و کار است، صاحبان اصناف باید همواره بهداشت محیط کار خود را رعایت کنند و در روزهای شیوع کرونا قطعا حساسیت بازرسان در این زمینه افزایش خواهد یافت.
او افزود: نکته بعدی که صاحبان اصناف باید رعایت کنند بحث بهداشت فردی و استفاده از ماسک و دستکش است.
خدادادیان ادامه داد: استفاده از ماسک و دستکش در صنوفی که مواد خوراکی مانند آبمیوه، باقلوا، بستی و توزیع غذای آماده دارند بسیار حائز اهمیت است و با حساسیت بالا بحث نظارت بر آن صورت میگیرد.
این کارشناس بهداشت گفت: صنوف ارائه کننده مواد خوراکی باید مواد عرضه شده را در مکانی دور از دسترس مشتری و در پشت ویترین قرار داده و روی آن روکش بکشند، طوری که تنفس افراد به آنها نخورد و مشتری نتواند به آنها دسترسی داشته باشد.
او افزود: همچنین اصنافی که اجناس فلهای یا ظروف یکبار مصرف عرضه میکنند باید اجناس خود را در محیطی دور از دسترس مشتری قرار دهند.
خدادادیان با تاکید بر رعایت فاصله اجتماعی در مغازهها گفت: صاحب مغازه باید طوری چیدمان مغازه را تعیین کند که فاصله بین او و مشتری بیش از یک متر باشد و حتی المقدور باید مغازه طوری چیده شود که مشتری داخل مغازه نیاید.
او افزود: در مغازههایی که امکان عدم ورود مشتری وجود ندارد، باید بحث فاصله گذاری اجتماعی رعایت شده و مشتریها یک به یک وارد مغازه شوند و در صورت زیاد بودن افراد، مشتریها باید با رعایت فاصله نیم تا دو متری در مغازه باشند.
این کارشناس بهداشت محیط ادامه داد: هیچ یک از صنوف عرضه کننده غذا مانند رستورانها حق پذیرایی نداشته و تنها باید بصورت بیرون بَر غذا دست مشتری بدهند.
او افزود: این مورد برای بستنی فروشی ها، آبمیوه فروشیها و ... هم مطرح است و در مجموع هیچ صنف فعال در عرضه مواد غذایی حق پذیرایی از مشتری در محیط مغازه را نداشته و باید خوراکیها را بصورت بیرون بَر عرضه کند.
خدادادیان گفت: در حال حاضر تمامی مشاغل پرخطر مانند آرایشگاه ها، باشگاه ها، ورزشگاه ها، استخرها و. تعطیل هستند، اما بعضا شاهد فعالیت برخی آرایشگاههای مردانه وزنانه هستیم که تشکیل پرونده برای آنها صورت گرفته و به زودی با این اصناف متخلف برخورد خواهد شد.
او از همه افراد خواست تا تخلفات بهداشتی در حوزه صنوف از جمله بحث عدم رعایت موارد بهداشتی و یا بازگشایی صنوف پرخطر را به سامانه ۲۵۲۵ یا شماره ۱۹۰ گزارش دهند .
انتهای پیام/د