سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تخلیه ۱۵۰ هزار مترمکعب آب از بند خاکی ده‌بالا

معاون حمل‌و‌نقل و امور زیربنایی شهردار کرمان با بیان اینکه ۱۵۰ هزار مترمکعب آب به‌صورت کنترل‌شده از بند خاکی ده‌بالا تخلیه شد، گفت: در جلسه ی ستاد بحران استان، مقرر شد شهرداری سرریز موقت بند را احداث و سیلاب‌های بارندگی‌های روز‌های آینده را کنترل کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدعلی قنبری، معاون حمل و نقل و امور زیر بنایی شهرداری کرمان با بیان اینکه شهرداری کرمان تا پایان بارندگی‌های پنج‌شنبه هفته ی جاری، سیلاب‌های احتمالی بند خاکی ده‌بالا را کنترل خواهد کرد، گفت: پس از بارندگی‌ها، این بند خاکی برای ساخت سرریز، تحویل دستگاه‌های متولی خواهد شد.

او در تشریح وضعیت بند خاکی ده‌بالا با اشاره به اینکه آب‌های رودخانه منطقه ده‌بالا از سال‌های قبل در پایین‌دست این روستا، پشت یک خاک‌ریزِ با ارتفاع کم جمع می‌شد، گفت: با توجه به بارندگی‌های فروردین‌ماه پارسال و پیش‌بینی خاتمه ی خشکسالی‌ها، علی‌رغم این‌که این بند خاکی در حریم شهر کرمان نبود و شهرداری کرمان وظیفه‌ای در خصوص خارج از حریم شهر ندارد؛ اما برای جلوگیری از ورود سیلاب‌ها به شهر کرمان و وارد شدن خسارت‌های جانی و مالی به همشهریان، شهرداری کرمان در آذرماه ۹۸، با اجرای حدود ۳۵ هزار مترمکعب خاک‌ریزیِ با تراکم در بالادست بند مذکور، نسبت به تقویت آن اقدام کرد.

او افزود: در آذرماه پارسال به اتفاق معاون امور عمرانی استاندار کرمان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی مربوط، از محدوده ده‌بالا بازدید کردیم که در همان بازدید، پیشنهاد شد در این منطقه سد خاکی ساخته شود تا آب‌ها پشت این بند جمع شود.

معاون حمل‌و‌نقل و امور زیربنایی شهردارکرمان افزود: در همان بازدید مقرر شد دستگاه متولی ضمن بررسی و مطالعات لازم، این کار را انجام دهد؛ اما اقدامی انجام نگرفت.

قنبری با بیان این‌که با شروع نخستین بارندگی در زمستان پارسال و شروع ترسالی‌ها، چون از هجوم آب از سمت این منطقه به شهر نگرانی داشتیم، جلوی این بند خاکی، ۳۵ هزار مترمکعب خاکریزی کردیم، ارتفاع بند را افزایش دادیم و بند تقویت شد، گفت: با معاونت امور عمرانی استانداری هم مکاتبه کردیم که از دستگاه‌های متولی درخواست شود، سرریز این بند خاکی را احداث کنند که اقدامی نشد.

او تصریح کرد: در بارندگی ۲۴ فروردین‌ماه جاری نیز، در کمتر از ۲۴ ساعت، حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب آب پشت این بندِ بدون سرریز جمع شد؛ تا جایی که امکان تخریب بند وجود داشت.

قنبری تصریح کرد: اگر این بند خاکی در آذرماه  پارسال به همت شهرداری کرمان تقویت نشده بود، در بارندگی روز ۲۴ فروردین امسال، ضمن تخریب بند، سیلاب‌ها وارد شهر شده و خسارت‌های زیادی به خانه‌های شهروندان کرمانی وارد می‌شد.

معاون حمل‌و‌نقل و امور زیربنایی شهردار به نشست اخیر ستاد مدیریت بحران استان اشاره کرد و گفت: در جلسه ی ستاد بحران استان، مقرر شد شهرداری سرریز موقت بند را احداث کرده و همچنین سیلاب‌های بارندگی‌های روز‌های آینده، یعنی : ۲۸ فروردین را نیز کنترل کند.

او گفت: بنابراین در مورخ ۲۵ و ۲۶ فروردین، سرریز موقت این بند خاکی به همت شهرداری کرمان ساخته شد.

قنبری در خصوص همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی در تقویت بند خاکی ده‌بالا با تشکر از همراهی معاون امور عمرانی استاندار در تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران استان گفت: علیرغم اینکه بند خاکی ده‌بالا، خارج از محدوده شهر بود و شهرداری کرمان وظیفه‌ای برای ورود به خارج از محدوده شهر ندارد؛ اما با توجه به نگرانی که وجود داشت، تقویت این بند خاکی را شروع کردیم ضمن این‌که از معاون امور عمرانی استانداری درخواست کردیم سایر دستگاه‌ها ضمن انجام وظیفه ذاتی خود، در این زمینه به شهرداری کرمان کمک کنند.

او افزود: پس از آن، با هماهنگی معاونت امور عمرانی استانداری، بیل مکانیکی ارتش و یک بیل مکانیکی و بولدوزرِ بخش خصوصی اعزام شد که همان روز اول مشغول به‌کار بودند و ضمن تشکر مجدد از شرکت گاز و هلال احمر، این دو نهاد نیز پمپ‌های جمع‌آوری آب را به کمک آوردند که با توجه به شرایط منطقه، مورد استفاده قرار نگرفت.

معاون حمل‌و‌نقل و امور زیربنایی شهردار کرمان بیان کرد: شهرداری نیز دو بیل مکانیکی از بخش خصوصی و یک بیل مکانیکی از ماشین‌آلات سازمان عمران را به‌کار گرفت که این ماشین‌آلات و تمام پرسنل کارگری سازمان عمران، طی دو روز گذشته مشغول به‌کار بودند.

قنبری با اشاره به جلسه ستاد مدیریت بحران گفت: در جلسه فوق‌العاده ستاد مدیریت بحران استان، قرار شد شهرداری کرمان تا پایان بارندگی‌های اخیر، آب را در سد کنترل کند که در این زمینه اقدامات لازم انجام گرفت و همچنین تصمیم گرفته شد آب منطقه‌ای برای انحراف مسیر آب در پایین‌دست و اصلاح رودخانه، اقدام کند تا آب به داخل شهر وارد نشود و در پایین‌دستِ بند خاکی پخش شود.

او در پایان ضمن قدردانی مجدد از همکاری ستاد مدیریت بحران استان و دستگاه‌های مربوط، اظهار امیدواری کرد: با اقدامات انجام گرفته، در بارندگی‌های پیشِ رو، مشکلی به‌وجود نیاید.

انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.