سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سرانجام شهریه‌های بلاتکلیف مدارس غیردولتی چه می‌شود؟

تعطیلی طولانی مدت مدارس سوالات بسیاری را برای عودت شهریه و چگونگی جبران تعهدات در نظر گرفته شده برای دانش آموزان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی بیش از یک ماه و نیمه مدارس برای کنترل شیوع کرونا در کشور، اما و اگر‌های بسیاری برای جریان آموزشی و نظام تعلیم و تربیت به دنبال داشته است و دانش آموزان همچنان در بلاتکلیفی آموزش مجازی، برگزاری امتحانات و اعلام زمان پایان سال تحصیلی هستند، در این اوضاع و احوال مدارس غیردولتی که قرار بود خدمات ویژه و بیشتری را برای دانش آموزان در نظر بگیرند، شائبه‌های بسیاری نسبت به بازپرداخت شهریه و هزینه‌های فوق برنامه اجرا نشده برایشان مطرح است.

در این روز‌ها خانواده‌های این دانش آموزان فارغ از دغدغه سرانجام سال تحصیلی و آموزش کامل دروس امسال، به دنبال سرنوشت شهریه و هزینه‌هایی هستند که تعطیلی اجباری مدارس برنامه‌های تعیین شده را بلاتکلیف گذاشت و حالا به دنبال مرجعی برای پاسخگویی هستند.

بازگشت شهریه آموزشی موضوعیتی ندارد

مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره وضعیت پرداخت شهریه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه شهریه مدارس غیردولتی مشتمل بر سه بخش شهریه ثابت، شهریه فوق برنامه درسی و فوق برنامه غیررسمی است، بیان کرد: شهریه ثابت شامل خدمات آموزشی در بازه زمانی ۷و نیم تا ۱۲ و نیم ظهر بوده، شهریه فعالیت‌های فوق برنامه آموزشی تا ساعت ۲ و ۴۵ دقیقه است و فعالیت فوق برنامه غیر آموزشی یا غیر رسمی از ساعت ۳ به بعد تحت عنوان ربوکاپ، المپیاد، استخر، اردو و مواردی نظیر آن در نظر گرفته می‌شود.

او ادامه داد: بیش از ۸۵ درصد دروس در زمانی که تعطیلی مدارس اعلام شد، در مدارس غیردولتی تدریس شده بود علاوه بر آن به محض تعطیلی مدارس آموزش معمول به آموزش مجازی تبدیل شد در نتیجه بازگشت شهریه ثابت و فوق برنامه آموزشی موضوعیتی ندارد همچنین کمیته‌ای ویژه پیگیری وضعیت آموزش مدارس غیردولتی تشکیل دادیم که شرایط همه مدارس غیردولتی را ارزیابی کند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی در آیتم کیفیت بخشی الگوی شهریه موضوع آموزش مجازی را در دستور کار داشتند، گفت: بنابراین در این موضوع با آمادگی وارد عمل شدند همچنین با توجه به اینکه تا پایان خرداد سال تحصیلی ادامه دارد، نمی‌توان در باره تصمیمات بعدی اظهار نظر کرد و صرفا در شرایط فعلی تابع تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم.

او افزود: در خصوص فعالیت فوق برنامه غیرآموزشی اگر هزینه‌ای پرداخت شده و دانش آموز از فعالیت استفاده نکرده است، کمیته ویژه پیگیری امور آموزشی این موارد بررسی می‌کند و بعد از اعلام پایان سال تحصیلی درباره برگشت شهریه تصمیم می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: درخواست کمک از دولت برای تامین هزینه‌های مدارس غیردولتی


تعیین تکلیف برای بازگرداندن شهریه پیش دبستانی

زینی وند درباره فعالیت مراکز پیش دبستانی و بازگشت شهریه گفت: در این مراکز با توجه به شرایط سنی نوآموزان تمام آموزش‌ها یکسان نیست همچنین در برخی استان‌ها بعد از تعطیلات عید مراکز پیش دبستانی تعطیل می‌شوند که با این شرایط کمیته نظارت درباره شهریه تصمیم می‌گیرد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تصریح کرد: اگر آموزش‌ها در مراکز پیش دبستانی متوقف شده یا نامناسب است و شهریه هم بابت آن دریافت شده باشد، درباره برگشت شهریه بعد از اتمام سال تحصیلی تصمیم نهائی اتخاذ می‌شود.

زینی وند همچنین درباره برگشت هزینه سرویس مدارس گفت: برای سرویس مدارس کارگروهی خارج از وزارتخانه تشکیل شده است و مدارس غیردولتی هم تابع بخشنامه برخورد می‌کند و اگر قرار بر بازگشت هزینه باشد، موظف به اجرا هستیم.

موسسان موظف به پرداخت حقوق کامل معلمان هستند

دغدغه مربوط به مدارس غیردولتی تنها معطوف به دانش آموزان و اولیای آن‌ها نیست و معلمان این مدارس هم در روز‌های شلوغ این ایام فعالیتشان برقرار است، حتی بیش از پیش زمان برای آموزش در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهند.

دریافتی‌های با کسری زیاد و سرگردانی برای دریافت حقوق ماه‌های آتی با توجه به شرایط فعلی دغدغه دیگری از سوی آنهاست، حال بماند که تامین تجهیزات الکترونیکی برای آموزش مجازی و آمادگی کامل برای اجرای آن هم دغدغه‌ای است که هنوز چاره اندیشی برای آن نشده است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در این باره تاکید کرد: از همان روز اول به موسسان مدارس و مراکز غیردولتی، مراکز پیش‌دبستانی و مدارس آموزش از راه دور اعلام کردیم که موظفند تا حقوق معلمان را پرداخت کنند و هیچ‌گونه کوتاهی و تعلل در این خصوص را نخواهیم پذیرفت.

او ادامه داد: در این ایام روی ۲ موضوع تاکید داشتیم اول آنکه فرایند آموزش در مدارس ما باید فعال باشد و ارتباط مدارس با دانش آموزان حتما به طور ارتباط مستمر و روزانه برقرار شود؛ علاوه بر آن در خصوص پرداخت مرتب حقوق معلمان نظارت داریم.

زینی وند تاکید کرد: معلم‌ها همچنان مشغول به کار هستند و فعالیت خود را ادامه می‌دهند، هیچ موسسی هم حق ندارد که معلمی را از کار بیکار کند یا پایان کار برای او بزند؛ چراکه ادامه جریان همچنان با همکاری معلمان پیش می‌رود.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه معلم‌ها چطور می‌توانند گلایه خود نسبت به خلف وعده و بی قانونی موسسان را اعلام کنند، گفت: سامانه ۴۳۱۷ برای رسیدگی به شکایات در نظر گرفته شده است و بعد از تماس کد رهگیری به فرد داده می‌شود تا پیگیر ادامه فرآیند باشد.


بیشتر بخوانید: هیچ مطلبی از محتوای آموزشی حذف نمی شود


فعالیت ۲۵۰ هزار نیروی آزاد شاغل و تمام وقت در مدارس غیردولتی

همواره بخش عمده گلایه‌ها و اعتراض‌ها به مدارس غیردولتی متوجه موسسان است، همان گروهی که یا الگو‌های شهریه و قوانین وضع شده فقط روی کاغذ می‌دانند و الزام بر اجرا نمی‌ببندد اما اوضاع و احوال تعطیلی مدارس روی دیگر کار آن‌ها یعنی بدهی و ضرر مالی را نشان می‌دهد که حالا اندر خم وصول اقساط شهریه و پرداخت هزینه‌های مدرسه هستند، البته که اوضاع مدارس لاکچری و خاص شرایط دیگری است و از این قاعده مستثنی می‌شوند، اما به طور کلی موسسان هم حالا ضلع سوم بلاتکلیفی شرایط در مدارس غیردولتی را تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه موسسان در شرایط فعلی با هزینه‌های سنگین اجاره بها و پرداخت حقوق معلمان مواجه هستند، گفت: بعد از طی جلسات متعدد در این خصوص به آقای نهاوندیان نامه نوشتیم و شرایط را توضیح دادیم. همچنین به وزیر کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی اعلام کردیم که موسسان وضعیت مناسبی ندارند که البته بخشنامه استمهال از بینه با بخشنامه صادره از سوی سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار مشمول مدارس غیردولتی شد.

او ادامه داد: مدارس از استمهال بیمه در شرایط تعریف شده استفاده می‌کنند، اما در خصوص سایر کمک‌هایی که دولت باید به مشاغل متضرر از تعطیلی داشته باشد، هنوز تعیین تکلیف نشده است.

زینی وند با اشاره به اینکه ۲۵۰ هزار نیروی آزاد شاغل و به صورت تمام وقت در مدارس غیردولتی داریم، گفت: امیدواریم که دولت در قالب تسهیلات کمک‌هایی به مشاغل متضرر در این ایام از جمله مدارس و مراکز غیردولتی داشته باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
سلام. با توجه شرایط بد اقتصادی بدلیل کرونا و تاثیر آن روی کسب و کارها چرا باید شهریه مدارس غیر انتفاعی کامل پرداخت بشه؟ وقتی دانش آموز از فضای آموزشی کلاس های فوق برنامه مثل کامپیوتر. زبان. سالن ورزشی... استفاده نکرده چرا باید شهریه بدم چرا توی اخبار شما چیز دیگه میگید آموزش و پرورش میگه بخشنامه از اداره کل اومده باید شهریه کامل پرداخت بشه آیا این عادلانه ست؟ سال بعد نمی تونم بچمو دبستان غیر انتفاعی بذارم توی گروه‌های تلگرامی ٧٠ نفری با کلی سختی خودمون به بچه ها درس دادیم این نهایت بی انصافیه
ناشناس
۰۲:۳۷ ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
پسر منم پیش دبستانی هست و شهریه کامل دادیم، سه ماهه مدرسه نرفته، اخه معنی اموزش مجازی برای پیش دبستانی چیه؟؟؟ خود مادر باید همه کارا انجام بده
فرهاد
۲۳:۵۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
دوستان من هم پسرم پیش دبستانی هست چک آخر و پاس نکردم چون مادرش تو خونه یادش میده کتابها رو بعد عید تحویلمون دادن دوسه بار زنگ زدن واسه شهریه از ۲۷۰۰ فقط ۵۰۰ تومن پاس نکردم بدون سرویس بود مدرک پیش ندن خود آموزش پرورش یه هفته کلاس می ذاشت واسه اونا بی که اصلا پیش دبستانی نرفتن بهشون مدرک میداد چه برسه به بچه های ما که حداقل شش ماه رفتن کلاس
میثم
۱۵:۲۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام
من پسرم از اول اسفند نرفته کلاس پیش دبستانی و الان مدیرشون پیام داده که باید کل شهریه رو بدید تا مدرک پیش رو بدیم ایا گرفتن این شهریه درسته یا نه
محمد
۲۲:۲۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
درست نیست واقعا پول زور بگیرن من کل سال شهریه بچمو دادم کلا ۵ ماه رفت حالا که باید این ۴ ماه که تعطیل بوده رو استرداد بدن میگن نمیشه پول گرفتن کار نکردن
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا چرا پول شهریه پیش دبستانی رو ما کامل پرداخت کنیم ما بچه ها روپیش دبستانی فرستادیم تا با محیط درس ومدرسه آشنا بشن حالا که مدرسه ها تعطیل شدن چرا شهریه رو کامل پرداخت کنیم واقعا به این میگن پول زور
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
همه ی زحمتارو ما مادرا میکشیم حالا یه پول زور هم باید بدیم من تمام کار م شده درس بچه م پول اینترنت کی هزینه ی مارو میده
ناشناس
۱۷:۳۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام.بچه من ازبعداز ۲۲ بهمن کلاسشون تعطیل شده .تا الان چه پولی دارم که بابت شهربه بدم اینا که کرایه سه ماهه مدارس غیرانتفاعی را بخشیدن .ولی مدارس باید شهریه رو تمام بگیرن این چه قانون بی قانویه
ناشناس
۰۳:۲۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
باسلام پول زور که میگن اینه الان سه ماهه بچه من پیش دبستانی نرفته معاون پیش زنگ زده میگه شهریه رو تمام کمال بپردازید اگر پرداخت نکنید اسم بچه تو سایت سنا میره هیچ جا نمیتونی بچتو ثبت نام کنی من موندم اینا پول چی رو میخوان بگیرن نه مدرسه رفتن نه اموزشی دیدن ولی پولو میخوان
ناشناس
۰۲:۱۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام چرا فکر میکنید معلم ها بیشتر درگیر شدند پسر من مدرسه غیر انتفاعی میره از 15 روز مونده به عید تعطیله تازه بعد 13 معلماشون یادشون افتادکانال تلگرامی تاسیس کنن اونم با اصرار والدین معلمش از کانالهای مختلف تدریس های معلم های دیگر و با میداره میزار برا بچه ها تند تند درس میده . بدون اینکه بچه چیزی یاد بگیره تمام مشکلات تدریس پای خودمه .علاوه بر اون کار هزینه اینترنت میدم .
با چه رویی این مدارس پول شهریه میخان؟؟؟
ما به مدرسه پول حضور دانش آموزمون تو کلاس باید پرداخت کنیم نه اینکه خودمون به بچه مون درس بدیم کلی پول هم به مدرسه پرداخت کنیم .
این ظلمه کی جواب گو میشه؟؟ پول زور که از خانوارها میگیرن.
مریم
۰۰:۰۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا هیچ صحبتی راجب آموزشگاه های زبان نمیشه.بیچاره شدیم خب
ناشناس
۲۲:۵۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی بی انصافی است که شهریه پیش دبستانی ها که دروس خاصی ندارند واینکه بیشتر والدین فرزندشان را به خاطر آماده کردن جدا شدن برای ساعاتی آزمحیط خانه به پیش دبستانی میفرستند را پس ندهند فیثاغورث که یاد نمیدهند حروف الفبا ست دیگه
سینا
۱۹:۰۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
با سلام درایام کرونا معلمین کجا بیشتر درگیر شدن فرزند من تو مدارس غیردولتی بااین همه هزینه یا بخاطر الودگی هوا یا مقدار کمی برف اوند بخاطر سرما ودر اخر سر بخاطر کرونا تعطیل بود فکر نکنم کل روزهایی که مدرسه رفت ۱۰۰روز بود و درایام هفته ای ۳ساعت مجازی درس خوندن و مادرا به بچه ها اموزش دادن تا معلمین عزیز و مثل اینکه هزینه غذا مدرسه و شهریه رو هم ما خانواده ها باید متحمل بشیم من کارمندم و باکلی سختی پول در میارم اونموقع ۳ماه کامل بچه مدرسه نرفته هیچ هزینه ای هم برنگرده واقعا انصافه
طاها
۱۷:۵۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
با سلام چرا دولت فکری ب حال نیدوهای عیرانتفاعی نمیکند مگ انها جز معلمان ای مرز و یوم تیستند انها ک بیشتر معلمان رسمی و حقالتدریس دارن زحنت نیکشن
چرا دولت ی حقوق و بیمه اجباری برلی این قشر در نظر ننیگیره بعصی کارفرماها حقوق زیر ۵۰۰ میدن ب معلمان سابقه کار بالای ۸ سال و بیمه هم نمیکنند
لطفا پیگیری کنید.