سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نرخ هر کیلو مرغ ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان است

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به روز گذشته نوسانی نداشته است، اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تا ۷ هزار و ۳۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان است.

وی افزود: در اواخر هفته گذشته پشتیبانی امور دام برای سه روز کاری مرغ سایز ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ گرم را از مرغداران خریداری کرد که کاهش کشش بازار و انباشت مرغ سایز بالا در فارم‌ها منجر به افت مجدد قیمت مرغ طی روز گذشته در بازار شد.

حجت درباره آینده قیمت مرغ در بازار گفت: نبود توازن تولید و کشش بازار منجر به افت قیمت مرغ در بازار شد که باتوجه به شرایط فعلی پیش بینی می‌شود نرخ فعلی تا پایان هفته در بازار ادامه یابد و مجدد از هفته آینده همزمان با واریز حقوق کارمندی و کارگری موضوع خرید مایحتاج خانوار مطرح می‌شود.

وی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۸۰۰ تا یک هزار تومان در بازار اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ فعلی بیانگر زیان یک هزار و ۵۰۰ تومانی نسبت به نرخ مصوب است.

این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت نهاده‌های دامی کماکان بالاست، گفت: اگرچه پشتیبانی امور دام در این هفته یک محموله ذرت و کنجاله سویا اعلام کرد، اما همین مقدار کم در مشکل کمبود نهاده دامی تاثیر گذار بود که امیدواریم هر هفته حوالجات اعلام شود چرا که میزان ناچیز توزیع نهاده اقدام مثبتی است که از التهاب قیمت در بازار جلوگیری می‌کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر افزایش قیمت مصوب مرغ گفت: اواخر سال گذشته قیمت نهاده‌های دامی به صورت رسمی در بازار افزایش یافت به طوریکه نرخ مصوب هر کیلو ذرت در انبار‌های استانی به یک هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافت، اما تغییری در نرخ مصوب مرغ ایجاد نشد که از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار می‌رود تا پایان فروردین مطابق با هزینه واقعی تولید و سود جزئی برای مرغدار، قیمت مصوب را اعلام کنند.

وی با انتقاد از این مسئله که هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۳۵۰ تومان از بنادر بارگیری نمی‌شود، بیان کرد: این در حالی است که بارگیری ذرت با نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ تومان از سوی بخش خصوصی کمتر از ۲۴ ساعت بارگیری می‌شود که این امر نشان می‌دهد با نرخ مصوب بارگیری انجام نمی‌شود.

حجت قیمت واقعی مرغ زنده را ۹ هزار تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش ۲۱ درصدی هزینه‌های کارگری، حمل و نقل و ... فروش مرغ زنده با نرخ کمتر از ۹ هزار و ۵۰۰ تومان صرفه اقتصادی ندارد و نمی‌توان به کارگران طبق سال گذشته حقوق داد.

نیازی به عرضه مرغ منجمد نداریم

حجت با اشاره به اینکه نیازی به عرضه مرغ منجمد نداریم، بیان کرد: اگر پشتیبانی امور دام بخواهد اقدام به عرضه مرغ منجمد کند، نوعی آلارم به تولیدکنندگان است تا اقدام به تولید نکنند.

به گفته وی، مسئولان تنظیم بازار براساس هزینه تمام شده واقعی باید قیمت مرغ را اعلام کنند چرا که تکرار اعداد و ارقام سال گذشته به معنای عدم تولید است که امیدواریم هر چه سریع‌تر ستاد تنظیم بازار با تشکیل جلسه‌ای قیمت مصوب را اعلام کند.

این مقام مسئول قیمت مرغ در ماه رمضان را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به آنکه افزایش قیمت نهاده‌ها در هزینه تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد، از این رو انتظار می‌رود که قبل از ورود به ماه رمضان ستاد تنظیم بازار هزینه تمام شده تولید را با نظارت مجلس تعیین کند، در غیر این صورت تولیدکنندگان قادر به پرداخت اقساط خود نیستند.

این مقام مسئول درباره تاثیر خرید پشتیبانی امور دام بر وضعیت بازار مرغ بیان کرد: مرغ‌های مانده در سالن به علت نبود کشش بازار وزن پیدا کرده است که همین امر منجر به بر هم خوردن تناسب عرضه و تقاضا می‌شود.

به گفته وی، مرغ که به سن عرضه در بازار رسیده باشد، روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم افزایش وزن پیدا می‌کند که در صورت خارج نشدن آن از سالن ها، فشار بر بازار وارد می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر پشتیبانی امور دام به دنبال کاهش زیان مرغداران است، همانند هفته گذشته باید اقدام به خرید مرغ ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ گرمی کنند چرا که این اقدام بلافاصله اثر خود را در بازار گذاشته است.

به گفته حجت، خرید مرغ با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم در کوتاه مدت نمی‌تواند به افزایش قیمت مرغ در کوتاه مدت به علت تعدد فروشندگان واقعی مرغ نمی‌تواند کمک کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به تعدد شرکت‌های پشتیبانی در صورت خرید مرغ ۲ کامیون می فرستند و از آنجاکه ۲ هزار قطعه از یک واحد ۱۰ هزارتایی باید خارج شود، از این رو ورود کارگر به داخل سالن مرغ را دچار استرس می‌کند، ضمن آنکه با خود آلودگی می‌آورند که تمامی این عوامل مرغدار را مجبور به عرضه مابقی مرغ تولیدی خود به سبب بیماری و تلفات در سطح بازار می‌کند، در حالیکه می‌تواند مرغ تولیدی خود را ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده به بازار عرضه می‌کرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: اگر پشتیبانی امور دام برحسب عرضه بازار اقدام به خرید مرغ از تولیدکنندگان کند، ظرف مدت زمان ۴۸ ساعت شاهد افزایش قیمت و کاهش ضرر و زیان مرغداران هستیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.