سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

قرنطینه فرصتی است برای نه گفتن به عادت های نادرست

یک متخصص روانشناسی گفت: دوران قرنطینه فرصتی برای نه گفتن به رفتارها و عادت های نامناسب است.

حمید خاکباز متخصص روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: دوران قرنطینه و مربوط به ویروس کرونا به لحاظ هیجانی یک امر چالش برانگیز محسوب می شود و فرصت هایی را مقابل مردم قرار می دهد که یکی از این فرصت ها افزایش قدرت نه گفتن است.

این متخصص روانشناسی افزود: نه گفتن به رفتارهای نامناسب، نظافت نامناسب، خشونت و پرخاشگری، عدم رعایت اصول بهداشتی، انعطاف ناپذیری و بسیاری از عادت های نادرست و مخرب را می توانیم تمرین و تقویت کنیم. قدرت نه گفتن در این شرایط زمانی به معنای ایجاد سازگاری روانشناختی تلقی می شود که در نهایت کاهش استرس و اضطراب افراد را مشاهده می کنیم.

او در ادامه افزود: در واقع نه گفتن هنری است که می توان در دوران اپیدمی کرونا برای رشد و افزایش مهارت های ارتباط اجتماعی و شخصی تقویت کرد.

خاکباز  اظهار کرد: با نه گفتن به رفتارهای نادرست و ناپخته، می توانیم افکار و عقاید خود را متحول کنیم.این تعطیلی کوتاه مدت یک فرصت گرانبها و نایاب برای اهمیت دادن به خود فرد محسوب می شود. اگر چه قرنطینه یک تعطیلی کوتاه مدت را ایجاد می کند اما می توان از این فرصت مناسب برای تقویت ارزش های انسانی استفاده کرد.

متخصص روانشناسی بیان کرد:ویروس کرونا فرصتی برای کاهش و حذف درخواست های نامعقول خود و دیگران است.در حقیقت این دوران به ما نشان می دهد که افکار و باورهای ما هستند که به عنوان مثال باعث چاقی می شوند؛یعنی اگر در قرنطینه "نه" به موقع و درست بگوییم، چاق نخواهیم شد.بنابراین افکار و باور های نامناسب هستند که مارا به این رفتار سوق می دهند و باعث می شود که اهمیت نظافت و اصول ایمنی و بهداشتی را بهتر درک کنیم و پایبند باشیم.

خاکباز مطرح کرد:کرونا به ما نشان می دهد که خطوط قرمز برای خودمان قائل شویم.خطوط قرمزی که محدودیت هایی در رابطه با خودمان و ارتباط با دیگران را هدف قرار می دهد. خطوط قرمز باعث می شوند تا به دیگران اجازه سوء استفاده ندهیم و برای خودمان ارزش و احترام بیشتر در نظر بگیریم.

خاکباز افزود: نه گفتن به رفتار و عادات نامناسب آرامشی را برای افراد به ارمغان می آورد که طعم شیرینی آن را خود و خانواده خواهند چشید‌. بنابراین سعی کنیم در دوران قرنطینه که یک فشار روانی برای تمام افراد ایجاد کرده است، با قدرت نه گفتن سرپا و برقرار بودن خود را حفظ کنیم و این فشارهای روانشناختی را کاهش دهیم.در واقع فشارهای روانشناختی فرصتی ایجاد کرده است تا به جای اینکه زمین بخوریم،ارتباط و مهارت های فردی و اجتماعی خود را مانند نه گفتن تقویت و بتوانیم سرپا بودن خود را حفظ کنیم.

این متخصص روانشناسی خاطرنشان کرد:دوران اپیدمی و قرنطینه با وجود مشکلات خاص خود اما شرایط مناسبی است برای ساختن یک جامعه سالم با مهارت های ارتباطی قوی تا از این فرصت برای کمک به خود و دیگران استفاده کرده باشیم.

بیشتر بخوانید: شرایط قرنطینه را برای شوهرانتان سخت‌تر نکنید

بیشتر بخوانید: آیا ماسک پارچه‌ای در کاهش انتشار کووید ۱۹ موثر است؟

بیشتر بخوانید: پیامدهای مخرب استرس را جدی بگیرید

بیشتر بخوانید: چند توصیه مهم برای محافظت از سلامت روان نوجوانان در ایام قرنطینه

بیشتر بخوانید: ماندن در خانه تنها راه قطع زنجیره بیماری کرونا 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.