سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای جالب پاقدم فغانی که در استرالیا آتش به پا کرد!

داور مطرح و بین‌المللی ایران که در سال ۹۸ به استرالیا مهاجرت کرده، در مصاحبه با ما، از شرایط این کشور در روز‌های کرونایی و مسائل دیگر حرف زد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا فغانی از حدود شش ماه قبل تصمیم گرفت از ایران مهاجرت کند و راهی کشور استرالیا شود که این تصمیم او واکنش‌های زیادی را هم در پی داشت.

او که سابقه قضاوت فینال‌های مختلف و بازی رده‌بندی جام جهانی را در کارنامه دارد، هم اکنون در لیگ استرالیا مشغول قضاوت است و در این مدت بسیار خبرساز بوده است. با او درباره وضعیتش در این روزهای کرونایی و شرایطش در کشور استرالیا صحبت کردیم:

*سلام علیرضا.

سلام بر شما. سال نو را خدمت شما و همه همراهان تبریک عرض می‌کنم.

*خیلی خوشحالم که با تو گفت‌وگو می‌کنم. از روزهای کرونا بگو. چه می‌کنی؟ آنجا وضعیت چگونه است؟

اینجا کمی دیرتر از ایران و جاهای دیگر شروع شد ولی به موقع اقدام و پیش‌گیری کردند و به مردم توصیه شد در خانه بمانند. ادارات هم تعطیل شد که فکر کنم به زودی باز شود.

*از چه زمانی قرنطینه اعلام شد؟

از اول عید ایران بود. به ما اعلام کردند که فدراسیون ۷۰ درصد نیروهایش را معلق اعلام کرده و تا آخر سال قراردادی یعنی آخر ژوئن تا آخر فصل دیگر پرداختی نخواهند داشت که من برای اولین بار به خاطر مسائل مالی در این کشور غریب ترسیدم که به مشکل بخورم، ولی چند روز بعد اعلام شد بسته حمایتی دولت به ما واریز شد.

*کمی درباره حمایت‌ها توضیح بده. انقدری بود که خرج زندگی بگذرد؟

من واقعا برای اولین بار برای مسائل مالی نگران شدم و این موضوع که پرداختی به داوران و نیرو‌های فدراسیون پرداختی نخواهند داشت برای من یک شوک بود و مشکلی بود که برای خیلی از افراد در اداراتشان پیش آمده بود. اولین مبلغ حمایتی که دادند ۷۵۰ دلار به هر خانواده دادند که مشکلی پیدا نکنند.

*اخبار ایران را هم پیگیری می‌کنی؟

طبق معمول در چنین موقعیت‌های بحرانی مثل سیل و زلزله و حالا هم کرونا افرادی کمک می‌کنند. دم همه کسانی از قشر بازیگر، ورزشکار و همه اقشار که در این مواقع به هم‌نوعان خود کمک می‌کنند گرم. من الآن فیلم‌های آقای پوریا تابان را می‌بینم، استاد پرویز پرستویی، رسول خادم، کمیل قاسمی، کمپین اشکان خطیبی که به کمک نیاز دارد.

خب این افراد هستند که الآن کمک می‌کنند و فکر می‌کنم مجموعه‌ای از چهره‌هایی که همیشه در میان مردم بودند خیلی می‌تواند کمک کند.

*روزهای اولی که این اتفاق افتاد آن‌جا خیلی شیوع نداشت و دیرتر از ایران بود ولی بعدش یک سری تصاویری دیدیم از این‌که مردم هم آن‌جا ترسیده بودند. کمی از ان ترس بگو و این‌که چقدر بود و چقدر طول کشید تمام شود؟

آن شوک اولیه که داده شد و همین الآن هم در فروشگاه‌ها دستمال کاغذی راحت پیدا نمی‌شود و مواد ضدعفونی‌کننده دست راحت پیدا نمی‌شود. مواد خوراکی که می‌شد نگه داشت را خریدند و بردند ولی سریع جایگزین شد و نخست وزیرشان هم سخنرانی کرد و گفت از مردم استرالیا حمایت می‌کنیم و آن آرامش را برگداند و استرسی که مردم داشتند رفع شد.

خیلی کلیپ‌ها هم آمد که در فروشگاه‌ها دعوا می‌شد که البته در استان و شهری که ما هستیم چون هوای گرمی دارد میزان شیوع کمتر است و این اتفاقات نبود ولی فیلم‌هایش را می‌دیدیم که مثلا در سیدنی رخ داد ولی فکر کنم ان‌جا هم شرایط عادی است و لیگ این‌جا هم بعد از شب عید ایران که چند بازی بدون تماشاگر برگزار شد تعطیل شد و ۲۲ آوریل جلسه دارند که چه زمانی شروع کنند یا کماکان بازی‌ها معلق باشد.

*آن‌جا قرنطینه کامل و ۱۰۰ درصدی است و نمی‌توانید بیرون بروید یا می‌توانید و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی آن‌جا هم اجرا می‌شود؟

خب توصیه می‌شود و فروشگاه بزرگ به شکل شهروند و رفاه این‌جا زیاد است که مایحتاج مردم را فراهم می‌کنند ولی روی زمین خط‌کشی شده و فاصله در صف‌ها باید رعایت شود و تمام ورودی‌ها و خروجی‌ها در همه فروشگاه‌ها مواد ضدعفونی‌کننده گذاشته شده ولی توصیه می‌شود جمعی شکل نگیرد و همه مناسبت‌ها منتفی شده ولی جایی که من هستم خارج شهر است و از خود شهر نیم ساعتی فاصله داریم و یک مجموعه ورزشی باز است که عموم می‌توانند استفاده کنند که با خانواده به ان زمین می‌رویم و هر کسی تمرین خودش را می‌کند و برمی‌گردیم فیلم می‌بینیم و کتاب می‌خوانیم و بعد هم مجددا آماده می‌شیم برای فردا.

*خب اگر اشکالی نداشته باشد درباره خودت صحبت کنیم. از روزی که رفتی اتفاقات مختلفی افتاد که در کانون اخبار ماندی. اول بگو انگار پاقدمت خوب بود تا رفتی آتش سوزی اتفاق افتاد و جنگل‌های اطراف سوخت.

کلا اینجا هر اتفاقی را به ما نسبت می‌دهند! این آتش سوزی‌ها در سال های اخیر هم رخ داده بود ولی از شانس ما این بار خیلی شدیدتر از همیشه بود. البته در استانی که من بودم خیلی کم بود ولی در مرکز سیدنی خیلی بود و حیوانات زیادی آن‌جا مردند و افراد زیادی لطمه دیدند و چند نفر هم جان خود را از دست دادند ولی سمت ما خیلی این اتفاق نیفتاد.

*‌آن‌جا داوری‌ها چگونه است؟ دیگر این مشکل آبی و قرمز و آقای داور فینال جام جهانی این چه وضع سوت زدن است وجود ندارد؟

اصلا. تفکر آن‌ها چیز دیگری است. این فوتبال باید باعث شود آدم‌ها به هم نزدیک شوند و دوستی‌ها بیشتر شود و لذتی در آن باشد ولی همه باهم مشکل دارند. تیم با تیم مشکل دارد، شهر با شهر مشکل دارد، مردم با داور مشکل دارند، شمای خبرنگار با داور مشکل داری.نمی‌دانم شاید از یک منبع قدرتی در فدراسیون یا ارکان لازم برخوردار نباشیم که یک سری اتفاقات را می‌بینیم ولی چیزی که این‌جا دیدم این است که یک سیستمی حکم‌فرماست که هرکسی در راس آن باشد سیستم دارد کار را انجام می‌دهد و قانون حرف اول و آخر را می‌زند. قبل از بازی بیانیه نیست و بعدش اعتراض نیست. همه چی محترمانه است و درخواستی هم باشد ایمیل می‌زنند و تمام می‌شود. هجمه‌های بعد بازی نیست.

الآن سه تا تیم سیدنی دارد و دوتا هم ملبورن و چندین دربی دارند من سه، چهارتا دربی در همین ۱۵-۱۶ بازی سوت زدم که الا این مشکلات نبوده و همه چیز در جریان بازی خلاصه می‌شود؛ حالا شاید یک اعتراض یا درگیری پیش بیاید و بحث‌هایی با داور هم باشد، ولی خوشبختانه ما این‌جا var هم داریم و خیلی کمک می‌کند. هرچند با var هم مشکلاتی داشتیم که نشان می‌دهد تا زمانی که انسان این کار را انجام می‌دهد توام با مشکلات است، ولی روی هم رفته خود من به شخصه در این ۱۵-۱۶ بازی که داور بودم خیلی لذت بردم.

*شما به var اعتقاد دارید؟

بله من همیشه در مقابل داورانی که می گفتند اعتماد به نفس داور را کم می کند طرفدار سرسختش بودم و معتقدم اعتماد به نفس داور را افزایش می‌دهد ولی شانس داریم و کم پیش می‌آید که استفاده کنیم.

*در جام جهانی که از ان استفاده نکردی. در لیگ این کار را کرده‌ای؟

بله، دوبار استفاده کردم. بازی اول و آخرم. بازی اول یک صحنه هند بود که هنوز هم می‌گویم در دنیا هنوز درباره هند خیلی بحث است. من اعتقاد به هند نداشتم، ولی var گفت هند است که من هم قبول کردم، ولی بعد در نکات آموزشی که آنالیز شد ۵۰-۵۰ بودند. یک صحنه هم در دربی آخر سیدنی بود که یک صحنه پیش آمد که من کارت زرد دادم، ولی var گفت که لگد زدن بود و اخراج کردم.

*حالا انشالله اینجا هم بیاید.

ما یک سری محدودیت‌ها به خاطر تحریم‌ها داریم که مستقیم نمی‌توانیم از شرکت اصلی آلمانی خریداری کنیم یا این سخت‌افزار را فراهم کنیم. برای لیگ ما حرفش بود ولی عمل ندیدم من.

*علیرضا تو اخیرا یک مصاحبه کردی و گفتی من طرفدار پرسپولیس بودم.

خب شما می‌گردید دنبال جمله‌ای که خودتان دوست دارید. من نه طرفدار قرمزام نه آبی. قدیم که بچه بودیم پدرم که به استادیوم می‌رفت ما هم چند بازی پرسپولیس را رفتیم. اصلا برام فرقی ندارد که ببازد یا ببرد. بعد هم داور  شدیم و تمام شد. رنگ‌ها هیچ معنی برای ما نمی‌داد و خودت از نزدیک با داوران در ارتباط بودی.

چقدر ما به ضرر این دو تیم یا تیم‌های شهرستانی سوت زدیم و خیلی وقت‌ها هم به نفع‌شان اشتباهات کردیم ولی خوشبختانه یک عده فوتبالی هستند و قبول دارند این اشتباهات فوتبالی است. یک عده هم که جرزن هستند و یک دفتر دارند و در قسمتی که به ضررشان است همه را می‌نویسند ولی جایی که به نفع‌شان بوده را فراموش می‌کنند که تکلیف این افراد در فوتبال مشخص است. فقط هستند. حالا آن یک جمله من پرسپولیس بودم را گذاشتند و طرفداران استقلال هجمه درست کردند و فحاشی و این بحث‌ها که مثل همیشه برایم اهمیت نداشته است.

*چیزی که در تو وجود داشت و تو را متمایز می‌کرد این بود که می‌گفتند خودت را از ستارگان فوتبال هم بالاتر می‌بینی و از اسم آن‌ها نمی‌ترسی. برخی می‌گفتند اصلا این ستارگان را قبول نداری. این‌گونه بود؟

اولا به نظرم بحث ترس نیست؛ نه ما از آن‌ها می‌ترسیم نه آن‌ها از ما. هر کسی دارد در جایگاه خودش تلاش می‌کند بهترین عملکرد را داشته باشد. بازیکن می‌خواهد بهترین عملکرد را داشته باشد که تیمش برنده شود، داور هم می‌خواهد خودش نتیجه بگیرد و کارش مثبت باشد. این است که بحث ترس نیست. ترس جایی مهم است که شما در زمین میزبان بتوانی حق میهمان را بدهی و ترس نداشته باشی. با بازیکنان خوشبختانه ارتباط خوبی دارم و قبلا هم داشتم و اینجا هم همینطور.

*بریم سراغ رفتنت از ایران. تو از جام جهانی برگشتی و به سوپراستار تبدیل شده بودی و بین داوران کسی در این سطح نداشتیم و افتخار بزرگی به دست آوردی که هنوز در تب و تاب آن بودیم که ناگهان تصمیم به رفتن گرفتی. مهاجرتت چقدر به حواشی که به وجود آمد و حرف‌هایی که می‌زدند و همین‌طور توهین‌ها ربط داشت؟

اصلا ربطی نداشت. من خودم دوست داشتم بروم. برخی از دوستانم رفته بودند و احساس کردم زندگی برای بچه‌هایشان جور دیگری شد و وقتی در جام ملت‌های ۲۰۱۵ حدود ۴۰ روز در استرالیا بودم خیلی از دوستان ایرانی‌ام را دیدم و مشورت کردیم که تصمیم گرفتم بروم. خیلی دوست داشتم در همان سال‌ها می‌رفتم، ولی یک سری اهدافی در داوری داشتم و با همسرم که صحبت کردم ایشان گفت دوست دارم کنار خانواده‌ام باشم و این چند سال دنبال داوری باش شاید تا آن زمان نظرت عوض شد.

اگر خاطرت باشد در هتل در سنت پترزبورگ بعد از بازی رده‌بندی صحبت کردیم و شما مطرح کردی که اگر این حواشی پیش آمده اذیتت کند که من گفتم تا به حال که دنبال اهداف داوری‌ام بودم که خدا را شکر در این جام جهانی به هرچه می‌خواستم رسیدم و الآن خودم می‌دانم و خانواده‌ام و ما تصمیم خود را از قبل گرفته بودیم و من قبل از جام جهانی اقدام کرده بودم که خوشبختانه یکی دوماه بعد جام جهانی ویزا آمد و اگر هم یک سالی تاخیر افتاد به خاطر این بود که درگیر درس خودم و بچه‌هایم و یک سری کار‌های شخصی بودیم.

*درباره رفتن برادرت به سوئد هم بگو. به نظر می‌رسید تصمیمی بود که از قبل گرفته بود و برای سه،چهار سال پیش بود.

خب محمدرضا هم در جایگاه یک شهروند عادی بود چون داور بین‌المللی نبود که بماند و برای کشور کار کند و مثل خیلی از ورزشکاران که رفتند و بحث پناهندگی مطرح شد. خیلی از ورزشکاران برای کشورمان تلاش می‌کردند و رفتند و کارشان را آن‌جا انجام می‌دهند ولی محمدرضا دیگر در لیست داوران بین‌المللی نبود. خیلی هم تلاش کرد ولی متاسفانه عده‌ای از دوستان نگذاشتند. محمدرضا متاسفانه نتوانست به شرایطی که دلخواهش بود برسد و یک فرصتی برایش فراهم شد که به اروپا برود.

او هم دوستان زیادی در سوئد داشت و وقتی رفت ترجیح داد بماند و ما هم همیشه حمایتش کردیم و تصمیمش برایمان قابل احترام است.

جذاب ترین اخبار امروز در سرویس وبگردی

روایتی از خودنمایی بن‌سلمان با پوشیدن لباس پلیس در بازار/ وقتی ولیعهد خام برای اداره کشور از بازی‌های کامپیوتری الهام می‌گیرد

سام درخشانی: مادرم عاقم کرد!

خواص سیر برای موی سر

ماجرای عجیب دختری که با کمک کرونا میلیونر شد

اسرار ثروت‌اندوزی شاه سعودی/ ماجرای ازدواج دوم ملک سلمان پس از رسوایی اخلاقی چه بود؟ + تصاویر

مشاهدات یک کمک‌بهیار از آخرین نفس‌های بیماران کرونایی/ با دیدن این صحنه‌ها مقلب می‌شوم

ذکر «وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ» بعد از صلوات سند دینی دارد؟

این جملات سمی را هرگز به کودکتان نگویید!

ناگفته‌های عضو شورای شهری که درگذشتگان کرونایی را غسل می‌دهد!

شگفتانه‌های موشکی و پهپادی یمن در سال ۹۸

آلرژی بهاری و ۱۶ نشانه هشداردهنده

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۱۶:۳۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
شما به این آقا وطن فروش می گویید نظرتان درباره پروفسور سمیعی و هزاران کارشناس و تحصیلکرده نخبه که رفتند چیست؟
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
اینقدر راحت میگه پناهندگی گرفت که انسان باور میکنه که عرق ملی تو بعضی سلبریتیها کشکه.
ناشناس
۰۲:۵۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
من نمیدونم چرا هنرمندان و ورزشکاران بعداز معروف شدنشان در کشور تصمیم به مهاجرت میگیرند یا در اینستگرام با این عکسهایئ که میگذارند یادشان میره الگوی جوانان هستند خجالت نمیکشند با این کاراشون با تشکر
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
آقای فغانی اشتباه بزرگی کرده که رفته . یک روزی پشیمان میشه که دیگه خیلی براش دیر شده . اگر پول می خواست اینجا با اون همه افتخاراتی که کسب کرده بود می توانست به دست بیاره . اون می توانست در داوری یکی بشه مثل علی دایی در فوتبال که انتخاب کرد نشه متاسفانه .
آدم
۲۱:۱۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
اصلا برام مهم نیست چی میگه ای بابا
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
این بنده خدا شهروند استرالیا است مانند بقیه استرالیایها چرا با آنها مصاحبه نمی کنید ، فغانی دیگه برای ما تمام شده است .
Jaber
۲۰:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
کسی که ب مملکتش پشت کرده رفته ...جالبه میگه که ب خاطر فرزندانم رفته ام مگر بچه های ادم های عادی که اینجا هستند این مملکت ب دردشان نمیخوره...شما از این مملکت ب اسم و شهرت رسیدی وب وقتش پشت کردی ب ایران و ایرانی
محمد
۲۰:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
داور خوبی نبود و نیست. فقط غرور داشت و جانبدارانه سوت میزد. ما که چیزی ازش ندیدیم جز بدرفتاری با بازیکنها، حتی توی جام جهانی.
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
اگر بد بود تو ردهبندی جام جهانی سوت نمیزد
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
واقعا چه جوری توی لیسته کسی کشورش رو فروخته و رفته این همه داور جوون چی میشه پس؟
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
در مورد دو هزار دلار کمک مالی اینجا .فقط به کسانی میدهند که در دو هفته گذشته بخاطر کرونا کارش از دست داده .کرایه طبقه دو هزار دلار است .ممکنه به پول وطن ما زیاد بشه .ولی در اینجا پولی نیست .زل و دستکش و ضدعفونی هنوز گیر نمیاید .مواد خوراکی مثل برنج و ارد سخت گیر میاید
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
فغانی و امثال او که در این کشور به رشد و کمال رسیدند با تغییر تابعیت خود فقط یک پیام داشتند اینکه هیچ ارزشی برای سرزمین مادری خود قائل نیستند . ایران را به پول فروختند. چرا هنوز باید با او مصاحبه کرد ؟چرا باید خبر او درج شود؟ در این روز های سخت مگر خبر فغانی چقدر مهم است؟
ناشناس
۰۱:۵۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
اینا کسانی هستن که نمک میخورن نمکدان میشکونند
برای امثال اینا وطن هر جایی مثل هتل امکانات بیشتری داشته باشه اینا اصلا عرق ملی ندارند همون بهتر که برن
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
زنده باد ایران ، پاینده باد ایران ، سرفراز باد ایران
البته نفس رفتن یک فرد به خارج مهم نیست اما لحن صحبت این آقا گویای چیز دیگری است ، باز می گویم ؛
زنده باد ایران ، پاینده باد ایران ، سرفراز باد ایران
ناشناس
۱۸:۲۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خیلی از افراد متخصص هستند که در اروپا با بهترین مزایا خواهان دارند ولی نرفتند و کنار مردمشان را همه ی مشکلات ماندند.
ناشناس
۱۸:۱۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
چه طوری تحمل میکنید میرید خارج؟
حقیقت
۱۷:۵۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
به نام خدا : هر کس در ایران زندگی کند و خیر و منفعت اش برای این مرز و بوم باشدبی شک او ایرانی محسوب می‌شود و لا غیر .
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
در ایران رشد بکنی مشهور بشوی
کشورت را ترک کنی
بعد بروی استرالیا تحت فرمانداری انگلیس خبیث
بعد بیایند با تو مصاحبه هم بکنند .
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
در کجای دنیا حداقل حقوق ماهیانه 115 یکصدوپانزده دلار و هزینه زندگی 375 دلار؟!!
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
واقعا برات متاسفم که درمورد کشورت اینگونه فکر میکنی اززمانی که دست به نامحرم دادی فهمیدم نه عرق ملی ونه عرق مذهبی داری .بروبه هرجایی که دلت می خواهد.وطن فروش
ج. م
۱۶:۱۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
موفق باشی. و خدا نگهدارت باشه مرد خوب
محمد
۱۵:۳۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خوش باشی.همین!!
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
اصلا مگه ارزش داره...که مصاحبه کردن باهاش...یکی بهش بگه تو خیلی خوبی و استرالیا و ایران افتضاح ..برو دیگه برنگردی.
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
مردوغیرت یعنی حاج قاسم که بدونه هیج چشم داشتی به فکروطنش بودوزن وفرزندخوشی وابرووجان عزیزش رافدای وطن کرد.نه ان وطن فروشان بی غیرت ونامردومزدور
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
موفق باشه انشاالله.
ناشناس
۱۴:۴۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
۱. اینقدر که اینروزها طلبه ها و بسیجی ها دارن در جریان کرونا زحمت میکشن هیچکس نمیکشه ولی فغانی فقط از بازیگران و ورزشکاران اسم میبره . بله اونام دارن زحمت میکشن ولی اشکالی نداره که از طلبه ها و بسیجیها هم یادی بشه . اموات مردم را بیچاره طلبه ها غسل میدن ، نماز میخونن و تلقین میدن . حتی خانواده متوفیان هم جرات اینکار را ندارن .


وای جی سی محترم ، ترا بخدا دنبال اسطوره های خودمان برو و‌مصاحبه کن .
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
پناهنده شده گویا؟
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خطی در نشریات است. که به این گونه افراد وسلبریتی ها
میدان مطرح شدن میدهند .. شاید البته.....!
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
یکی از بزرگترین اشتباهات ما در این است که بی خودی افرادی را باد می کنیم همینکه باد شدند احساس بزرگی می کنند .بعدش هم بلا فاصله فیلشان یاد هندوستان می کنه .این گونه افراد اتفاقابسیار حقیرند در صورتی که اگر اینها افراد بزرگی بودند با همه مشکلاتی که در ایران هست ولی می ایستادند و مردانه برای مردم خود خدمت می کردند.
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
ایا واقعا وضعیت ایرانی های خارج از کشور از ما که داخل ایران زندگی میکنیم بهتره توی این شرایط؟؟؟؟
مهدی
۱۳:۵۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
750دلار
به این میگن حمایت
عباس
۱۳:۵۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
وطن فروش نمک نشناس
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
من نمیدونم چه اسراری بود که حتماً با فغانی مصاحبه کنید؟
کسی که به مملکتش پشت کرده و رفه.
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
آخه یه بیماری باید تبلیغ استرالیا رو میکرد بالاخره
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
مگه کسی از شما نظر خواست؟ با تشکر
..
۱۵:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
همینکه گفته از بی پولی ترسیدم یعنی ارامش اونجا نیست تمام
..
۱۵:۱۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
بایدم بترسی تو کشور غریب اونجا ایران نیست لی لی به لالات بزارن که
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
دوست عزیز پشت به ملتش نکرده.
هنوز داره با ایم ایران داوری میکنه.
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
گل گفتی ..
ناشناس
۱۹:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
چرت و پرت نگو
bm
۲۰:۲۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
دقیقا ... یه سال دیگه فارسی حرف نمیزنه ،میگه برخلاف زبان فارسی زبان اینجا هیچ مشکلی ندارد..
و خیلی خوب است
ناشناس
۲۰:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
چی میگی تو