به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی در حوزه ادبیات هفته گذشته روی داد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
کتاب «صحنهآرایی دل» که مشتمل بر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در باب «دعا، استغفار و توبه» است، در آستانه ماه مبارک رمضان و شرایط خاص به وجود آمده و ضرورت خلوت در خانه و در میان خانواده و تضرّع و مناجات به درگاه حقتعالی، در چاپ پنجم منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت.
یکی از مسائل مهم در خودسازی و معنویت افراد و جامعه، ارتباط با حقتعالی است که صاحب و مالک همه چیز در عالم وجود و قادر به رفع هر گونه مشکلات و بلاها و برآوردن حاجات و از همه مهمتر، آرامش و سکینه و رستن از هر خوف و نگرانی است.
حسن انوشه نویسنده، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و سرپرست گروه نویسندگان دانشنامه ادب فارسی در روز شنبه (۲۲ فروردینماه ۹۰) در سن ۷۵ سالگی به دلیل بیماری سرطان درگذشت.
«سایبانی برای زمین» عنوان رمانی کاملا محیط زیستی است که با حال و هوای تهران بزرگ ارتباط دارد؛ روزهای پر از دود و آلودگی که ساکنان تهران چند سالی است با آن دستوپنجه نرم میکنند و آلودگی که بعد از تخریب باغها و کمربند سبز تهران و حومه، چند برابر شد.
حمید نواییلواسانی کخ تا بهحال آثار زیادی در حوزه کودک و نوجوان نوشته، در «سایبانی برای زمین» واقعیتی دردناک درباره تخریب باغهای پربار و با ارزش کمربند سبز تهران را در قالب رمانی ماجراجویانه برای مخاطبانش به تصویر میکشد و از نوجوانی میگوید که به دلیل مشکل فراموشی ناگهانی پدربزرگش، درگیر مساله تخریب باغ قدیمی و خانوادگیشان میشود و در این راه ماجراهایی برایش پیش میآید.
ایوب دهقانکار، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای نظارت بر سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آنقدر پدیده بزرگی است که ارزش دارد برای تصمیم گیری درباره برگزار کردن یا برگزار نکردن آن صبر کرد و عجلهای نداشت. برخی از رویدادها تنها بعد اقتصادی و نشر دارد و برخی از نمایشگاهها صرفا فرهنگی هستند، اما نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یک پدیده چند وجهی است. به همین دلیل فعلا با طمانینه درباره برگزار شدن یا نشدن آن تصمیم گیری میشود.
غلامرضا طریقی سردبیر پایگاه نقد شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت استقبال از این پایگاه ادبی گفت: در ایام قرنطینه به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور استقبال از صفحههای مجازی افزایش یافت. این اتفاق برای پایگاه نقد شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان هم رخ داد. در این مدت حدود ۱۰ درصد به تعداد اعضا افزوده و تعداد اعضا خود به خود بیشتر شد. در این مدت بیش از سیصد نفر به اعضای پایگاه نقد شعر افزوده شد. پیش از این تعداد اعضای این پایگاه بیش از سه هزار نفر بود.
علی اکبر اشعری رئیس پنجمین دوره جشنواره خاتم در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص این جشنواره ادبی گفت: ۴۶۰ اثر برای شرکت در پنجمین دوره جشنواره خاتم به دبیرخانه این جشنواره ادبی ارسال شد. از میان آثار رسیده ۲۰۰ اثر در بخش بزرگسال و ۲۶۰ اثر در بخش کودک و نوجوان جشنواره شرکت کردند. داوریهای مرحله اول و دوم جشنواره به پایان رسیده است و ۶۵ اثر در بخش بزرگسال و ۲۰ اثر در بخش کودک و نوجوان به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.
انتهای پیام/