سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی گزارش می دهد؛

اتباع در ایران، ایمن از کرونا/ آسوده باش که اینجا در امانی

۳۲۰ هزار نفر مهاجر و پناهنده مجاز و غیرمجاز در خراسان رضوی حضور دارند که ۹۸ درصد آن ها در مرکز استان سکونت دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نظر به وسعت و پراکندگی مرز‌های مشترک، اداره کشور‌های همسایه به ویژه کشور‌های افغانستان و پاکستان و اشتراکات فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی موجود بین ملت‌های منطقه و از طرفی وجوه مشترک زبان، قومیت و گرایش‌های اقتصادی و پایگاه‌های دینی زمینه حضور و تردد اتباع کشور‌های همسایه به کشور و به خصوص خراسان رضوی طی ۴ دهه قبل به طور چشمگیری مشاهده و در حال افزایش است.
 
شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حاکم بر کشور‌های یاد شده موجب تشدید این حضور به بهانه دسترسی به رفاه و امنیت اجتماعی و برخورداری از فضای امن و آرام زندگی شده است.
 
مهاجرت بی رویه اتباع کشور افغانستان به ایران و دومین کلان شهر مذهبی دنیا طی سال‌های قبل به دلیل عدم ثبات زیر ساخت‌های اقتصادی و اجتماعی در آن کشور موجب حضور گسترده جوانان و کار در واحد‌های تولیدی، صنعتی و عمرانی استان شده، به طوری که بخش عمده‌ای از فرصت‌های شغلی واحد‌های یاد شده را مهاجرین مجاز و غیر مجاز تشکیل داده و از این رو جمعیت قابل توجهی که برآورد می‌شود، ۳۲۰ هزار نفر مهاجر و پناهنده مجاز و غیرمجاز در استان حضور دارند و ۹۸ درصد آن ها در مرکز استان سکونت دارند.
 
 

حضور ۳۲۰ هزار نفر مهاجر و پناهنده مجاز و غیرمجاز در خراسان رضوی

 
۳۲۰ هزار نفر جمعیت اتباع خارجی خراسان رضوی در بررسی آمار و ارقام و گزارش‌های مستند و خبری در حوزه اتباع خارجی و جایگاه آماری اتباع استان در کشور گفته می‌شود، ۳۲۰ هزار نفر اتباع خارجی از ۵۱ ملیت که عمدتا از کشور‌های افغانستان، عراق، پاکستان و سایر ملل می‌باشند در مرکز استان حضور دارند.
 
پراکندگی این جمعیت به طوری است که ۹۶ درصد در دومین کلان شهر مذهبی دنیا و صرفا کمتر از ۲ درصد در مهمانشهر تربت جام و ۲ درصد نیز در سایر شهرستان‌های استان سکونت دارند.
 
از این جمعیت ۱۰ درصد از اقشار آسیب پذیر که عمدتا دارای بیماری‌های زمینه‌ای یا بیماری خاص می‌باشند که هزینه‌های سنگینی را بر بخش‌های دولتی مربوطه تحمیل کرده اند.
 

 

اعمال محدودیت برای عبور و مرور اتباع

محمد تقی هاشمی مدیر کل اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می‌گوید: تمامی مرز‌ها با وجود ترانزیت بسته است و تنها مرزی که مشغول به فعالیت است مرز دوغارون است.

او ادامه می‌دهد: ما برای رفع نیاز‌های این کشور باید اقداماتی را در مرز‌ها با رعایت نکات بهداشتی انجام دهیم.

مدیر کل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی می‌گوید: اگر مرزی مانند مرز دوغارون باز است برای کالا‌های صادراتی و همچنین مواد غذایی آن هم به دلیل نیاز آن کشور می‌باشد.
 

حمایت اداره کل اتباع از اتباع مبتلا به کرونا

با توجه به شیوع ویروس کرونا در اواخر ماه‌های پایانی سال ۹۸ در سطح استان و برنامه ریزی برای پیشگیری و جلوگیری از انتشار و انتقال این ویروس در سطح جامعه اداره کل امور اتباع خارجی نیز با همکاری بخش‌های درمانی اقدامات موثری در جهت کاهش تاثیر این ویروس در بین جامعه مهاجرین و اتباع خارجی انجام داده است.
 
ساختار‌های امدادی از قبیل کمیته امداد، شهرداری، آستان قدس و اداره کل امور اتباع خارجی استان با همکاری و همراهی یکدیگر جمعیت قابل توجهی در حدود ۶۰ هزار نفر از نیازمندان و اقشار آسیب پذیر اتباع خارجی در قالب بسته‌های معیشتی از جمله مواد غذایی و بسته‌های بهداشتی از جمله مواد ضد عفونی، ماسک و شوینده‌ها را تحت پوشش خود قرار می‌دهند و اتباع خارجی همانند شهروندان ایران در مراکز درمانی و به صورت رایگان از خدمات درمان بهره مند می‌شوند.
 
 

تست غربالگری بهداشتی ۹۰ هزار اتباع خود معرف

با توجه به فرا رسیدن ماه‌های پایانی سال ۹۸ و تعطیلی موقت واحد‌های تولیدی و صنعتی در کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و بیکاری بخش عمده‌ای از جمعیت کاری تمایل اتباع خارجی به بازگشت کشورشان به صورت خود معرف افزایش یافت، به طوری که روزانه چند هزار نفر از اتباع افغانستانی از شهر‌های تهران، اصفهان و شیراز جهت خروج از کشور به اردوگاه مراقبتی اتباع خارجی مشهد عزیمت و در آن اردوگاه ساماندهی شده و انجام مراقبت‌های بهداشتی از قبیل ضدعفونی کردن محل اسکان و اعزام آن ها، توزیع غذا با استاندارد‌های بهداشتی و ضدعفونی اتوبوس‌های حامل خود معرفین انجام شده که در اسفند سال ۹۸ قریب به ۹۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی به صورت خود معرف پس از ساماندهی و پذیرش در اردوگاه مراقبتی مشهد و اعزام به نمایندگی اداره کل اتباع در مرز دوغارون از کشور خارج می‌شوند.
 
 

فعالیت ۱۷ دفتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی

با توجه به اصل ۴۴ قانون پنجم در خصوص واگذاری بخشی از امور اجرایی دستگاه‌های دولتی به بخش‌های غیر دولتی طی سال‌های گذشته با با راه اندازی ۱۷ دفتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی در سطح شهر مشهد با هدف ارائه سهولت‌های لازم به مراجعین و سرعت بخشیدن به انجام امور اداری مرتبط با اتباع خارجی و کاهش مراجعات آن‌ها به اداره کل امور اتباع برخی از اقدامات و فعالیت‌های جاری به دفاتر واگذار گردید و اتباع خارجی نیز بر اساس پراکندگی جغرافیایی آن‌ها جهت پیگیری و رسیدگی به درخواست‌های اقامتی و مدارک هویتی خود ضمن مراجعه به آن دفاتر در حال انجام می‌باشد.
 
همه ساله اجرای طرح‌های آمایشی، ثبت نام دانش آموزی و عتبات عالیات اتباع خارجی با همکاری دفاتر مذکور و تحت نظارت و حمایت اداره کل امور اتباع خارجی پیگیری و حمایت می‌شود و در نظر است از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این دفاتر برای ارائه خدمات به اتباع خارجی برنامه ریزی و سهولت‌های بیشتری مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
 

کمک‌های پزشکی و درمانی خیریه امام علی به اتباع خارجی

رضا اکبری رئیس موسسه خیریه امام علی (ع)   می‌گوید: اتباع خارجی‌ که تست کرونا آن‌ها تایید شده باشد و مبتلا به ویروس کرونا باشند خدمات بیمارستان‌ها به صورت رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

او ادامه می دهد: بیمارستان‌ها و کادر درمانی در خصوص ویروس کرونا از اتباع خارجی وجهی دریافت نمی‌کنند اگر وجهی نیز دریافت می‌شود مربوط به بیماری‌های قبلی آن ها است.

رئیس موسسه خیریه امام علی (ع) می‌گوید: وظیفه ما کمک به بیماران کم بضاعت و بی بضاعتی است توان پرداخت هزینه‌های خود را ندارند و تمامی هزینه‌های پزشکی و درمانی این مبتلایان به ویروس کرونا توسط خیریه امام علی (ع) پرداخت می‌شود.

اکبری می افزاید: اکثر بیمارستان‌ها در سطح شهر مشهد آماده خدمت رسانی به اتباع خارجی مبتلا به ویروس کرونا هستند.

حضور اتباع خارجی در ایران دولت مردان این کشور را بر آن داشته تا در زمان حضور آنان از هرگونه خدمت‌رسانی و خدمات بهداشتی و رفاهی دریغ ننمایند، تا زمانی که اتباع کشورهای مختلف در ایران زندگی کنند مانند همه ایرانی ها تحت پوشش مراقبت های ویژه در زمان کرونا بهره می‌گیرند.

این افراد در شرایط کاملا بهداشتی می‌توانند نسبت به سلامت خود اطمینان حاصل کنند تا اگر قصد خروج از کشور را داشته باشند به سلامتی خود اطمینان داشته باشند و همچنین افرادی که وارد ایران می‌شوند نیز  از این مراقبت ها و خدمات بهداشتی بهره‌مند می‌شوند.


گزارشگر:یگانه جوارشگیان

انتهای پیام//ی.ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
در زمان شروع کرونا همه کشورها اتباعشون از دیگر کشورها فرا خواند مثلا ایران هواپیما فرستاد از چین و دیگر کشورها مردمش را به ایران آورد. چرا در مورد افغانستان این قضیه صدق نمی کند
ناشناس
۰۸:۰۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا خدا رو شکر