سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک فوق تخصص داخلی:

مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو مسمومیت قارچی را در پی دارد

نوابی گفت: کرمانشاه شهر شایع دارای مسمومیت قارچی است و افراد از مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو در طبیعت اجتناب کنند .

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،جعفر نوابی یک فوق تخصص داخلی گفت : متاسفانه در فصل بهار موارد مسمومیت با قارچ‌های سمی در استان‌های غربی کشور بخصوص در کرمانشاه شایع می‌شود که از مردم درخواست می‌کنیم از مصرف این گونه قارچ‌ها خودداری کنند.

او گفت : افرادی که فکر می‌کنند قارچ‌ها را می‌توانند از روی ظاهر تشخیص بدهند اشتباه می‌کنند و توصیه می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو در طبیعت اجتناب کنند چرا که مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو مسمومیت قارچی را در پی دارد.

او افزود: هیچ گونه تستی برای اینکه بفهمیم قارچ سمی است یا نه همچون تست نقره یا تست شیر ارزشی ندارد و با این روش نمی‌توان قارچ‌های سمی را از غیرسمی جدا کرد.

او ادامه داد: از همکاران پزشک مراکز بهداشتی درمانی نیز درخواست می‌کنم هر فرد بیماری که با علایم اسهال استفراغ مراجعه کرد شرح حال مصرف قارچ هم گرفته شود و اگر به تازگی قارچ وحشی مصرف کرده، او را به مراکز بهداشتی درمانی مجهزتر و یا مرکز مسمومیت بیمارستان امام خمینی (ره) انتقال دهند.

نوابی، مهمترین علایم این مسمومیت را استفراغ و اسهال و درد شکم دانست و گفت: متاسفانه علایم دیر ظاهر می‌شود و در نهایت منجر به نارسایی کبدی و مرگ می‌شود.

مردم از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت پرهیز کنند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:مردم از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت پرهیز کنند.

 ابراهیم شکیبا افزود: همه ساله و به ویژه طی دو سه سال اخیر در فصل بهار و ماه اردیبهشت مواردی از مسمومیت با قارچ سمی در غرب کشور به ویژه استان کرمانشاه گزارش می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برخلاف اینکه مردم تصور می‌کنند مصرف قارچ خودرو مشکلی ایجاد نمی‌کند و از روی ظاهر از طریق شیر یا قاشق نقره امکان تشخیص سمی بودن آن‌ها وجود دارد این گونه نیست و تنها با فرآیند‌های آزمایشگاهی سمی بودن یا نبودن قارچ‌ها قابل تشخیص است.

 شکیبا گفت: مردم باید از دست زدن به قارچ‌های سمی خودداری کنند، زیرا در مواردی شاهد جذب سم این قارچ‌ها از طریق پوست بوده‌ایم.

او گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا مردم باید در منزل بمانند و بیرون نروند و تصور نکنند با رفتن در دامن طبیعت اتفاقی برای آن‌ها نخواهد افتاد، زیرا ممکن است با افراد ناقل برخورد کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مردم همچنین از مصرف قارچ‌هایی که از سلامت آن‌ها مطمئن نیستند به طور جدی بپرهیزند و اگر قصد مصرف قارچ دارند بهترین روش استفاده از قارچ‌های پرورشی و بسته بندی شده موجود در سطح بازار است.

 شکیبا افزود: با تمام این شرایط در صورتی که فردی به این توصیه‌ها توجه نکرد و با مصرف قارچ علائمی نظیر اسهال، استفراغ و درد شکم پیدا کرد باید به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کند.

او گفت: متأسفانه علائم مسمومیت با قارچ سمی دیر هنگام بروز می‌کند و در نهایت منجر به نارسایی کبد و مرگ خواهد شد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در سال ۹۷ شاهد چندین مورد مرگ در استان کرمانشاه بر اثر استفاده از قارچ‌های سمی بودیم لذا مردم از مصرف قارچ‌های خودرو بپرهیزند.

 شکیبا گفت: امسال تاکنون موردی از مسمومیت با قارچ سمی در استان کرمانشاه گزارش نشده است .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.