سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مواجهه کشاورزان با مشکلات یکسال پس از سیل پلدختر

برخی کشاورزان آسیب دیده از سیل شهرستان پلدختر با گذشت یک سال هنوز کمک‌های بلاعوض و تسهیلات دریافت نکرده‌اند که در این راستا نیازمند یاری مسئولان هستند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سیل ویرانگر فروردین ۹۸ در بسیاری از مناطق لرستان از جمله خرم آباد و پلدختر موجب تخریب زیرساخت، ابنیه و راه‌های دسترسی و از بین رفتن بخش‌های مختلف کشاورزی شد.

سیل برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی را قطع کرد، پل‌های بسیاری در مسیر‌های اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستا‌های سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چگنی راه دسترسی خود را از دست دادند.

مردم شهر‌های پلدختر و معمولان و روستا‌های اطراف حاشیه کشکان از ۱۲ فروردین ۲۴ ساعت لحظات سخت و جدال نفس گیری با سیلاب داشتند و یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه‌های اطراف گذراندند.

تمامی راه‌های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی‌داد.

یکی از کشاورزان روستای بابازید پلدختر اظهار داشت: تعداد زیادی از باغ‌های انجیر، انار و کشت‌های سبزیجات مردم روستای بابازید با توجه به اینکه از طریق آب رودخانه کشکان آبیاری می‌شدند پس از سیل فروردین ۱۳۹۸ و تغییر مسیر رودخانه از آبی به دیم تبدیل شدند.

خشایار جوادی افزود: جهاد کشاورزی پلدختر برای هدایت بخشی از آب رودخانه کشکان اقدام به احداث کانال کرد، اما متاسفانه به دنبال سیل‌های اخیر در سال ۹۸ مجدد این کانال تخریب شده و هم اکنون باغداران و کشاورزان با مشکل جدی آب برای آبیاری باغ‌ها و کشتزار‌های خود مواجه هستند.

او اضافه کرد: از این رو لازم است جهاد کشاورزی به منظور جلوگیری از تخریب و خشک شدن باغ‌ها و سبزیجات در سریع‌ترین زمان ممکن اقدام به حفر کانال برای هدایت آب رودخانه به مسیر اولیه خود کند.

این کشاورز روستای بابازید پلدختر گفت: اراضی کشاورزی که در اثر سیل سال گذشته تخریب شده و از حیز انتفاع خارج شده تاکنون هیچ وجهی به مالکان آن‌ها پرداخت نشده است.

جوادی یادآور شد: آن دسته ازکشاورزان روستای بابازید که پمپاژ‌های آبرسانی یا موتورآلات، لوله‌ها و ادوات کشاورزی آن‌ها بر اثر سیل‌دچار آسیب شدن، کمک بلاعوض و تسهیلات به آن‌ها پرداخت نشده است.

یکی از باغداران روستای تایی منطقه میانکوه شرقی پلدختر اظهار داشت: سیل فروردین ماه ۹۸ باعث آسیب‌ها و خسارات زیادی به کشاورزان و باغداران این روستا شد بطوریکه حدود پنج هکتار از باغات گردو و درختان چندین ساله به طور کامل از بین رفت.

محمد فرخ پور افزود: حصار‌ها و دیوار‌های اطراف اراضی در این روستا بر اثر سیل تخریب شدند د که باعث قطع جاده‌های دسترسی شد وخسارات هنگفتی در این منطقه بر جای گذاشت.

این باغدار روستای تایی افزود: با این وجود تا کنون هیچگونه ماشین آلات از سوی جهاد کشاورزی جهت رفع مشکلات پیش روی کشاورزان و بازکردن راه‌های دسترسی به باغات و اراضی به منطقه اعزام نشده و متاسفانه کسی پاسخگوی حق و حقوق ما نیست.

یکی از کشاورزان ساکن روستای گل گل نیز گفت: سیل فروردین ۹۸ علاوه بر خسارات زیاد به محصولات کشاورزی، اراضی این منطقه را نیز تحت تاثیر قرار داد و زیان‌های فراوانی ببار آورد.

حسن میرزایی افزود: علی رغم پیگیری‌های فراوان نه تنها تا کنون محصولات کشاورزی از بین رفته، جبران خسارت نشده اند بلکه حجم زیادی از گل و لای باعث خسارت به اراضی کشاورزی شده که آن را غیر قابل استفاده کرده و تا کنون از سوی جهاد کشاورزی هیچگونه اقدامی برای خاکبرداری نشده است.

او اضافه کرد: برای جبران خسارات سیل در جهادکشاورزی پلدختر تشکیل پرونده دادیم که به دلیل نواقصی برگشت داده شد و دوباره برای تکمیل پرونده اقدام‌های لازم صورت گرفت، اما تا کنون هیچ خبری از جبران خسارات نشده است.

میرزایی از مسئولان در خواست کرد با توجه به این که کشاورزی در این منطقه تنها منبع درآمد مردم است نسبت به جبران خسارات ناشی از سیل به آن دسته ازکشاورزان که به هر دلیلی تا کنون کمک دریافت نکرده اند اقدام کند.

یکی دیگراز اهالی روستای تایی پلدختراظهار داشت: سیل ویرانگر فروردین ۹۸ یک هکتار زمین کشاورزیم را به طور کامل از بین برده است.

امین فرخ پور افزود: کشاورزی و باغداری تنها منبع درآمد و امرار معاش مردم این منطقه است که با آسیب‌های زیاد دستخوش سیل شده و از بین رفته است.

او اضافه کرد: تا کنون جهاد کشاورزی پلدختر کارشناسانی جهت تخمین و تعیین خسارت به منطقه اعزام کرده، اما متاسفانه علی رغم پیگیری‌های متعدد هنوز هیچگونه بلاعوض و تسهیلاتی به کشاورزان خسارت دیده این منطقه پرداخت نشده است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: سیل فروردین ماه ۹۸ بیش از۱۰ میلیارد و ۷۰۲ میلیون ریال به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرد.

محمد مرادی افزود: پنج هزار و ۲۴۵ هکتار از محصولات زراعی شهرستان پلدختر در جریان سیل سال گذشته دچار خسارت بیش از ۲۶۰ میلیارد ریالی شد.

این مقام مسئول یادآور شد: سیل ویرانگر سال گذشته به باغات مثمر شهرستان پلدختر در سطح ۸۴۲ هکتار بیش از ۵۹ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.

او افزود: در جریان این سیل به ۶۳۳ ایستگاه پمپاژ کوچک و موتور تلمبه شخصی به طور کلی ۷۰میلیارد ریال و به ۶ ایستگاه بزرگ عمومی (ایستگاه‌های جلگه، چم مورت، ملیون، سرنجه، رنگین بان و آمیران) مبلغ ۲۷۵ میلیارد ریال خسارت وارد شد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: به طور کلی در جریان سیل سال گذشته ۳۴۵ میلیارد ریال به ایستگاه‌های پمپاژ این شهرستان خسارت وارد شد.

او افزود:همچنین تمام جایگاه‌های موتورتلمبه‌های حاشیه رودخانه کشکان و سیمره بر اثراین سیل به طور صد درصد تخریب شد.

مرادی یادآورشد: این در حالی است که در دستورالعمل پرداختی دولت، هیچگونه غرامتی برای جبران تخریب جایگاه موتور تلمبه‌ها و ایستگاه‌های شخصی در نظر گرفته نشد و تنها مبلغ ۸۰ میلیون ریال بلاعوض و ۵۰ میلیون ریال تسهیلات برای هر ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته شده است.

او افزود: تا کنون ۲۱۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای پنج هزارو ۷۲۵ نفر و ۱۴۷ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت کم بهره با ذیحسابی استانداری برای سه هزار و ۳۰۷ نفر کشاورز به شهرستان پلدخترارسال شده است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: این تسهیلات تا کنون به حساب تعداد اندکی از کشاورزان شهرستان واریز نشده که به حساب کمتر از ۳۰۰ نفر آن‌ها طی فروردین ماه جاری واریز خواهد شد و مابقی کمک‌های بلاعوض را قبل از پایان سال ۹۸ دریافت کردند.

او افزود: با توجه به شیوع کرونا در ماه‌های پایان سال ۱۳۹۸ در راستای شکستن این ویروس و جلوگیری از تجمع کشاورزان در شعب بانکی تسهیلات تعدادی ازآنان به زمان دیگر یعنی بعد از شکست این بیماری موکول شده که از طریق پیامک اطلاع رسانی لازم جهت تعیین شعبه پرداخت تسهیلات به این کشاورزان انجام خواهد شد.

مرادی یادآورشد: حدود ۴۸۶ کشاورز در شهرستان پلدختر موفق به دریافت کمک بلاعوض و تسهیلات نشدند.

او افزود: باتوجه به این که تمامی خسارت‌های سیل در سال ۹۸ در سامانه سجاد ثبت و بارگذاری شدند و مبنای پرداخت خسارت به آسیب دیدگان نیز تائیدیه پژوهشگاه فضایی می‌باشد، از این رو میزان خسارات تعدادی از کشاورزان پس از بررسی‌های هوایی و همچنین ارائه مدارک و مستندات مشخص شد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: باید مبالغ و فرم‌های کشاورزان آسیب دیده در سامانه سجاد ویرایش و مجدد بارگذاری شوند که متاسفانه علی رغم پیگیری‌های مکرر از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان با پژوهشگاه فضایی، ویرایش این سامانه تا کنون برای این تعداد از کشاورزان فعال نشده است.

او افزود: به محض فعال شدن گزینه ویرایش در سامانه سجاد، اصلاحیه‌های لازم در کمترین زمان ممکن انجام و پرونده‌های آن‌ها سیر مراحل پرداخت را طی خواهند کرد.

مرادی به عمده مشکلات موجود خسارات ناشی از سیل در بخش کشاورزی شهرستان پلدختر اشاره کرد و یادآور شد: حدود یکهزار و ۷۰۰ هکتار از بهترین زمین‌های زراعی و باغی این شهرستان در حاشیه رودخانه کشکان که از قابلیت زراعی برخوردار بودند تخریب کامل و به بستر رودخانه تبدیل شدند و متاسفانه در دستورالعمل پرداخت خسارت سیل نیز دیده نشدند و هیچ گونه غرامتی به آن‌ها پرداخت نشده است.

او افزود: اراضی کشاورزی که بر اثرسیلاب، رسوبات آبرفتی آن‌ها را پوشانده، برای احیا نیاز به کمک ماشین آلات سنگین از سوی دولت دارد.

مدیرجهادکشاورزی پلدخترگفت: تعدادی از کشاورزان خسارت دیده از سیل به دلایل مختلف پرونده‌های آن‌ها در موعد مقرر (تا ۳۰مردادماه) در سامانه سجاد ثبت نشده که نیاز است پژوهشگاه فضایی امکان ثبت را برای اینگونه پرونده‌ها در شهرستان فراهم آورد.

او افزود: استفاده از آب رودخانه‌های کشکان و سیمره برای کشاورزان شهرستان پلدختر جهت آبیاری مزارع و باغات الزامی است، اما برای برداشت آب به ناچار مجبور به استقرار ایستگاه‌های پمپاژ و موتور تلمبه‌های خود در فاصله کم بین ۵ تا ۱۰ متری از رودخانه هستند.

مرادی یادآورشد: رودخانه کشکان به عنوان یکی از رودخانه‌های پر سیل استان محسوب می‌شود که سالانه به علت بارش‌های فصلی دچار سیل می‌شود و همین امر باعث می‌شود، ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزان پلدختر سالانه در مسیر رودخانه دچار خسارت شوند.

او تنها راه برون رفت از این مشکل را تجمیع ایستگاه‌های پمپاژ کوچک و موتور تلمبه‌ها به ایستگاه پمپاژ بزرگتر در قالب پکیج دانست و افزود: با این اقدام می‌توان از خسارت‌های سالانه جلوگیری کرد که این امر مستلزم وجود اعتبارات لازم و کافی می‌باشد.

مدیر جهادکشاورزی پلدختر گفت: واحد‌ها و گلخانه‌های صنعتی این شهرستان نیز در جریان سیلاب فروردین ماه ۹۸ دچار خسارت شدند، اما متاسفانه در دستورالعمل پرداختی هیات دولت اسمی از گلخانه‌ها نیامده و به آن‌ها غرامتی پرداخت نشده که لازم است جهت کمک مالی به این واحد‌های تولیدی تدابیری اندیشیده شود.

منبع ایرنا

انتهای پیام/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.