سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر بهداشت مطرح کرد؛

جایگاه ستودنی ایران در مبارزه با کرونا

نمکی گفت: ما در شرایط جنگی تحریم با بیماری کرونا مبارزه کردیم و توانستیم در جهان جایگاه ستودنی پیدا کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان نمکی، وزیر بهداشت صبح امروز در برنامه اجلاس سراسری مدیران بیمه سلامت ایران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته برای همکاران من بسیار سخت گذشت. 

او افزود: ما در شرایط جنگی تحریم با بیماری کرونا مبارزه کردیم و این کار با همکاری کادر درمان صورت گرفت و توانستیم در جهان جایگاه ستودنی پیدا کنیم به طوریکه با همکاری همه دستگاه ها و مردم توانستیم در شرایط تحریم اقتصادی این بیماری را کنترل کنیم.

پرداخت معوقات بیمارستان‌های دولتی تا پایان آبان ۹۸

نمکی افزود: در پرداخت معوقات به گونه‌ای عمل کردیم که در بیمارستان‌های دولتی و سایر مراکز تا پایان آبان و آذر ۹۸ پرداخت شد و معوقات سال ۹۷ به صفر رسید. کسری قابل توجهی در سال گذشته با توجه به محدودیت بودجه ای دولت در سال قبل نداشتیم و  امروز به سطح مطلوب تری در گردش مالی رسیده ایم .

وزیر بهداشت یادآوری کرد: بیماران کرونایی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند بنابراین پرداخت از جیب بیمار به حداقل رسیده است.

نمکی تصریح کرد: نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک با همت سازمان بیمه سلامت در بسیاری از استان‌ها اجرایی شده و امیدواریم در سال ۹۹ بتوانیم این طرح‌ها را به طور کامل در کل کشور اجرایی کنیم.

او افزود: همچنین کنترل بسیج فشار خون به خوبی انجام شده و غربالگری مردم در بحث بیماری کرونا با اجرای پرونده الکترونیک سلامت راه اندازی شده است.

وزیر بهداشت بیان کرد: طبق وعده‌ای که داده بودیم در پایان بهار سال گذشته، پرونده الکترونیک سلامت را اجرایی کردیم. ریل گذاری مطلوبی اجرا شد و امروز که بسیج ملی کرونا و فشار خون را انجام دادیم برای این است که ۸۰ میلیون پرونده الکترونیک سلامت داریم. در این راه ۱۴۰ گاید لاین درمانی را ابلاغ کردیم و بقیه را نیز به زودی ابلاغ می‌کنیم.

نمکی تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه با تخصیص بودجه کمک کرد تا به سطح مطلوب تری برای مقابله با شیوع بیماری کرونا برسیم. 

وزیر بهداشت ادامه داد: افراد باید در زمانی که سالم و جوان هستند برای دوران بیماری و سالمندی هزینه کنند بنابراین باید به سمت مدیریت منابع اقتصادی برویم.

او افزود: ما باید به سمت اجرای تله مدیسین برویم تا بیماران برای انجام ویزیت و چکاپ به دفعات به مطب پزشکان در چنین شرایطی تردد نداشته باشند. با شیوع بیماری کرونا باید سلامتی مردم به صورت دیجیتال چک شود؛ در این خصوص ما باید به موضوع نسخه نویسی الکترونیکی ورود بیشتری داشته باشیم.

هزینه بستری در بخش‌ ICU زیاد است

نمکی با اشاره به اینکه هزینه بستری در بخش‌ ICU زیاد است، گفت: بیماران بستری در این بخش بعد از ۷۲ ساعت می‌توانند در منزل تحت مراقبت پرستاران قرار بگیرند؛ به همین دلیل بحث «هوم کر» بیشتر از قبل اهمیت پیدا می‌کند.

او افزود: ما در سال ۹۹ توانسته مدبرانه مسائل کرونا را حل کنیم . در طرح تحول تعداد تخت های ما افزایش پیدا کرد اما تخت ای سی یو نمی تواند تنها باعث نجات جان مردم شود. امروزه در بهترین شرایط به ازای هر هزار نفر ما ۱.۶ تخت داریم که این آمار در کشورهای اروپایی بالاتر است اما آنچه امروزه به داد ما رسید بحث مدیریت درست کرونا بود.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در بحث «هوم کر» پرستاران آموزش دیده در منزل به بیماران خدمت می‌کنند و این کار سبب شده تا هزینه‌های کم تری به خانواده‌ها تحمیل شود و فرد بیمار از نظر روحی و روانی وصعیت بهتری را خواهد داشت.

نمکی افزود: طرح «هر خانه یک پایگاه به صورت پایلوت» اجرا شده بود که به دلیل شیوع بیماری کرونا متوقف شده است. اگر این طرح به طور جدی در سراسر کشور انجام می‌شد، خیلی از مسائل بهتر حل می‌شد.

ایجاد ۳۲۰۰ یونیت دندانپزشکی در مراکز دولتی

او از ایجاد ۳۲۰۰ یونیت دندانپزشکی و بکارگیری ۳۶۰۰ دندانپزشک در مراکز دولتی خبر داد و گفت: امروزه مشخص شده است که عامل بسیاری از بیماری‌های گوارشی، داخلی و قلبی و عروقی مشکلات سلامت دهان و دندان است و رسیدگی و پیشگیری از این مشکلات بخش مهمی از بار بیماری‌های دیگر را کم می‌کند و حتما در بیمه‌ها گسترش خدمات دهان و دندان را پیگیری می‌کنیم.

وزیر بهداشت گفت: اقدام مهم دیگر خدمات توانبخشی است. باید پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی را قبول کنیم. بیماری که جراحی شده است به علت این مراقبت و خدمات توانبخشی لازم را نمی‌گیرد دوباره بعد از مدتی به بیمارستان بر می‌گردد و هزینه‌ها و مشکلات بسیار پیچیده تری را ایجاد می‌کند؛ بنابراین با پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی می‌توانیم سرمایه گذراری کنیم و مدیریت منابع داشته باشیم.

در نیمه دوم امسال کرونا را همچنان خواهیم داشت

وزیر بهداشت  یادآوری کرد: در نیمه دوم امسال کرونا را همچنان خواهیم داشت شاید کرونایی نجیب‌تر و آرامتر از ویروس فعلی، اما همزمان آنفلوانزا را هم خواهیم داشت. احتمال تغییر ویروس هم هست بنابراین باید برای سخت‌ترین شرایط آماده باشیم.

او ادامه داد: ممکن است کرونا مثل سارس و مرس مزمن شود اما پیک ها و موج های بعدی آن وحشتناک نخواهد بود.

واکسن کرونا دو سال دیگر به ما نمی‌رسد

نمکی با بیان اینکه واکسن کرونا دو سال دیگر به ما نمی‌رسد، گفت: اگر کسانی تولید کنند خیلی هنرمند باشند برای خودشان تولید می‌کنند. ما هم باید در این مسیرتلاش کنیم، اما نمی‌توانیم با نگاه خوشبینانه کار کنیم.

کسری جدید در سال ۹۹ نداریم

او افزود: کسری دارو در سال ۹۸ یک سوم سال ۹۷ بود. در سال ۹۷ سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو ارز صرف دارو شده که این میزان در سال ۹۸ به دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو رسید. با مدیریت منابع که انجام شد، در سال ۹۹ مانند سالهای گذشته کسری جدید نداریم. با مدیریت منابع و تلاش سازمان بیمه سلامت و کمک هایی که در آخر سال گذشته انجام شد و به سطح مطلوبتری از نظر گردش مالی و مطالبات با بخش دولتی و خصوصی رسیده ایم.

نمکی ادامه داد: بیمه سلامت باید برای مقابله با کرونا منابعش را مدیریت کند. تا کنون ۶۴۰ راهنمای بالین تدوین شده و بیمه سلامت ناظر و مجری اصلی در کنار ما است. امسال اولین سالی است که بودجه بیمه سلامت را با کمترین کاستی بسته شده و به دلیل کاهش موارد اورژانسی، هزینه‌ها کاهش پبدا کرده است.

او در پایان گفت: ما با کرونا شطرنج بازی می کنیم حتی مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز نمی تواند آینده کرونا را پیش بینی کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Haji
۰۰:۳۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
سلام من چند سوال داشتم
1-آیا ویروس کرونا توانایی حرکت دارد یعنی اگر با کف دست سطح آلوده لمس بشه ولی باپشت دست به بینی دست بزنیم احتمال سرایت هست؟
2-اگر خودرو احتمالا آلوده شده باشه اگر خودرو در معرض تابش نور خورشید پارک بشه گرمای تابش خورشید احتمال ویروس کشی دارد
3-اطلاعات کرونایی هنوز مانند ظهور ویروس هست یا تغیر کرده مطالب موجود در وب به روز نشده و اطلاعات اسفند رو نشون میدهد
ناشناس
۰۰:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
ایرانی جماعت فقط نق میزنه خب یکم هم جنبه های مثبت رو نگاه کنید. با دست خالی و شل کن سفت کن برخی تا اینجا هم دمشون گرم . خود ملت چیکار کردند فقط بی خیالی
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ترکیه از 410,556 نفر تست گرفته که 61,049 نفر مثبت شده و ایران از 275,427 نفر تست گرفته که 73,303 نفر مثبت شده که امروز آقای رییس جمهور خواستن درصد آمار تست گرفته شده اعلام شود.
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
با این وضعیت که الان شروع شده و همه اومدن بیرون از خونه و دولت هم برنانه ای نداره شک نکنید دوباره آمارها وحشتناک بالا خواهد رفت برای دور دوم باید آماده بشیم
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
همچين ميگه ستودني كه انگار از چين هم زودتر تمومش كرديم
ناشناس
۲۰:۲۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ستودني ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خدا رحم کنه از دست کرونا
رضا
۱۹:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خدا خیر بده خیرین کشورمون ،کادر بهداشت و درمان،بچه های جهادی ،بسیجی ،پلیس ارتش، و سپاه و که از جونو مال خودشون مایه گذاشتن و مثل خیلی از آدما لبو دهن نشدن.اونهایی هم که میدونن حرف زدن کنتر نمیندازه و فقط چشم میبندنو دهن باز میکنن بدونن اگه دقلی تو آمار گویی وزارت بهداشت باشه همون سازمان بهداشت جهانی و وابسته هاش جلوتر از شما دنبال مچ گرفتن هستن نوبت به شما نمیرسه.
ناشناس
۱۶:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خدا کنه آمار رو اشتباه نداده باشید
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
چرا ما اینقد عالی هستیم؟
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
جایگاه ستودنی البته کادر درمان وظیفه شأن را به خوبی اجرا کردن اما مسولان نه
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
مسئولان ما عادت دارن
حسن
۱۳:۲۵ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خود گوئی وخود خندی عجب مرد هنرمندی.
آدم که تنها بقاضی میره خوشحال برمیگرده
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
والا این ویروسه که تو امریکا و اروپا که در قرنطینه محض هستند چندین برابر ایرانیا, که همه شون بیرونن و تو خیابانا جا برا سوزن انداختن نیست,
کشته و مبتلا میدن
روزی ۱۵۰۰ تا مبتلا و ۱۲۰ تا کشته چیزی نیست که
حالت عادی با پراید ۷۰ میلیونی روزی ۷۰۰ نفر بیشتر کشته داریم
پس شما بخاطر روزی ۱۰۰ نفر کرونا کرونا میکنید.
الان دستور بدید کشور به همان وضع قبلیش برگرده همان ۲۹ بهمن
چون طبق امار شما!!!!!واقعا خطری نیست
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ولی این دلیل نمیشه از پزشکان مالیات گرفته نشود و به قوت خود باید پیگیر راه اندازی کارتخوان در مطب ها باشید
همه پزشکان درگیر مبارزه با کرونا در بیمارستان ها شاغل نبودند درصدی حضور داشتن ....
دم همه پزشکان شاغل در روزهای کرونایی در بیمارستان ها گرم....
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
چه ربطی داشت
محمد
۰۹:۳۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
باشه میگیم بگیرنو بدنش به تو.
سلام
۱۳:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ممنون از زحمات شما واقعا هم تلاشتان ستودنی است

ولی
ولی
ولی با این نوع قرنطینه مطمئن باشید تا اخر سال باید تلاش کنید
و تلاشی بی فایده
امروز در یکی مناطق شهرداری اصفهان ارباب رجوعان در حدود 350 نفر از صبح تا الان عین مداد رنگی کنار هم ایستادن و به هیچ صراتی هم مستقیم نیستن

حالا شما هی تلاش کن
سلام
۱۳:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ببخشید البته صراط درسته و اشتباه تایپی داره
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خدا رو شکر که این انسانهای با تدبیر تو کشور مثل آقای نمکی داریم که تا الان واقعا از جان و دل کار کردن و خوب عمل کردن گرچه این رییس ستاد مقابله با کرونا!!!!
سلام
۱۳:۳۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ببخشید البته صراط درسته !!!!1
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
"نمیتوانیم با نگاه خوشبینانه کار کنیم" خسته نباشید واقعا !!
راستی آمارتون هم خیلی قشنگه ! خیلی هم منظم و دقیقه ! عجیبه ! ولی ما هر چی توی خیابون می بینیم، عدم رعایت مردم هست ! در نتیجه چیزی که توی خیابون دیده میشه با چیزی که شما میگین (آمار) اصلا و ابدا جور در نمیاد !
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
ایران خداییش فوق العاده کار کرده البته همهش خواست خدا بوده و همت مسئولین کشوری نظامی و بچه های جهادی که فوق العاده بودن
به نظرم وزیر بهداشت باید رئیس جمهور این مملکت میشد
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
این دفه از ترس جان خودشون و خونوادشون شاید خوب کار کنن
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
مرگ بر امریکای جنایتکار
علی
۱۲:۲۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
دکتر نمکی شما باید به این سوال جواب بدید که چرا با توجه به اینکه از نظر خودتان جایگاه ستودنی دارید، اکثریت مردم از هر قشری که تو جامعه باهاشون حرف میزنیم حتی همکارای شما از عملکرد و روش برخورد شما با کرونا راضی نیستند؟!!! اگر رضایت مردمی باشه نیاز نیست که شما یکطرفه بگید که جایگاه ستودنی دارید و...، اصلا شما بگو رتبه ی اول از نظر عملکرد وقتی مردمت راضی نیستن چه فایده داره؟!!!
میر عبدالله
۱۲:۱۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
آفرین صد آفرین هزاروسیصد آفرین نمکیه روی زمین
حامد
۱۲:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
با سلام
واقعا برای خودم متاسفم که برای وزارت بهداشت که نه وزارت درمان دارم کار میکنم
این حجم از توهین به پرسنل زحمت کش بهداشت بی سابقه بوده ایشون و بقیه مسولین کشوری بطور مدام از بخش درمان دارن تقدیر میکنن و هیچکس زحمات بخش بهداشت رو در نظر نگرفته اون هم درست در خصوص بیماری که اصلا درمانی نداره و تمام دنیا دارن میگن بهداشت و پیشگیری . مراقبین سلامت و بهورزان بدون تجهیزات مناسب مثل بخش درمان بصورت فعال درب منزل بیماران کرونایی می روند و با آموزش خودش و اعضای خانواده و پیگیری های مدام سعی در ریشه کنی بیماری داشته اند و همچنین غربالگری 70 میلیون که وزیر بهداشت داره پوزش رو میده با همت شبانه روزی بخش بهداشت انجام شده
واقعا متاسفم برای وزارت بهداشت چون مدیرانش پزشک هستند مدام صنفی برخورد میکنن و فقط از درمان تقدیر میکنن این هم بخصوص در مورد بیماری کرونایی که درمان ندارد و فقط بهداشت بهداشت و بهداشت
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
بله زنگ زدن علایم دارید خداحافظ اینم شد غربالگری !!! تلفن دستتون جای گرم نشستید غربالگری میکنید!!! مسخرست که به این کار خودتون افتخار میکنید !!
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
کارانه های سال 98مانده هنوز که پرداخت نکردید حق لباس یادمان نیست که کی سال 91بوده یا 93که تا این تاریخ پرداخت نشده حق مسکن سه ماهه آخر پرداخت نشده بازم بگم........میگن سیر از گرسنه خبر نداره راست گفتن.ما داخل روستاها با بدترین شرایط بدون وسایل حفاظتی داریم با کرونا مبارزه می کنیم باروزی ی ماسک ودستکش کسی هم سراغی از ما نمی کیره همش از پزشکان وپرستاران تقدیر میشه نقش بهورزان این وسط چیه چرا حقیقت رو نمی گویید وزراء دیگه برای حق وحقوق پرسنلشون دفاع می کنن به ما نداده می گویید تصفیه شده شاید به پزشکان و از ما بهترا داده باشید.همیشه از همه کارمندان دستگاههای دیگه عقب تریم.همه جا فوقالعاده ویژه اعمال کردن بجز ما جناب وزیر دردمان زیاده
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
شما بهورزا چرا باید حق مسکن و حق لباس داشته باشید در صورتی که پزشکان ومامایی که همکار شما در مراکز بهداشت از حق مسکن و لباس برخوردار نیستن !!!! چرا باید کارانه داشته باشید ولی ماما وپزشک های مراکز بهداشتی از کارانه مراکز بهداشت خودشون سهمی ندارند و حقوق باقی مانده اونها رو با کسر ضریب عملکرد به نام کارانه میدن در صورتی که حقوق اونهاست که با تاخیر یک ساله داده میشه ، از خیلی نظر های دیگه هم کار هایی که میکنید قابل قیاس با کارشناسان و پزشکان مراکز بهداشتی نیست چه به رسه به مراکز درمانی
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
واقعا انقدر اعتماد به نفس از کجا؟؟؟؟