سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردم از دیدن سریال یوسف خسته نمی‌شوند

سریال «یوسف پیامبر» یکی ازموفق‌ترین مجموعه نمایشی ایرانی در سطح بین‌المللی است. این سریال به کارگردانی مرحوم فرج‌الله سلحشور علاوه بر ایران در ۶۰‌کشور دنیا به نمایش درآمده و با استقبال مخاطبان مواجه شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این سریال بازیگرانی همچون مصطفی زمانی، کتایون ریاحی، جعفر دهقان، مهوش صبرکن، رحیم نوروزی، لیلا بلوکات، پروانه معصومی، امیرحسین مدرس و... به ایفای نقش می‌پردازند.

محمود پاک‌نیت نیز در این سریال حضور داشت و بازیگر نقش حضرت یعقوب بود. این بازیگر که با بازی در سریال «روزی روزگاری» به شهرت رسید، سابقه نقش‌آفرینی در مجموعه‌های تاریخی و مذهبی‌ای همچون «روشن‌تر از خاموشی»، «شب دهم» و «پشت کوه‌های بلند» را در کارنامه خود دارد.

او بازی در نقش حضرت یعقوب در سریال یوسف پیامبر را بر زندگی شخصی خود تاثیرگذار می‌داند و می‌گوید که پس از نقش‌آفرینی در قالب این شخصیت مذهبی، میزان صبرش در زندگی زیاد شده است. پاک‌نیت تاکید می‌کند که به تاریخ علاقه فراوانی دارد و حضور پررنگش در آثار نمایشی تاریخی و مذهبی از همین دلبستگی سرچشمه می‌گیرد.

او همچنین از همکاری با مرحوم فرج‌الله سلحشور به‌عنوان تجربه‌ای تکرارناشدنی یاد می‌کند و بی‌تعارف می‌گوید که نظیرش را در میان کارگردانان ایران ندیده است. پاک‌نیت بخشی از جذابیت سریال «یوسف پیامبر» را به گیرایی قصه‌اش مرتبط می‌داند. به بهانه پخش سریال «یوسف پیامبر» از آی‌فیلم عربی گفت‌و‌گویی با محمود پاک‌نیت داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

شما به‌عنوان یک بازیگر تجربه بسیاری در آثار مذهبی و تاریخی داشته‌اید. نقش‌آفرینی در سریال «یوسف پیامبر» در قالب شخصیت حضرت یعقوب چه جایگاه و اهمیتی برای خودتان دارد؟
به هر حال همه ما ریشه‌های مذهبی داریم و حضرت یعقوب هم از جمله شخصیت‌هایی است که در قرآن به ایشان اشارات زیادی شده. بازی در نقش حضرت یعقوب حتی بر زندگی شخصی و رفتار‌های فردی خودم هم تأثیر گذاشته و باعث شده که صبرم در زندگی زیاد شود.

اصولاً بازی در نقش‌های تاریخی و مذهبی چه چالش‌ها و جذابیت‌هایی برای بازیگر دارد؟

تاریخ، مانند آیینه‌ای است از گذشته که خودمان را در آن می‌بینیم. با تاریخ است که می‌توان فهمید گذشتگان چه کرده‌اند و چه نکرده‌اند و ما چطور می‌توانیم زندگی کنیم که توفیقات آن‌ها را تکرار کنیم و از اشتباهات‌شان عبرت بگیریم. خودم به شخصه تاریخ را خیلی دوست دارم، چراکه برای انسان یک درس است. کتاب تاریخی هم زیاد مطالعه می‌کنم. متاسفانه مردم کمتر به گذشته خود فکر می‌کنند و ساخت سریال‌های تاریخی، تلنگری است تا بیشتر به تاریخ توجه داشته باشیم. بازی در نقش‌های تاریخی، فرصتی است برای سیر کردن در گذشته‌ها. گویا که با آن آدم‌ها زندگی می‌کنیم و همین، برای یک بازیگر جذابیت دارد.

چه مدت درگیر بازی در سریال یوسف پیامبر بودید؟

تقریباً نزدیک به سه سال.

تجربه کار کردن با مرحوم فرج‌الله سلحشور برای شما چطور بود؟

یکی از بهترین نویسندگان، کارگردانان و تهیه‌کنندگانی که من تجربه همکاری با او را داشتم مرحوم سلحشور بود. مرد بزرگواری بود که نظیرش را در بین کارگردانان ایرانی ندیده‌ام. شخصیت خاصی داشت. این فقط نظر من نیست، بلکه با هر‌یک از دوستان که با آن مرحوم همکاری داشته‌اند هم صحبت کنید همین نظر را دارند. هیچ‌وقت نمی‌گفت من کارگردانم و ادعایی نداشت. دست به خیر هم بود. دیناری که از این بزرگوار به‌عنوان دستمزد می‌گرفتیم حیف و میل نمی‌شد.

بازی در چنین پروژه‌های سنگینی باید خیلی سخت باشد. چه چیزی باعث می‌شود که چنین سختی‌هایی را تحمل کنید؟

برای من به‌عنوان بازیگر، اگر قصه گیرا، گروه منسجم و کارگردان متبحر و متعهد باشد یک کار اگر ۱۰‌سال هم طول بکشد اذیت نمی‌شوم و تحمل می‌کنم. خودم اصلاً متوجه نشدم که سه سال «یوسف پیامبر» چگونه گذشت.

خودتان قبل از بازی در این سریال، چقدر شناخت و اطلاع تاریخی از شخصیت یعقوب داشتید؟

اطلاع چندانی نداشتم. هر چه گرفتم از متن بود و راهنمایی‌های آقای سلحشور. قصه یعقوب در ۶ تا ۷‌صفحه قرآن وجود دارد. با این حال، مرحوم سلحشور از کتب و منابع مختلفی استفاده کرده بود و توضیحات‌شان از پیشینه و مختصات یک نقش برای بازیگر کافی به نظر می‌رسید.

خاطره جالبی از بازی در این سریال دارید؟

این سریال همه‌اش خاطره است. مرحوم سلحشور دوست داشت ورود حضرت یعقوب به مصر پس از ۷‌سال خشکسالی و قحطی با یک بارندگی همراه باشد. به نوعی، به یمن قدوم یعقوب و تجدید دیدارش با یوسف، بارش باران آغاز شود. مرحوم احدی، فیلمبردار سریال معتقد بود که بارش باران باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی می‌شود و به همین خاطر از مرحوم سلحشور خواست که از خیر باران بگذرد. مرحوم سلحشور گفت اگر من هم بگذرم، خدا نخواهد گذشت. بالاخره آقای سلحشور راضی شد که این سکانس را بدون باران بگیرند. زمان تصویربرداری هم تابستان بود و احتمال بارش باران تقریباً وجود نداشت. زمانی که به لوکیشن مصر رسیدیم ناگهان آسمان تیره شد، اما باران نیامد.

به نظرتان چرا سریال یوسف پیامبر تا این حد نه تنها در ایران که در کشور‌های دیگر با استقبال مواجه شد؟

قصه یوسف و زلیخا یکی از بهترین قصه‌های قرآنی است. به نظرم، این استقبال از دست ما خارج بوده است. تا جایی که یادم هست همزمان با تلویزیون خودمان ۴۰‌کشور دیگر هم سریال را نمایش می‌دادند. خیلی از کشور‌ها از ما برای سفر دعوت کردند. سریال، قصه گیرایی داشت که احسن‌القصص قرآن است.

چه در زمان پخش اولیه و چه در بازپخش‌ها، با بازخورد و واکنشی از سوی بینندگان روبه‌رو بوده‌اید؟

همه تعریف و تمجید می‌کنند. همین دیشب تلفنی داشتم که از پخش این سریال تشکر می‌کردند. مردم از دیدن این سریال خسته نمی‌شوند. خود من هم اصلاً از تماشای سریال احساس خستگی نمی‌کنم.

اطلاع دارید سریال یوسف پیامبر این شب‌ها از آی‌فیلم عربی پخش می‌شود؟

بله، بعضی از قسمت‌ها را هم دیده‌ام.

سریال را با دوبله عربی هم دیده‌اید؟ نظرتان درباره دوبله‌ها چیست؟

خودم چند مرتبه به آی‌فیلم عربی رفته‌ام و با نحوه دوبله‌ها آشنا هستم. به نظرم دوبلور‌ها تبحر خاصی دارند و کارشان را خیلی خوب بلد هستند.

فیلم و سریال دیگری از خودتان را با دوبله از آی‌فیلم عربی یا انگلیسی دیده‌اید؟

بله، سریال‌های روزی روزگاری و پدرسالار را دیده‌ام.

این روز‌ها مشغول چه کاری هستید؟

سریال «جشن سربرون» را با آقای مجتبی راعی کار می‌کنیم که اثر بسیار خوبی است که به جریان مشروطه در زمان قاجار مربوط می‌شود. ۵- ۴ ماه از تصویربرداری سریال گذشته و فکر می‌کنم ۶ تا ۷‌ماه دیگر نیز ادامه داشته باشد.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.